hren
 

Prema rezultatima srpanjskog Crobarometra Nove TV, vodeća stranka je SDP s 29,9 posto podrške ispitanika, slijedi HDZ s 28,3 posto podrške dok je na trećem mjestu MOST s 11,4 posto podrške ispitanika.

Živi zid nalazi se iza Mosta te podrška ovoj stranci iznosi 6,8 posto, a slijedi ju Bandić Milan 365 Stranka rada i solidarnosti s 4,1 posto te HSS s 2,7 posto podrške. Istu podršku ispitanika imaju stranke HDSSB i IDS te ona iznosi 1,7 posto, a prati ih Hrvatska narodna stranka s 1,3 posto i Hrvatska stranka umirovljenika s 1 posto.

HSP Ante Stračević i stranku Naprijed Hrvatska Ive Josipovića podržava 0,9 posto ispitanika, dok se iza njih nalazi stranka Pametno s 0,8 posto i Reformisti Radimira Čačića s 0,7 posto. Stranke HSLS i Hrvatsku zoru podržava 0,1 posto ispitanika, dok stranka Drage Prgometa Hrid ima nula posto potpore.

Najgora ocjena Hrvatskom saboru

Samo 0,7 posto ispitanika koji su se izjasnili kao sigurni ili vjerojatni birači glasalo bi za neku drugu stranku dok je neodlučnih 6 posto. Ispitanici su također ocijenili rad ključnih državnih institucija, pritom uzimajući u obzir njihove ovlasti i ulogu u političkom sustavu.


Ocjene državnih institucijaCrobarometar

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović dobila je ocjenu tri s prosjekom od 2,86 posto, dok je tehnička vlada prošla s ocjenom dovoljan i prosjekom od 2,17 posto. Najgora ocjena dodijeljena je Hrvatskom saboru a radi se o ocijeni dovoljan s prosjekom od samo 1,91 posto.

Ranije je objavljeno kako čak 83 posto građana smatra kako zemlja ide u krivom smjeru te kako rad Vlade ne odobrava 64.4 posto ispitanika.

Istraživanje je provela agencija IPSOS od 1. do 18 srpnja na uzorku od 974 građana. S obzirom da je Andrej Plenković tek u drugoj polovici srpnja službeno izabran za novog predsjednika HDZ-a, a HSS je postao dio Narodne koalicije predvođene SDP-om tek treba vidjeti kako će ti događaji utjecati na raspoloženje birača.

Izvor: Telegram.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari (3)

 • (Gost_5143)

  http://www.index.hr/images2/H20160723000105hspas.jpg

  "S današnjim danom HSP AS raskida sve sveze s ovakvim HDZ-om, kao što je Hrvatska raskinula sve sveze s bivšom SFRJ. Sve sveze raskidamo u svim gradovima, općinama u kojima surađujemo s HDZ-o, 12 županija i Gradu Zagrebu", rekao je Ćorić u telefonskoj izjavi za Hinu. Poručio je kako će svi dužnosnici HSP AS koji to ne budu poštovali "dobiti otpusno pismo" i mogu ići u HDZ.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2801)

  i..psos..je li to neka nova psovka..;)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_181)

  slika sve govori,puni stomaci-prazna glava!

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara