hren
 

TURISTI NAVALILI
Tijekom ovog vikenda u splitskoj zračnoj i gradskoj luci očekuje se oko 87.000 putnika u oba smjera, što je rekordni vikend promet ove godine.

"Danas i sutra u splitskoj gradskoj luci očekuje se ukupno 80 isplovljavanja i isto toliko uplovljavanja trajekata i katamarana, koji će na linijama za srednjodalmatinske otoke prevesti oko 45.000 putnika, što je rekordni vikend promet ove godine", rekao je Hini koordinator Jadrolinijinog splitskog plovnog područja Ante Mrvica.

Po njegovim riječima, najveći je promet trajektima i katamaranima za otoke Brač i Hvar, a primjetno je da je za sada veći broj odlazaka na otoke nego povrataka s njih.

Voditelj prometa smjene u splitskoj zračnoj luci Dragan Peljić je izvijestio kako je na aerodromu trenutačno nešto veći broj dolazaka putnika nego odlazaka. "Ovog vikenda u splitskoj zračnoj luci očekujemo slijetanje i uzlijetanje oko 180 zrakoplova i promet putnika u oba smjera od oko 42.000, što je rekord za jedan vikend ove godine", rekao je Peljić za Hinu.

I na splitskom željezničkom kolodvoru ovaj vikend je pojačan promet putnika vlakom, osobito na liniji Zagreb-Split. Na toj je liniji uveden i poseban vagon za prijevoz praćenih vozila, odnosno vozila čiji vozači putuju vlakom koji prevozi i njihove automobile, a za čiji transport se također plaća karta. 

Već nekoliko dana vagon za prijevoz praćenih vozila na željezničkoj liniji Zagreb-Split pun je u oba smjera putovanja, rekli su na splitskom željezničkom kolodvoru. Dodali su kako je primjetan sve veći broj putnika vlakom koji prevoze i svoje bicikle.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij