hren

ZAVRŠENO VIJEĆANJE
Hrvatska seljačka stranka (HSS) će na predstojeće prijevremene parlamentarne izbore izaći u predizbornoj koaliciji s SDP-om, odlučio je većinom glasova u četvrtak kasno navečer u Jastrebarskom Glavni odbor HSS-a.

"Na temelju izvješća pregovaračkog tima HSS-a, Glavni odbor HSS-a donosi odluku da HSS sklopi sporazum o zajedničkom izlasku na parlamentarne izbore 2016. i izbore za Europski parlament 2019. sa SDP-om i njegovim koalicijskim partnerima", izjavila je Hini glasnogovornica HSS-a Petra Vresk.

SDP je navodno HSS-u ponudio mjesto potpredsjednika Vlade, Ministarstvo poljoprivrede i još četiri do pet saborskih zastupnika.

U stanci zasjedanja Glavnog odbora, predsjednik HSS-a Krešo Beljak nije u izjavi za Novu TV želio konkretno odgovoriti što im je SDP ponudio, "Ne bih sada govorio o brojkama, konkretno smo razgovarali o programima, razgovarali smo o tome da preuzmemo u nekoj budućoj Vladi odgovornost za određene stvari, a ne da samo pričamo napamet", izjavio je.

Naglasio je kako HSS ima dovoljno stručnih kadrova te kako je vrijeme da netko konačno počne raditi na hrvatskom selu i na hrvatskoj poljoprivredi. "To u zadnjih 25 godina nije bio slučaj, selo je devastirano. I o tome smo razgovarali i sukladno tome spremni smo sigurno podnijeti odgovornost, odnosno napokon početi raditi ne pogodujući velikima, nego isključivo malom čovjeku i spasiti hrvatsko selo i hrvatsku državu", istaknuo je Beljak.

Zastupnica u Europskom parlamentu i članica HSS-ova Predsjedništva i Glavnog odbora Marijana Petir ranije je izjavila kako joj je neprihvatljiva koalicija HSS-a sa SDP-om jer te dvije stranke, rekla je, baštine bitno drugačiji sustav vrijednosti.

 Glavni odbor HSS-a ima 134 člana, a kvorum je na sjednici činilo 110 HSS-ovaca.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (13)

 • (Gost_2226)

  To je i normalno, od dva zla uvik je bolje izabrat manje. A di su satorasi, mora bit da su svatili da in je penziji dovoljno za prizivit.

  oko 4 godina prije
 • MaTaSe (Gost_3952)

  A šta sad, demokrščani katolici a sad sa komunistin

  oko 4 godina prije
 • (Gost_4214)

  tko je najviše zla nanija selu i seljacima, kovhozi, solhozi otimanje plodova seljaka, žito, kukuruz, sića li se iko seljačke bune,krajem 1950 u krvi ugušena, koja stranka povijesna može pasti toliko nisko, da s politikom koja sustavno uništava hrvatsku, prodaje čast težaka i seljaka, nema goreg zla od fašizma i komunizma, narod traži istinu i prihvaćamo je, ali ne komunističku nepogrešivost i jedinu istinu.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_7189)

  HDZ=FoREvEr:)

  oko 4 godina prije
 • ćigovi su oni tuntek? (Gost_8135)

  braniteljska pučka stranka????atroke????

  oko 4 godina prije
 • Neutralno Realan (Gost_2220)

  Bravo Hss,razumniji ste!

  oko 4 godina prije
 • 2220 (Gost_5199)

  braniteljska pučka stranka???? at rok e????

  oko 4 godina prije
 • (Gost_2142)

  Ovo nije HSS koji su baštinili naši djedovi i oćevi,kao i mi koji se osječamo u duši HSS-ovci.Za mene je ta stranka i većina njenih članova uvijek bila olićenje poštenja,radišnosti,i socijalne osjetilosti .Sjetimo se HSS-a ovih zadnjih 25 godina,osobno sam član od samog početka,međutim kad su ti Zokići,i ostali poslušnici tu našu svetinju poćeli tumačiti na svoj način stranka je izgubila dušu i prave članove.Hss je od prvih dana u ovoj našoj Hrvatskoj bio trgovačka organjzacija.Kupovali su se članovi kroz razna obećanja i to je ujedno smanjivalo kredilibitet stranke.Kad su poćela koaliranja kako sa HDZ-om,tako isa SDP-om,većina časnih i poštenih članova zamrznula je svoje članstvo.Činjenica da sada SDP-u sada treba stvaranje dojma kako su oni stranka naroda i seljaka,jer radnika je nažalost ostalo veoma malo,to je rukovodstvo Hss-a sada iskoristilo za svoje osobne interese.Kakva je to Državotvorna stranka koja sama ne može izač na izbore.Di je tu ponos.Sramin se u ime mojih predaka.

  oko 4 godina prije
 • skidan kapu do tlea (Gost_5199)

  2142 sVaka ČASt na iskrenOsti ;) i PRAVednOM razmišlJANJU :)

  oko 4 godina prije
 • (Gost_4214) (Gost_1149)

  svaka čast ,ali si malo izokrenija stvari. onda se uzimalo bogatin seljacima i dililo sirotinji koja se naseljavala iz siromašne i gladne zagore i hercegovine. kad je došla naša hrvatska seljaci ostavljaju tu zemlju i biže vanka. tako je lakše nego se izborit za pravednost kod hdz-a i bilo koje druge vlasti.zaboravljaš koja je vlast bila kad je nestalo ( i zašto) žito iz silosa. nisu seljaci mutavi ni pismeni na nivou godina kad je bija matija gubac. danas oni koketiraju sa vlašču i znadu da je najsigurnija i najunosnija državna sisa.

  oko 4 godina prije
 • 1149 & 4214 (Gost_2207)

  1149 i 4214 živila SiSa :) ;) :)

  oko 4 godina prije
 • (Gost_1149)

  živila SISA

  oko 4 godina prije
 • (Gost_6184)

  https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13590464_815214835279345_7097775096886687917_n.jpg?oh=a23ed6f4b8da3d1fa63b61cdd972e66f&oe=5825E14B

  oko 4 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij