BORBA ZA PUTNIKE
Dok gradonačelnik Ivo Baldasar najavljuje tužbu protiv "Ubera" i njihovih partnerskih vozača, podmarjanskim taksistima stiže i novi razlog za glavobolju. Naime, samo je pitanje dana kada će gradskim ulicama početi voziti i automobili s oznakom kontroverznoga "Cammea".

Ta taksi-tvrtka, koja je izazvala popriličnu buru kada se pojavila na zagrebačkim i riječkim ulicama, u naš grad pokušava doći već neko vrijeme, no čini se da su pronašli način kako uzeti dio sezonskog kolača, pa će taksistima koji već imaju valjane licencije za rad ponuditi i opciju da rade preko njihove franšize, što će im osigurati i potpuno nove automobile. Iz "Cammea" tvrde kako je interes splitskih vozača za njihovom uslugom, posebno nakon ulaska "Ubera" na tržište, znatno porastao.

– U ovome trenutku, riječ je o dvoznamenkastom broju taksista koji su iskazali interes za priključenjem u franšiznu mrežu. S radom u Splitu počeli bismo vrlo brzo, čim uspijemo okupiti minimalno 20 taksista koji zadovoljavaju uvjete i koji su franšizu "Cammeo" prepoznali kao provjereni alat za pravodobnu reakciju i sigurnu borbu s "Uberom". Svi oni će ostati samostalni obrtnici, a uz našu pomoć operativni troškovi će im se smanjiti, a broj vožnji povećati – bez imalo ograda tvrdi Ivan Pakšec iz "Cammea", koji je objasnio i što se u sklopu franšize nudi.

– Legalnim taksi-vozačima omogućujemo kompletnu marketinšku, logističku i tehničku podršku. Svi franšizni nositelji dobivaju novo, moderno opremljeno vozilo, mogućnost korištenja našeg softverskog sustava koji smo sami razvili i implementirali u više od 50 inozemnih tvrtki, a u svakom trenutku im je na raspolaganju i pozivni centar, te kompletni know-how koji smo stekli tijekom desetogodišnjeg obavljanja ove djelatnosti – kaže naš sugovornik.

Hoće li to donijeti snižavanje cijena taksi-prijevoza kada su građani u pitanju, zanimalo nas je.

– Cijene još nisu formirane, ali sa sigurnošću možemo potvrditi da ćemo i u Splitu, kao i u svim drugim gradovima u kojima poslujemo, biti najpovoljniji na svim relacijama. To znači da će naše usluge biti jeftinije i od "Uberovih", i to ne samo tijekom sezone, nego tijekom cijele godine, kako bi naši partneri imali stabilna primanja tijekom svih 12 mjeseci – ističe Pakšec.


'Paušal nama, zarada njima'

Iznos mjesečnog paušala, koji će trebati plaćati vozači, još nije poznat, a "bit će određen sukladno količini poslovanja".

– Nositelj franšize plaća fiksni mjesečni paušal što mu omogućuje rad s novim vozilom, a sva zarada pripada isključivo njemu. Franšiza im omogućuje visoku prepoznatlljivost prema korisnicima, osigurava uštede na gorivu, sve popratne troškove, poput održavanja vozila, zimske i ljetne gume, te garantira sigurnost putnika. Svi taksisti koji ulaze u franšizni model poslovanja obvezni su proći našu Taxi akademiju, čime dobivaju znanje korištenja sustava i upoznaju se s kulturom i specifičnostima poslovanja unutar mreže – poručuju iz "Cammea".

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij