hren
 

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u intervjuu za N1 televiziju koji će se emitirati u nedjelju, 3. srpnja, kazala je kako je najsklonija datumu 11. rujna za nove izbore.

Prijevremeni parlamentarni izbori bit će najvjerojatnije 11. rujna, kazala je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u intervjuu za N1 televiziju koja će ga u cijelosti emitirati u nedjelju, 3. srpnja, u novoj emisiji 'Točka na tjedan' s Natašom Božić.

- Izbore ću raspisati u zakonskom roku, moram čekati ovih 30 dana do 15. srpnja, a onda raspisujem izbore najvjerojatnije za početak devetog mjeseca. Nisam još definitivno odlučila, međutim sklona sam 11. rujna - rekla je predsjednica Republike za N1 televiziju. 

Rekla je da je tome sklona zato što 5. rujna počinje škola.

- Nitko se ne želi baviti politikom preko ljeta. Nitko ne želi da im odmore uzmu političke kampanje. Ljudi se žele odmoriti i od politike. Povratkom u škole želim 4. rujna ostaviti obiteljima da budu zajedno prije nego djeca krenu u školu - kazala je predsjednica Grabar Kitarović.

Ova je izjava zapravo i u skladu s očekivanjima. Čim su se zastupnici dogovorili da se Sabor raspušta 15. srpnja, bilo je potpuno jasno da se izbori neće raspisati u srpnju ili kolovozu. Naime, predsjednica mora u roku dva mjeseca od dana raspuštanja Sabora raspisati nove izbore, pa su prema tome, u 'igri' zapravo jedino i bili 4. i 11. rujan. Sve nakon 11. rujna, zapravo bi išlo izvan Ustavom zadanih okvira. 

Inače, predsjednica će u emisiji na N1 televiziji u nedjelju odgovoriti na pitanja poput zašto je okrenula leđa Tomislavu Karamarku, kako će se Hrvatska postaviti ako izbjeglice ponovno krenu Balkanskom rutom, zašto je huligane među navijačima nazvala baš 'orjunašima'...

Izvor : 24sata


KOMENTARI:

Stari Komentari (10)

 • (Gost_7205)

  Tog 4.9 pocinje i vrticka godina 2016/17 i grad kastela spada u najskuplje gradove.Cijena vrtica u Kastelima je 615 kn za jaslice 665 kn i nema popusta ako imatte 2 ili vise djece. To je moji sugradjani tragedija, inace vrtic je kosta 490 kn i prva odluka Udovica je bila povecanje cijene za 15%. Znci da obitelji sa 2 djece godisnje uzme 2500 kn Usporedbe radi u Splitu je 490 kn a ako drugo ide u vrtic onda je 350 kn, mjesecno nevjerojatna razlika od 450 kn. Sto to nesposobni Baldasar radi a nasi ne mogu?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5572)

  Prijevremeni parlamentarni izbori bit će najvjerojatnije 11. rujna,
  Povratkom u škole želim 4. rujna ostaviti obiteljima da budu zajedno prije nego djeca krenu u školu
  - kazala je predsjednica Grabar Kitarović.


  o ćemu ona prića . zakon je takav.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3318)

  Normalni ljudi, nemate se šta misliti. Obavezno na izbore i glasati za ove opcije: Most, Živi zid, Pametno i ostale iz treće opcije. Za sve osim sdp=hdz. Za njih nikako. Dosta je pljačke i 25 godina jednoumnja od partije.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8735)

  Eto brzo če izbori izađimo i daj mi glas po svojoj volji al dobro promisli o koga je zaslužio ne gledajmo ko je kome mater čača brat gledajmo dabiramo one koji nemaju maču na sebi al,treba zabranit svima koji imaju dvi putovnice i domovnice da glasaju na dva mjesta dosta je bilo toga ne trebaju oni krojit našu sudbinu policija nek provjeri do izbora prebivališta a ne da na jednoj adresi ima po kozna koliko prijavljenih tu su formalno prijavljeni imaju statuse socijalno ugroženih a dođu samo glasat,izađimo izaberimo jer o nama ovisi budućnost svih nas.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_98)

  ajmo Klinda Nato potrčko prodaj nas i spasi!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8735) (Gost_540)

  dobro jutro. tek ste se sad probudili?!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8735)

  Goste 540ja sam odavno probuđen znam šta radim i govorim al u okruženju u kojem živimo bilo štada kažeš postaneš državni neprijatelj pogledaj prethodne komentare sa kojim imenima nazivaju pojedinci ljude od komunista do orjunaša pa dokle to ide kad im nemogu ništa drugo reč.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_540)

  i bojite se riči ,etiketiranja pojedinaca koji su u biti kukavice i ulizice

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6223)

  "...obiteljima ostavljam 4. rujna"

  Ostavi se ti nas, Boga ti. Ostavi naše obitelji i izađi iz etera: poj u Litvu, washiungton, beograd,...samo nas ostavi na miru.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1346)

  jel se ovo pusićki dogodilo:
  Hrvatska je glavna tema Blica i u izdanju od srijede. Na naslovnici vrišti trijumfalan naslov 'Merkel ribala Hrvate usred večere zbog Srbije', a pritom se navodi da je njemačka kancelarka usred večere na pariškom summitu EU država s državama Zapadnog Balkana neplanirano uzela mikrofon i obratila se hrvatskom šefu diplomacije Miri Kovaču riječima: 'Kada onda otvarate poglavlja Srbiji, 19. srpnja, je li tako?'. Prema toj priči, pitanje je postavila dvaput, a Kovač je u oba navratasamo kimnuo glavom.

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara