hren
 

OD PONEDJELJKA NA CESTAMA
Od ponedjeljka, 4. srpnja stupa na snagu Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o registraciji i označavanju vozila (NN 45/2016) i Rješenje o utvrđivanju cijena obrazaca, registarskih, pokusnih, prenosivih i izvoznih pločica (NN 58/2016) kojim je reguliran izgled i cijena novih registarskih pločica, objavio je MUP na svojoj službenoj stranici.

Prema spomenutom Pravilniku postojećim registarskim pločica s lijeve strane dodan je plavi pravokutnik kao oznaka pripadnosti Europskoj uniji tzv. europski logo i nacionalna oznaka za Hrvatsku - HR.

Registarska područja ostala su ista. 

Nakon početka izdavanja novih registarskih pločica vozači neće morati mijenjati postojeće registarske pločice, već će se one postepeno zamjenjivati u svim onim slučajevima redovnih zamjena: kada vozači po prvi puta registriraju vozilo, prilikom promjene registarskog područja, u slučaju gubitka, krađe ili oštećenja.
 
Što se tiče cijene, skoro sve vrste registarskih pločica su pojeftinile. Obične registarske pločice pojeftinile su sa 76 na 65 kuna, registarske pločice po narudžbi s unaprijed zadanom brojčanom i slovnom oznakom pojeftinile su s 378 na 278 kuna, prenosive pločice pojeftinile su s 920 na 278 kuna, dok je najveće pojeftinjenje svakako ono za registarske pločice po izboru koje su sa 6720 kuna pojeftinile na 2000 kuna.

Nove cijene registarskih pločica možete pogledati OVDJE

Građani mogu po cijeni od 278 kuna dobiti nove registarske pločice s istim oznakama koje su imali do sada samo na obrascu s EU logom.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (4)

 • (Gost_2171)

  Ima tri godine da smo u EU, ka da i nismo.

  oko 4 godina prije
 • Ja (Gost_8168)

  Ovde ima više vrsta koje ću stavit na auta sa inicijalima grada ili ne?

  oko 4 godina prije
 • (Gost_1239)

  kako je krenilo, bolje bez. Ipak smo mi balkanci, ka i bosna.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_1239)

  oko 4 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij