hren
 

Njemački Frankfurter Allgemeine Zeitung također piše da će se nakon izlaska Velike Britanije iz EU-a ubrzati planovi za dovršenje monetarne unije.

Osam zemalja članica Europske unije koje ne koriste euro kao službeno sredstvo plaćanja možda će zbog Brexita morati hitno uvesti zajedničku europsku valutu, piše Daily Express.

Danska, Švedska, Bugarska, Hrvatska, Češka, Mađarska, Poljska i Rumunjska mogle bi se naći pred ultimatumom koji će im nametnuti šef Europske komisije Jean-Claude Juncker, koji nakon Brexita želi što brže povezati ostale članice EU-a zajedničkom valutom ne bi li EU u cjelini postala monetarna unija.

Ostvari li se taj cilj – uvođenje eura u svim članicama, čelnici EU-a se mogu ozbiljno pripremati i za idući korak u povezivanju Europe –poreznu uniju, prenosi tportal

Njemački Frankfurter Allgemeine Zeitung također piše da će se nakon izlaska Velike Britanije iz EU-a ubrzati planovi za dovršenje monetarne unije.

Ranije ovog tjedna, češki ministar vanjskih poslova Lubomir Zaoralek rekao je kako su šefovi EU-a i njihovi birokrati negativan simbol federalizma, kojeg Britanci žele izbjeći po svaku cijenu.

Izvor : Poslovni.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari (4)

 • (Gost_1827)

  bolje da uvede croxit

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2133)

  Oni koji imaju dovoljno nek se maknu s tržišta poduzetništva, da i ostali nešto mogu zaradit i preživit.
  Nek dovedu zakone i praksu takve da se niko nemože bogatiti proizvodnjom sirotinje, pa nek uvedu euro.
  Dakle onakav socijalni minimum ka šta su švicarci pokušali.
  Nažalost i tamo su prevladali ljudožderi.
  Previše ih egzistira žderanjem leševa "neuspiješnih" susjeda.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_6240)

  haha! Nek se uvede, pa će se vidit sva bijeda hrvatskog sustava: cijene će ostat iste, ali će plaće i penzije past na realnu vrijednost uz pad kupovne moći i uopće standarda. Šta prije, to bolje. Jer tek nakon pada na lice slijedi otrežnjenje.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_8681)

  Samo nam još i to fali....:p:p:p:p

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij