RAZGOVOR SA PREDSJEDNIKOM UPRAVE
Predsjednik uprave Imex banke, Denis Čivgin, upriličio je druženje sa novinarima na kojem nam je pojasnio nove trendove u ovoj banci koja svoje sjedište ima u Splitu. Čivgin je na mjesto predsjednika uprave došao krajem prošle godine te je zajedno sa suradnicima pokrenuo nove trendove u banci, povećanjem štednje građana i okrećući se povećanju portfelja građana.

-"S mojim dolaskom napravili smo dosta promjena. Prva promjena je u poslovnoj strategiji i to što se tiče kvalitete usluge u banci, samog odnosa prema klijentima, to je ono što smatramo svojom osnovnom prednošću. Uz poduzeća, poduzetnike, obrtnike i male poduzetnike, stavili smo naglasak na aktivnosti sa građanstvom, a u tom smislu smo i proširili paletu proizvoda banke. Svoje postojeće nenamjenske i  turističke kredite učinili smo konkurentnijim, uveli smo i hipotekarne kredite, zatim kredite za financijsko restrukturiranje jer nam je želja u nekoliko slijedećih godina portfelj građana učiniti dominantnim", kazao je ovom prilikom Čivgin.

-"Od početka godine bilježimo kvalitetan rast štednje kao i kvalitetan rast portfelja građana.  U određenim funkcijama pojačali smo se i kadrovski, što ćemo raditi i u budućnosti.
Trenutno je u tijeku akcija nenamjenskih kredita građanima gdje nudimo takove kredite u kunama i eurima do 12 godina bez naknade uz kamatu od 6,99% za eure i 7,99$ za kune. S krajem mjeseca završavamo akciju turističkih kredita po kamatnoj stopi od 4,99% što je jedna od najkonkurentnijih stopa na turističke kredite. Turistički krediti do petnaestak godina i 300.000 eura je upravo ono što smo prepoznali u regiji kao potporu razvoju turizma.
Naš strateški cilj i dalje je štednja građana te očekujemo da ćemo svojim nenamjenskim kreditima pomoći građanima da refinanciraju svoje postojeće obveze. Na takove kredite stavili smo rok od dvanaest godina kako bi ljudima olakšali tekući teret", navodi Čivgin naglasivši -"Želja nam je zadržati klijente u poslovnom sektoru a mojim dolaskom smo se okrenuli dodatnim poslovnim proizvodima, prije svega želimo potaknuti kreditiranje građana i rast portfelja kredita građana."

Na naš upit o mogućem otvaranju poslovnica u Kaštelima, kazano nam je kako trenutno do toga neće doći ali u skoroj budućnosti u banci razmišljaju o jačoj prisutnosti u Splitsko-dalmatinskoj županiji. - "Za sada imamo poslovnicu u Trogiru i sedam poslovnica u Splitu te poslovnice u gotovo svim većim gradovima u RH. Sjedište naše banke ipak je u Splitu i ovo je naša domicilna županija", naglasio je na kraju Čivgin.

Foto: PGK


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij