hren
 

Pozvao Karamarka da 'bude na visini političke odgovornosti'

Europarlamentarac Andrej Plenković sinoć je objavio svoju kandidaturu za šefa HDZ-a. Plenković je gostovao u Dnevniku HRT-a gdje je rekao: “U ovim novim okolnostima kad je raspušten Sabor i kad zbog krive procjene vodstva HDZ-a nije uspjelo preslagivanje s partnerima i Mostom, smatram da u nove izbore moramo ići osvježeni, i u tom kontekstu ja sam spreman preuzeti odgovornost i kandidirati se za predsjednika”, rekao je Plenković.

Inače, danas je trebala biti održana sjednica Predsjedništva HDZ-a na kojoj se očekivala ostavka Tomislava Karamarka na mjestu predsjednika, no ona je nekoliko puta odgođena, a posljednja je informacija da će biti održana u 11 sati. Kako HRT doznaje, Tomislav Karamarko će danas prije sjednice, u 10 sati, održati press konferenciju te se pretpostavlja da će tad objaviti da daje svoju ostavku.

Plenković je pak večeras rekao i kako je bitno da stranka brzo donose odluke te da se stranačka tijela i Predsjedništvo što prije dogovore, a Karamarka je pozvao da bude na razini političke odgovornosti. “Moramo djelovati brzo, organizirati izbore po načelu jedan čovjek – jedan glas, ustavni rokovi su jasni”, komentirao je Plenković.
Stranka kakvu je htio Franjo Tuđman

Rekao je kako je stranka danas u 2016. godini te zrelo komunicira. “Moja poruka je jasna – interes pojedinca ne smije biti ispred interesa stranke ni Vlade ili države, HDZ mora biti dio političkom mainstreama”, komentirao je.

U Dnevniku je dodao kako je cilj da HDZ bude onakav kakvim ga je zamišljao Franjo Tuđman. “HDZ mora biti dio političkom mainstreama i pripadati desnom centru, kao što pripada na europskoj razini, a duboko sam uvjeren i u Hrvatskoj. To je ono što je htio i prvi predsjednik HDZ-a, dr. Franjo Tuđman, da HDZ bude najveća okupljajuća pomirbena stranka utemeljena na narodnjačkim demokršćanskim vrijednostima koja može privlačiti sve partnere. I one koji su na centru i one koji su desno te u tom pogledu vidim i budućnost HDZ-a i svojevrsnu revitalizaciju”, rekao je Plenković.

Podržava ga 11 županijskih organizacija stranke

Trenutačnom vodstvu stranke pak je zamjerio krive procjene kad su odlučili rušiti Vladu te preslagivati parlamentarnu većinu. “Sada treba vidjeti kako HDZ može povratiti povjerenje birača za doborbiti svih. Mi smo odgovorni ljudi, zajedništvo je u ovom trenutku ključno. Imamo Nacionalni program reformi i gospodarski program koji je napravio IFO institut. Treba se okrenuti gospodarskom rastu, zapošljavanju mladih, a manje se baviti prošlošću”, zaključio je Plenković.

Inače, danas je 24 sata pisao kako Plenkovića podržava jedanaest predsjednika županijskih organizacija stranke. Navodno smatraju da je najbolje na izbore za novog šefa HDZ-a ići samo sa jednim kandidatom.

Plenković je bio prvi koji je javno kritizirao Karamarka na Općem saboru HDZ-a krajem svibnja. Tada je poručio da ”stranka ne smije biti talac političke sudbine ni jednog svog člana”.

Izvor: Telegram.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari (1)

  • (Gost_7124)

    Hdz samo čini ludosti te maltletira ljude naokolo svojim majmunarijama.

    oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara