hren

SJEDNICA SABORA BITI ĆE U PONEDJELJAK U PODNE
Prema jutros objavljenim informacijama postoji većina od najmanje 76 zastupnika koji traže samoraspuštanje Sabora što automatski znači da Hrvatska ide na prijevremene izbore. Ove informacije nakon konzultacija sa predstavnicima parlamentarnih stranaka potvrdila je i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

13.54 - Predsjednica se u ovim trenucima obratila javnosti nakon obavljenih konzultacija. kazala je kako je nitko nije uvjerio da ima većinu za sastavljanje nove Vlade, te da je dobila dovoljno čvrste dokaze da je većina parlamentarnih stranaka za nove izbore. U svom obraćanju predsjedniku Sabora ukazala je na potrebu što ranije sjednice Sabora na temu njegova raspuštanja.

13.30"Rekli smo da imamo kandidata za mandatara. Ovih 82 potpisa, mi ćemo i dalje pregovarati s onima s kojima pregovaramo, ne predajemo se i izbori su nam zadnja opcija opcija. S nekim ljudima smo pregovarali, ali oni su potpisali za raspuštanje Sabora", rekao je Karamarko.
"Ovih sedam, osam dana treba smiriti strasti", rekao je Milošević.
"Imamo kvalitetnog kandidata koji može pokretati pozitivne poteze. Ako dođe do izbora, to je nezgodan moment. Žao nam je Marića, ali mi pregovaramo i dalje. Mi ćemo i dalje nastojati, kolike su šanse, to je druga priča. Ne nudimo mi ništa, samo kvalitetniju Vladu. Ako su izbori, spremni smo za izbore", rekao je Karamarko, a piše Index.hr.

13.04 - Sjednica Sabora neće biti nastavljena danas već u ponedjeljak, doznaje se od saborskih zastupnika.

13.00 - Zoran Milanović (SDP) nakon konzultacija kod predsjednice kazao je kako se razgovaralo o datumu novih izbora te kako je SDP za to da izbori budu 4. rujna. Kazao je i kako bi se Sabor trebao raspustiti 15. srpnja.

12.52 - Mandatno izborno povjerenstvo upravo je potvrdilo povratak Tomislava Karamarka u saborske klupe

12.50 - Neizvjestan je današnji nastavak sjednice Sabora. Prikupljeno je 85 potpisa za njegovo raspuštanje.

12.43 - Ivan Vrdoljak (HNS) potvrdio je predsjednici kako su dali potpise te je predložio da se Sabor raspusti 14. 7. kako bi se izbjeglo da izbori budu tijekom kolovoza. 

12.20 - Šef HDZ-a Tomislav Karamarko želi se vratiti u klupe Sabora, koji bi danas mogao biti raspušten. Naime, usred inicijative za raspuštanjem Sabora te konzultacija na Pantovčaku, povratak Karamarka, koji jeprekjučer podnio ostavku na mjesto prvog potpredsjednika Vlade koja je pak jučer pala u Saboru, bit će tema današnje sjednice Mandatno-imunitetnog povjerenstva, piše Tportal.

11.16 - Nakon konzultacija koje se u ovim trenucima održavaju kod predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, predsjednica bi se trebala obratiti javnosti.

11.05Drago Prgomet iz HDRID-i potvrdio je da je predao zahtjev za raspuštanje Sabora..

11.00 - Predsjednik Sabora Željko Rainer prihvatio je inicijativu te je privremeno prekinuo sjednicu Sabora. Kako je kazao, ne zna se kada će sjednica biti nastavljena:

10:55 - Peđa Grbin (SDP) predlaže da se nakon završetka konzultacija kod predsjednice nastavi sjednica Sabora sa samo jednom toćkom - Raspuštanje hrvatskog Sabora. 

10.45 - Na zahtjev SDP-a i HNS-a zatražena je pauza u Saboru jer, kako navode, postoji saborska većina koja traži raspuštanje Sabora. Zastupnik Živog zida, Ivan Vilibor Sinčić, upravo je potvrdio ovu informaciju.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij