hren

SJEDNICA SABORA BITI ĆE U PONEDJELJAK U PODNE
Prema jutros objavljenim informacijama postoji većina od najmanje 76 zastupnika koji traže samoraspuštanje Sabora što automatski znači da Hrvatska ide na prijevremene izbore. Ove informacije nakon konzultacija sa predstavnicima parlamentarnih stranaka potvrdila je i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

13.54 - Predsjednica se u ovim trenucima obratila javnosti nakon obavljenih konzultacija. kazala je kako je nitko nije uvjerio da ima većinu za sastavljanje nove Vlade, te da je dobila dovoljno čvrste dokaze da je većina parlamentarnih stranaka za nove izbore. U svom obraćanju predsjedniku Sabora ukazala je na potrebu što ranije sjednice Sabora na temu njegova raspuštanja.

13.30"Rekli smo da imamo kandidata za mandatara. Ovih 82 potpisa, mi ćemo i dalje pregovarati s onima s kojima pregovaramo, ne predajemo se i izbori su nam zadnja opcija opcija. S nekim ljudima smo pregovarali, ali oni su potpisali za raspuštanje Sabora", rekao je Karamarko.
"Ovih sedam, osam dana treba smiriti strasti", rekao je Milošević.
"Imamo kvalitetnog kandidata koji može pokretati pozitivne poteze. Ako dođe do izbora, to je nezgodan moment. Žao nam je Marića, ali mi pregovaramo i dalje. Mi ćemo i dalje nastojati, kolike su šanse, to je druga priča. Ne nudimo mi ništa, samo kvalitetniju Vladu. Ako su izbori, spremni smo za izbore", rekao je Karamarko, a piše Index.hr.

13.04 - Sjednica Sabora neće biti nastavljena danas već u ponedjeljak, doznaje se od saborskih zastupnika.

13.00 - Zoran Milanović (SDP) nakon konzultacija kod predsjednice kazao je kako se razgovaralo o datumu novih izbora te kako je SDP za to da izbori budu 4. rujna. Kazao je i kako bi se Sabor trebao raspustiti 15. srpnja.

12.52 - Mandatno izborno povjerenstvo upravo je potvrdilo povratak Tomislava Karamarka u saborske klupe

12.50 - Neizvjestan je današnji nastavak sjednice Sabora. Prikupljeno je 85 potpisa za njegovo raspuštanje.

12.43 - Ivan Vrdoljak (HNS) potvrdio je predsjednici kako su dali potpise te je predložio da se Sabor raspusti 14. 7. kako bi se izbjeglo da izbori budu tijekom kolovoza. 

12.20 - Šef HDZ-a Tomislav Karamarko želi se vratiti u klupe Sabora, koji bi danas mogao biti raspušten. Naime, usred inicijative za raspuštanjem Sabora te konzultacija na Pantovčaku, povratak Karamarka, koji jeprekjučer podnio ostavku na mjesto prvog potpredsjednika Vlade koja je pak jučer pala u Saboru, bit će tema današnje sjednice Mandatno-imunitetnog povjerenstva, piše Tportal.

11.16 - Nakon konzultacija koje se u ovim trenucima održavaju kod predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, predsjednica bi se trebala obratiti javnosti.

11.05Drago Prgomet iz HDRID-i potvrdio je da je predao zahtjev za raspuštanje Sabora..

11.00 - Predsjednik Sabora Željko Rainer prihvatio je inicijativu te je privremeno prekinuo sjednicu Sabora. Kako je kazao, ne zna se kada će sjednica biti nastavljena:

10:55 - Peđa Grbin (SDP) predlaže da se nakon završetka konzultacija kod predsjednice nastavi sjednica Sabora sa samo jednom toćkom - Raspuštanje hrvatskog Sabora. 

10.45 - Na zahtjev SDP-a i HNS-a zatražena je pauza u Saboru jer, kako navode, postoji saborska većina koja traži raspuštanje Sabora. Zastupnik Živog zida, Ivan Vilibor Sinčić, upravo je potvrdio ovu informaciju.


KOMENTARI:

Stari Komentari (30)

 • (Gost_4215)

  Moram dati komentar..Uopće ne vjerujem u ovu priču o skuobu inetresa. Naime u prošloj vladi su 4 ministra bila osuđenja za sukob interesa pred povjerenstvom za sprečavanje sukoba interesa,platili su kaznu a novine su dale jedan mali članak..Tako da mi nije jasno sve ovo..

  oko 4 godina prije
 • (Gost_8230)

  "Breaking news"?

  Lol.

  Jer ne postoji hrvatski izraz "Izvanredne vijesti" ili nešto slično.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_4215) (Gost_511)

  nije karamarko " mali tomica" pa se na njemu mogu švogavat. da ništa drugo reka je da se odustane od arbitraže za ina- mol.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_4613)

  ni dvadeset godina hedezeovih manipulacija i lupeštine nije uspilo urazumit ruralne primitivce. glasat će oni za „domoljubnu“ stranku i kad ista već bude potpuno zaboravljena u naprednim dijelovima Hrvatske.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_3122)

  Ipak stiže Zoki
  Smiješno je pogledati kakav je strah od Zorana Milanovića zavladao i kako ga mrze, kao što samo državotvorni desničari, iz dubine svoga milosrdnog kršćanskog srca, mogu mrziti. A taj im Milanović, objektivno, ništa loše nije učinio. Nije, istina, bio naročito uspješan premijer, a narav mu je na trenutke upravo odvratna.

  Vraća se...

  Svadljiv je, osvetoljubiv, neradnik i koješta, ali opet, mane su mu neusporedivo bezazlenije od Karamarkovih. Kakav god bio, Milanović nije podlo radio na štetu svoje zemlje. Nije on, naravno, ni izdaleka najbolje što se Hrvatskoj može dogoditi, ali ja mu se svejedno veselim. Za dišpet hejterima, zlurado ću zapjevati:

  Što god željeli Ilčić i Tepeš
  On dolazi pa da ga yebeš.
  Neće nas spasit Rambo ni Rocky,
  U Banske dvore vraća se Zoki.
  SD

  oko 4 godina prije
 • (Gost_5633)

  Kolindi su krivi orjunaši, Reineru skupine koje stoljećima rovare protiv Hrvatske, HSP-u Milanović i UDBA, a Bujancu "deca jugo-oficira, orjunaša, plaćenika Ostoje Rankovića".
  ANKETA
  Kolinda, Reiner, Bujanec ili HSP-AS? Čija je izjava najgluplja?

  oko 4 godina prije
 • Anketirani (Gost_8095)

  Tvoj komentar je najgluplji bez dileme.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_1120)

  Novi izbori? Nema nan spasa, i do sad smo (se) glasali, pa tonemo sve dublje i dublje u bijedu, korupciju i beznađe.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_8509)

  Odgovara: # 396798

  Falija si, za sada je pobjednik Kolinda. (do sada je u anketi sudjelovalo 5446 ljudi)

  oko 4 godina prije
 • (Gost_8095)

  A šta sad kažu Mile Kekin,Frljić i Bitorajac na ove svoje predstavnike čiji su preci pobjedili '45.Di nestade ljubav i tolerancija kojom su napunjeni.Oće li se iselit iz Hrvatske zbog tih i takvih jer po njima samo desničari koriste ovakve metode.Nadam se jednom kazališnom komadu od Frfljića i pjesmicama od Kekina i Bitorajca na ovu temu.Nadam se njihovoj punoj inspiraciji.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_3734)

  Odgovara: # 396806

  ajmo se malo strpit pa ćemo vidit ko su ti izazivači nereda i kakve veze oni imaju sa sdp-om i ljevicom. počela je huškačina "domoljuba" kojima se može virovat jednako ka i Karamarku kad nas je uvjerava da ima više od 76 ruku u Saboru za "preslagivanje" vlade.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_6173)

  "ajmo se malo strpit pa ćemo vidit ko su ti izazivači nereda "

  Zna se ko su izazivači. Ovo je samo reakcija. Jer kad nepravda postane zakon, otpor postane nužnost.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_8150)

  ¨ajmo se malo strpit pa ćemo vidit ko su ti izazivači nereda ¨

  Na Facebooku su se već pojavila imena nekih izgrednika .Ako su prava i istinita imena u pitanju, među njima nema ni fetivih Kaštelana ni fetivih Splićana koje često optužuju za "orjunaštvo", uglavnom rvatine ... koje su nam pridošle iz drugih krajeva.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_2197)

  Čitatelji Indexa odlučili: Kolindina izjava o Orjunašima gluplja čak i od izjave Bujanca

  oko 4 godina prije
 • gost 1174 (Gost_1203)

  možeš bit ljut na mamića ali stari zakopat vlastitu reprezentaciju,to su izdajice,izrodi.takvon torcidi ne želin pripadat nikad više.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_6128)

  "možeš bit ljut na mamića ali stari zakopat vlastitu reprezentaciju,to su izdajice"

  A to po tebi znači da Mamić i Šuker nisu?

  oko 4 godina prije
 • (Gost_5132)

  Goste 3734 strpljenje je pri kraju,a i ne znam čemu kad je sve jasno.Do 1990 je partija imala svoje plaćenike koji su ubijali po Evropi Hrvate.Sada po istom obrascu dicu tih istih plaćenika vrbuje i plaća da kompromitiraju vlastitu državu po Evropi.Ne treba bit puno pametan da bi se prepoznalo ko stoji iza ovih nereda kao i onih u Milanu, na Poljudu i sad i St.Etiennu.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_7231)

  Njabolja je izjava ministra Orepića koji u izjednačava instituciju HNS i sportske teroriste (skoro pa je izjednačija 12 000 Hrvatskih navijaća sa 20 budala) za nemile događaje na utakmici. Jednom Milicajac uvjek Milicajac sumljivo mu je šahovsko polje koje nose navijaći, izgrednici su bili bez Hrvatskih dresova pa mu zato nisu sumljivi. Jer oni spadaju u naprednu socijalstičku omladinu koju nije zaveja Kler i nosioci Hrvatske nacionalne ideje.
  Sada je jasno zašto nisu htje.li promjene u MUP-u.
  Samo treba pogledati mladog doktora i znastvenika iz Slovenije koji je svojim znastvenim istraživačkim radom došao kako su osobe koje su finacirale Most došle do novaca a sada glume uspješne poduzetnike.

  oko 4 godina prije
 • gost 1174 (Gost_1203)

  ma kad san vidija našeg ćorluku kako krvari po terenu,ma di je bija način obračunavat se sa hns na euru.to nisu navijači to su divljaci,koji gledaju sebe,nije in bitna ni hrvatska,ni repka.bitno je pit pivo na zidiću,zapalit đoint,i potuć se na stadionu.reprezentacija njima nije bitna.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_5132)

  A jada i nevolje od ovih Podrepića i Bože Petrov(ića) kad se oni u svojim izjavama pridružuju Ivi Josipoviću i kažu da nisu ovi huligani isključivi krivci za ovo što se dogodilo u St.Etiennu nego da je krivica jednim dijelom i na HNS -u.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_1154)

  "Do 1990 je partija imala svoje plaćenike koji su ubijali po Evropi Hrvate."

  A sad nas ubiju u Hrvatskoj i to bez ispaljena metka tako da omladina biži glavom bez obzira. Ko nas, bre, zavadi? Više nema jugosmrdije i partije.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_8208)

  izgleda po svemu da nije obavila posal

  oko 4 godina prije
 • (Gost_3168)

  Jednu stvar ne razumin.Znanstvenici,povjesničari i ini intelektualci uglas tvrde da Orjune odnosno njenih pripadnika više nema.Zašto se neki onda vrijeđaju(očito da se prepoznaju)kad se spomene taj termin.Nisam pročita da se bilo koga poimenice navelo da je on taj i taj.Po svemu je očito da Orjunaša ipak ima i da se iz njihovih redova kadroviraju izrodi Hrvatskog naroda koji sramote Lijepu našu.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_8544)

  Ma kakva domoljubna stranka most nezavisnih lista to su pravi ljudi. Na mladima svijet ostaje a ne na starima kao šta su karmarko i njegova kompanija.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_2138)

  "Po svemu je očito da Orjunaša ipak ima i da se iz njihovih redova kadroviraju izrodi Hrvatskog naroda koji sramote Lijepu našu."

  Skoro su gori od ustaša, iako su ih u svoje vrime osnovali pravaši, na koga se volu ovi novi ujkani puno referirat.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_1087)

  Triba ponovo otvorit goli otok i ove koji su u senten tienny
  (pripadnike Torcide koji su bili organizatori izgreda)po hitnom postupku deportirat na sam otok i ostavit ih da se tamo snalaze bez icega da sami sebi urede smjestaj i da se sami snalaze za hranu.
  Te za ove teroristicke napade dobiju najmanje 10 godina robije.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_8100)

  Odgovara: # 396930

  Nije tribalo Goljak ni zatvarat.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_5092)

  Goste 2138 tu informaciju su pokupija od "velikog" povjesničara Dragana Markovine a to je istina jednako koliko je i on ljubitelj Hrvatske.Dobro nije izjavija da su pravaši osnovali četnički pokret.A što se tiče Torcide više su bili Hrvatskoj nastrojeni u bivšoj Jugi nego danas.Uostalom kako to da se nisu oglasili Rilov,Grujić i Islamović.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_1103)

  Razgovara san sa mnogo momaka koji pripadaju Torcidi koji vole Hrvatsku reprezentaciju i vesele se pobjedama kao i ja . Tužni su što neke nepromišljene i zavedene budale što rade u Francuskoj. Blateći ponosno ime Torcida dovodeći ih u nezgodnu situaciju, jer u njima kuca Hrvatsko srce i ljubav prema Hrvatskoj domovini. Mnogim od njih očevi , stričevi , ujci i starija braća su bili u Domovinskom ratu i ako bi trebalo spremni su braniti svoju Hrvatsku kao i njihovi očevi, stričevi i braća.
  Smirimo strasti , huligane treba onemogučiti da dolaze na stadione da bi ljubitelji nogometa mogli uživati u njemu.
  Naka nam živi Lijepa Naša Hrvatska i HNK HAJDUK.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_5092)

  Znaju li ti naši Torcidaši razlog šutnje ljudi iz udruge "naš hajduk" na ovo sve šta se događa u i oko Hajduka.Ni jedne riječi ili slova o novom treneru(slovenac),direktoru(portugalac,glavnom skautu(srbin).A kako će i protestirat kad im je začepilo gubice sa par tisuća kuna za bit kuco.A vi Torcidaši skačite i vičite dok vodstvo uzima lovu.Jel to borba za pravedniji i čistiji nogomet,transparentnost i td.Razmislite malo zašto šute Rilov i ekipa.

  oko 4 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij