hren
 

PREMIJER ZASTUPNICIMA
Sve optužbe protiv mene su lažne i neosnovane, a problem je što nisam podlegao pritisku da na čelno mjesto SOA-e postavim one koji po meni nisu ispunjavali osnove za taj posao poručio je Tihomir Orešković u svojem obraćanju zastupnicima koji će danas raspravljati o njegovu opozivu s mjesta predsjednika Vlade.

'Velika mi je čast da vam se mogu obratiti kako bi mogao preuzeti ovu časnu dužnost. Kao prvo, zahvaljujem se svim zastupnicima na ukazanom povjerenju da mogu obavljati ovu dužnost, no umjesto da raspravljamo o gospodarstvu, raspravljamo o mojem opozivu. Ovo se nikad u povijesti nije dogodilo. Optužbe protiv mene su teške i moja je dužnost da se očitujem u ovom časnom domu', kazao je Orešković.

'Optužbe izrečene protiv mene su lažne i neosnovane i nisu pravi razlog mojeg opoziva', istaknuo je i naglasio: 'Apsurdan je navod da želim uvesti kancelarsku diktaturu i odlučno odbacujem tezu da sam zluopotrijebio i politizirao naše službe'. 

'Problem je što nisam podlegao pritisku da na čelno mjesto SOA-e postavim one koji po meni nisu ispunjavali osnove za taj posao i zbog toga sam postao prepreka, a rad aktualnog šefa pokazuje da nisam bio u krivu', istaknuo je Orešković. 

Podsjetio je da je odluku o imenovanju Daniela Markića za ravnatelja SOA-e donio s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović u najboljem interesu Hrvatske i Markićev dosadašnji rad dokazao je da je ta odluka bila ispravna, a posebice je podcrtao da su svi njegovi kontakti s Markićem bili u okviru njegovih zakonskih i ustavnih ovlasti.

'Što se tiče navoda da sam traženjem ostavke potpredsjednika izgubio povjerenje onih koji su me izabrali, Karamarko je, a što je odlučilo jučer Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, u sukobu interesa
i to je postalo prevelik teret za ovu Vladu. Apeliram na osobnu odgovornost pojedinaca kao temeljno načelo', poručio je Orešković kazavši da se Karamarko nije odazivao na njegove pozive za razgovor i da nije imao volje za reforme.

'Neshvatljiva mi je teza da se nisam bavio gospodarstvom. Podsjećam da sam se na početku mandata posjetio Austriju gdje sam se sastao s investitorima koji su mi rekli da se prvi put sastaju s premijerom Hrvatske', podsjetio je Orešković i pobrojao što je sve učinio kao premijer kako bi poboljšao gospodarstvo.

Pritom se osvrnuo na investicije koje je dogovorio u Hrvatskoj te podsjetio da je posjetio upravo ono područje iz kojeg se najviše iseljavaju stanovnici, a to je Slavonija te zaključio: 'Velik napor sam uložio da se stvori pozitivna investicijska klima u Hrvatskoj'.

Govoreći o pravim razlozima svojega opoziva, Orešković je kazao da je 'pravi razlog i taj što je zbog zaštite nacionalnih interesa počeo raditi na rješenju problema Ina-Mol, što nekima nije odgovaralo'. Ova Vlada je pala zbog osobnih interesa pojedinaca, a ja sam to htio spriječiti'.

'Dao sam sve od sebe. Hvala na podršci Mostu i Domoljubnoj koaliciji. Na vama je sada odgovornost. Danas se piše povijest. Nadam se da će Hrvatska naći pravi put. Neka Bog čuva Hrvatsku', zaključio je svoju 'obranu' u izlaganju zastupnicima Orešković.


KOMENTARI:

Stari Komentari (6)

 • (Gost_192)

  Zeko, zeko hajde gle
  nema više HDZ
  nema više Bože mosta
  zar nam samo SDP osta :D

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1154)

  Mislili su hadezeovci da će gospodin Orešković bit njihova lutka na koncu. Dobro su se zayebali.:)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6164)

  Horor.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2230)

  Presudila je korupcija Karamarka priko one šta je oženija s MOL-om. Zašto se obustavila arbitraža? Oće li se nastavit nako pada Karaturčina?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2216)

  adio pameti, a pamet će doći u glavu kad poštar donese račun???????????

  oko 2 godina prije
 • (Gost_511)

  di su oni koji su u zvizde kovali kolindu i njenu pamet, karamarka i njegovo domoljublje, oreškovića i njegovu sposobnost. spasioci hrvatske a lažovi.

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara