hren
 

Predsjedništvo Hrvatske demokratske zajednice održalo je telefonsku sjednicu na kojoj je donijelo odluku o novom mandataru sa svoje strane za sastavljanje Vlade RH.

Za novog mandatara za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske u ime HDZ-a određuje se dr. sc. Zdravko Marić, stoji u priopćenju medijima.

Novim političkim tajnikom stranke imenovan je Domagoj Maroević.

Dr. sc. Miro Kovač ponovno je imenovan međunarodnim tajnikom HDZ-a.

Zdravko Marić - biografija

Ministar financija Zdravko Marić bio je 2008. godine tajnik u istom ministarstvu. Nakon dolaska na vlast Vlade Zorana Milanovića odlazi u privatni sektor, u koncern Agrokor.

Rođen je 03. veljače 1977. godine u Slavonskom Brodu. Doktor je znanosti koji je godinama radio u ministarstvu financija, a u mandatu ministra Ivana Šukera obnašao je dužnost državnog tajnika u ministarstvu financija.

2000. godine diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer Financije, 2004. godine magistrirao na istom fakultetu, na kojem je i doktorirao 2008. godine na temu ‘Utjecaj izravnih inozemnih ulaganja na produktivnost hrvatskih poduzeća'.

Godine 2007. godine završio je obrazovni program ‘Upravljanje javnim financijama’ na prestižnom američkom sveučilištu Harvard.

Nakon što je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, Zdravko Marić neko je vrijeme radio na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Objavio je nekoliko znanstvenih radova sa Željkom Lovrinčevićem. Radio je i na temi o regionalizaciji Hrvatske.

2011. godine odbio je ponudu Slavka Linića da ostane na mjestu tajnika u ministarstvu financija, te odlazi u privatni sektor, gdje u koncernu Agrokor postaje izvršni direktor za strategiju i tržište kapitala.

Oženjen je i otac je dvoje djece.

Izvor : Dnevnik.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari (12)

 • (Gost_4273)

  Rezervirajte 16.6.2016. u 18h

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1169)

  "Zayebano je kad si bedasti zatucanac. Onda ne yebeš ni razum, ni logiku, ni normalno ljudsko poštenje. Zatucanac samo slijedi svoju iracionalnu mržnju i svoje kretenske predrasude. Slučaj "konzultantica" je toliko jasan da je svakome, ko ima zdrave oči i zdravu pamet, jasno ka suza da se radi o KORUPCIJI. Pa hebate, kome nije jasno da kad velika firma plati političarevoj priležnici veliku lovu za posal, za koji ova nema nikakve kvalifikacije i nikakvo iskustvo ..... da se radi o davanju mita političaru. To samo zatucancima nije jasno. Jer oni očekuju "sudski epilog". Ka da su Karamarko i njegovi podmitivači tolike bene da bi lovu isplatili s etiketon: "za usluge špijuniranja i lobiranja". U normalnim demokratskim zemljama već sama osnovana SUMNJA da je moglo bit korupcije, sasvim je dovoljan razlog za ostavku. Nije dovoljna za sudsku osudu, ali je više nego dovoljna za ostavku. Ali u normalnim demokratskom zemljama političari to znaju. I oni na vlasti i oni u opoziciji..."

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1169)

  "... I oni na vlasti i oni u opoziciji.
  U ovoj mafijaškoj državi, u kojoj zatucanci slipo podržavaju najveće lopine i kriminalce, to je, nažalost, drukčije. Ali, pari mi se, ne zadugo.


  Imamo Hrvatsku
  Imamo Rvacku
  Imamo RacKu"

  prenesen komentar iz Slobodne.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_4110)

  Ivan Vrdoljak HNS citiram:Ovo nije pitanje sukoba interesa, to je politički odgovornost, pitanje državnih interesa i pitanje korupcije. Povjerenstvo nekoga može kazniti s 10,15 ili 20 tisuća kuna, ali ovo je puno dublje od toga. Ne treba se naslanjati na odluku povjerenstva, nego na sadržaj političke kulture i političku odgovornost – rekao je Vrdoljak i dodao:
  – HDZ-ovci nisu jedini koji vode državu. Postoje koalicijski partneri, pa da vidimo dokle će koalicijski partneri imati granicu pristojnosti i odnosa prema svojoj državi. Ovdje mislim najviše na Most, ne računam previše na Ćorića ili Tepeša.
  Podržao je nastojanja premijera Oreškovića da otvori ponovno pregovore s MOL-om. PAMETNOM DOSTA, BEZ KOMENTARA

  oko 3 godina prije
 • (Gost_4110)

  važan je sud PARTIJE?????????

  oko 3 godina prije
 • (Gost_4110)

  Vrdoljak o političkoj odgovornosti? Da je bilo političke odgovornosti cijela bivša Vlada dala bi ostavku u prva dva mjeseca. Još bolje pitanje je odakle Vrdoljaku saznanje i poslovi koje je obavljala SOA

  oko 3 godina prije
 • (Gost_4110)

  SDP se veseli kako su nam zamazali oči kao i svojevremeno sa Svastikom. Za pravo sve je to isti scenarij.
  Ali nitko da se pita:
  – Tko je kriv za EU kaznu od 130 milijuna kuna?
  – Tko je potpisao kupovinu Migova s otpada za 12 milijuna EUR?
  – Tko je poklonio 3.000 TONA našeg oružja ISIL-u?
  – Što mislite zašto je Milanović dobio 3,2 milijuna EUR “kredita” Ljubljanske banke kada je pregovarao o Piranskom zaljevu (spasila nas je odluka Sabora)?
  – Pa što mu radi Supruga a da ne pričamo brat Krešo?
  – A gdje su 5 milijuna EUR koje je Linić poklonio Turcima za DINA-u?
  – A gdje je 5 milijuna EUR od linićevog prijatelja Roberta Ježića?
  – Pa gdje su naše Rafinerije koje su crkle za vrijeme Milanovića?
  – Gdje su Željezara Sisak i Gredelj?
  – Kako to da nikome nije dobro iako nas je zadužio za 100 milijardi, pa gde se istopila ta lova?
  – Kako to da se Gunja gradila skuplje po m2 nego li Zagreb?

  oko 3 godina prije
 • (Gost_4110)

  Tko je dao i za koliko mito sve dokumente o podmorskom istraživanju Jadrana?
  – Tko ima privatne tvrtke koje se bave plinskim biznisom?
  – Tko ima tvrtke koje se bave ovrhama?

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3525)

  (Gost_4110)SDP se veseli kako su nam zamazali oči kao i svojevremeno sa Svastikom.

  Hoćeš li priložiti kakve dokaze ili samo prenosiš prljave laži i manipulacije sa kojekakvih opskurnih desničarskih portala ?

  oko 3 godina prije
 • (Gost_5201)

  Bravo 4110, red portala Dnevno, pa Maxportal, pa Bujice... imaš li koju vlastitu sivu čeliju u funkciji ?

  oko 3 godina prije
 • (Gost_6207)

  Odgovara: # 396433

  HDZ-ov portal kao dokaz da je SDP organizirao prosvjed za kurikulum objavio plakate s Pridea

  HDZ-U sklon portal Direktno.hr opet je uhvaćen u laži. Naime, danas su kao ekskluzivu objavili fotografiju prosvjednih rekvizita koji su navodno uslikani u zgradi u kojoj je sjedište SDP-a.

  "Iako je od same ideje prosvjeda postojala sumnja da iza prosvjeda 'stoji' organizacija SDP-a, iako tvrde da nisu sudjelovali na istim. Direktno.hr u posjedu je fotografije rekvizita s prosvjeda koji su slikani u SDP-u na Iblerovom trgu", napisali su na HDZ-ovom portalu.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_6207)

  No iz stranke koju su optužili da je stvarni organizator prosvjeda za nastavak cjelovite kurikularne reforme, ubrzo je na Twitteru stigao demanti u vidi fotografija na kojem se vidi da su plakati zapravo korišteni na Povorci ponosa koja je održana u subotu.

  "Moramo vas razočarati, ali spomenuti plakati su s ovogodišnjeg Zagreb Pridea. Vrlo rado ćemo vam ustupiti sve fotografije s Pridea na kojima su vidljivi plakati", napisali su iz SDP-a.

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara