hren
 

HRVATSKOJ poštanskoj banci Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka povjerila je posao isplate obeštećenja deponentima Banke splitsko-dalmatinske. Sve 53 poslovnice HPB-a na raspolaganju su deponentima BSD-a koji od petka, 10. lipnja 2016. mogu podnijeti zahtjev za isplatu, priopćeno je iz HPB-a.

Deponente Banke splitsko-dalmatinske čekaju popunjeni obrasci zahtjeva koje mogu preuzeti i podnijeti na naplatu u bilo kojoj poslovnici HPB-a. Prilikom podnošenja zahtjeva vlasnici depozita - fizičke osobe trebaju predočiti važeću osobnu iskaznicu ili putovnicu, odnosno drugu važeću identifikacijsku ispravu s navedenim OIB-om, a radi potpune identifikacije potrebno je predočiti i izvorni dokument o depozitu (štednu knjižicu, ugovor o oročenju, karticu računa).

Maksimalno obeštećenje 100 tisuća eura

Za deponente Banke splitsko-dalmatinske koji nisu u mogućnosti doći osobno, pripremljeni su obrasci posebne punomoći i moguće ih je preuzeti u svim poslovnicama ili na internetskim stranicama HPB-a.

Isplata fizičkim osobama moguća je u gotovini ili prijenosom na račun, a isplata ostalim deponentima bit će izvršena prijenosom na račun. Maksimalan iznos prava na obeštećenje je 100.000 eura u kunskoj protuvrijednosti po srednjem tečaju HNB-a na dan 25. svibnja 2016.

Deponenti Banke splitsko-dalmatinske svoje zahtjeve mogu podnijeti u roku od 3 godine, najkasnije do 1. lipnja 2019.

Izvor : Index.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari (1)

  • (Gost_7103)

    to je greška hdz vlade kad je donijela takav zakon i tad su nas savjetovali ne radimo to, kad dižete jeftine kredite i tad zbog mijenjanja vrijednosti valute počmete plaćati veće rate kriva je država, kad zarađujete kamate na deponirani novac ok a kad banka propade plaćaj državo, e moj narode hrvatski sve vam je to da hdz, jebali vas oni šta vam puštaju da radite šta oćete, otiđite vani pa tamo pametujte, e moj hdz tako i treba ti

    oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara