hren
 

Za 13.286 učenika gimnazija i 19.313 učenika strukovnih škola jutros počinje najstresnije razdoblje - ispiti državne mature.

Svi oni koji su za izborni predmet izabrali biologiju, ispit polažu u 9 sati, njih 7700. Prvi od obveznih predmeta koji se piše je hrvatski, 14. lipnja, a sve završava u ljetnom roku, 27. lipnja, izbornim predmetom glazbena umjetnost. Za fiziku ih se odlučilo najviše - 9906, a tradicionalno među najtraženijim izbornim predmetima je politika i gospodarstvo koju piše 6990 učenika.

Objava rezultata bit će 13. srpnja, rok za prigovore 15., konačna objava 18., a podjela svjedodžbi 21. srpnja. 

Svi se nadaju se da će državna matura proći profesionalno i bez neželjenih događaja. Poučeni prošlogodišnjim događajima, krađom ispitnih materijala i objavom na društvenim mrežama, Nacionalni centar je angažirao dodatne službe. I MUP je zamoljen da pojača ophodnje oko škola.

A da bi bilo manje stresno, barem što se obveznog hrvatskog jezika tiče, ove godine pomoć su priskočile studentice kroatistike iz Splita. Maturantima su pripremili besplatnu videosnimku priprema za državnu maturu.  

Ove godine su stroža pravila za sve one koje se ulovi u prepisivanju - dvije godine ne mogu izaći na državnu maturu. Ali to nije sve. Novinarka HRT-a Sunčica Findak donosi još neke novosti.

Izvor : HRT


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij