hren
 

SLUŽBENIM DOPISOM
Članovi Kulturnog vijeća za knjižnu, nakladničku i knjižarsku djelatnost uputili su Ministru i Ministarstvu kulture Republike Hrvatske dopis o ostavci na članstvo u vijeću.

'U svom radu kontinuirano smo, savjesno i na vrijeme obavljali posao vrednovanja predloženih projekata na području nakladničke djelatnosti i time pridonosili brizi o visokoj razini pisane riječi u Hrvatskoj. Budući da ste nedavnim odlukama o potporama za izdavanje časopisa i knjiga u neuobičajenoj mjeri zanemarili naše preporuke, naša suradnja više nije moguća ni smislena. Smatramo potrebnim upozoriti javnost da odluke koje ste donijeli ne odgovaraju preporukama Vijeća za knjižnu, nakladničku i
knjižarsku djelatnost u ovom sastavu. Također ističemo da ste kašnjenjem u odobravanju projekata prouzročili nove probleme nakladništvu, što se nije trebalo dogoditi. Zbog svega navedenog Vaše odluke ne smatramo dobrima za pisanje, čitanje i nakladništvo u Hrvatskoj. Uručujemo Vam stoga naše ostavke na mjesta u Kulturnom vijeću za knjižnu, nakladničku i knjižarsku djelatnost', stoji u službenom dopisu potpisanom od strane članova Kulturnog vijeća -  Nadežde Čačinovič, Gordane Crnković i Nevena Jovanovića.

Izvor: Tportal


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara