hren
 

POSAO ZA 2400 KUNA
Iako su HDZ-ovci u doba SDP-ove Vlade govorili kako ništa nije valjalo i funkcioniralo, ipak su nakon preuzimanja vlasti nastavili zapošljavati mlade ljude po "Mrsićevu modelu".

Tako će KBC uskoro na jednogodišnje stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa primiti 89 osoba. Svi primljeni kandidati mjesečno će primati naknadu od 2400 kuna, kao i putne troškove, a sve će podmirivati Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ). Javni natječaj za gotovo 90 slobodnih mjesta već je oglašen u bolnici i HZZ-ovu područnom uredu.

Na jednogodišnje "stažiranje" u KBC-u bit će primljen jedan prvostupnik fizioterapije, tri prvostupnika medicinsko-laboratorijske dijagnostike, 35 prvostupnika sestrinstva, 22 medicinske sestre sa srednjom stručnom spremom, te dvije primalje sa završenom srednjom školom.

Priliku za rad na Firulama i Križinama dobit će i po tri magistra ekonomije i prava, četiri prvostupnika ekonomije, pet prvostupnika pravne struke, dva magistra strojarstva, jedan magistar građevinarstva, tri magistra elektrotehnike, te po jedan magistar zaštite na radu i informatike. Na kraju, svoj će "jednogodišnji kruh" u KBC-u zaraditi i po jedan stručni prvostupnik elektrotehnike, strojarstva i građevinske struke.

Kako bilo, svih 89 mladih nam sugrađana barem će tijekom predstojećih 12 mjeseci moći popiti kavu ili pojesti pizzu a da za to ne moraju roditelje pitati za novac.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara