hren
 

NEOČEKIVANO?
Veliki pakt Tomislava Karamarka i Milijana Brkića urodio je plodom. U vrh HDZ-a ušla je većina ljudi čija su imena dan prije održavanja sabora usuglasila dva ključna čovjeka u HDZ-u. Na potpredsjednička mjesta izabrani su Oleg Butković, Tomislav Tolušić, Ivana Maletić, Tomislav Čuljak, Darko Horvat i Josip Bilaver.

Potpuni poraz doživjeli su neka od poznatih HDZ-ovih imena koji nisu bili niti u Brkićevom, niti u Karamarkovom taboru, poput zadarskog gradonačelnika Božidara Kalmete i dubrovačke HDZ-ovke Dubravke Šuice. Dovoljno glasova za potpredsjednika nije dobio ni bivši splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader, unatoč tome što se nalazio na jednom od šalabahtera kojeg su na saboru dijelili Karamarkovi i Brkićevi ljudi.

Nije prošao ni bivši ministar Domagoj Milošević, a otpali su i Josipa Rimac i Miro Kovač. Kninsku gradonačelnicu gurala je Brkićeva, a Kovača Karamarkova struja, pa je postignut dogovor da Rimac postane nova glavna tajnica, a Kovač ponovno bude imenovan za međunarodnog tajnika HDZ-a. Time bi se oboje našlo u vrhu HDZ-a.

Repriza rezultata dogodila se i pri izboru ostalih članova Predsjedništva, čije je brojanje glasova kasnilo nekoliko sati jer su se HDZ-ovcima pokvarili optički čitači, pa su dio listića brojali ručno.

Milijan Brkić, kao jedini kandidat, izabran je za Karamarkova zamjenika, čime je i definitivno potvrđen pakt ove dvojice HDZ-ovih političara koji su od stranačkih izaslanika na saboru dobili jasan i nedvosmilen zadatak: da zajedno u iduća tri tjedna pokušaju u Saboru skupiti 76 glasova i bez Bože Petrova formiraju novu parlamentarnu većinu. I tako izbjegnu golemi rizik koji sa sobom nose novi parlamentarni izbori.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (15)

 • (Gost_8110)

  Ocekivano. Trenutni gazda stranke navedeni trojac drzi za "testise". Ima informacije kojima ih moze politicki pokopati u dva dana. Na taj nacin ih drzi na uzici te ce ih aktivirati kad im zatreba. Zafrkano je s vragom tikve sadit...

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1185)

  U šta će mali Sanader plakat namirija je on sebe i oko sebe u svakom pogledu i onima šta sta ničim nisu zaslužili .

  oko 3 godina prije
 • (Gost_6156)

  "Veliki poraz hadezeovaca iz Dalmacije"

  Logično. Mi smo ionako za njih samo južna hrvatska.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1185)

  I on je jedan od onih šta su govorili kako će naši iz kanade donit dolare u Hrvatsku da je pokrenu umjesto da su donili sve bi bili odnil i još nagrađeni.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_7234)

  Canader brte ti si naša blago cara Trojana u kesi u garaži Merkatora,ne može to svak e

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2294)

  bilo je tu više kesa.. kuća..parcele..

  oko 3 godina prije
 • Za gosta 6157 (Gost_1135)

  A šta misliš, zašto je došlo do rata na Balkanu, kad se već SSSR raspa? Kome je to pasalo? I zašto?

  oko 3 godina prije
 • (Gost_5633)

  mogu oni sakrivat svoju "pošteno stečenu" imovinu od javnosti i inavulavat je na druge osobe, ipak, pravda je spora ,ali dostižna..ZNA SE sve.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_6215)

  Koliko barba Karamarku i Miljanu donosi 9 i 10 izborna jedinica od Zadra do Prevlake?

  Zaboravio barba Karamarko da mu Butković i sva ova svita bez 9 i 10 izborne jedinice donesu u sabor pola mandata ka Deveta i deseta.

  A šta onda ostane i šta bi moglo biti da se 9 i 10 pobune?

  http://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/313970/suica-ne-moze-se-protiv-sluzbene-salabahter-demokracije

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1096)

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1203)

  Evala Kerume narod je guba ako si ti guba to je za tebe ćast jer ti si 0 jer ova guba je od tebe učinila lovaśa al ne čovjeka al isto nemaš blagoslova.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1096)

  Neko je stvorija Keruma kapitalista. A takvi ga i štite od progona. Logika nalaže da to ne ide mukte.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_4856)

  Tajni sastanak Petrovića i Karamarka s partnerom Mola
  Sastanku su prisustvovali Karamarko, Petrović, Tkač i Božan, a razgovarali su o ulaganjima J&T grupe u Hrvatskoj. ‘Podržat ćemo vaše ulaganje u Adris grupu, ali za nas kupite Novi list’, rečeno je na sastanku. Petrović je rekao da će tada moći odlučivati o imovini Novog lista
  Nacional

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara