hren
 

Tomislav Karamarko, prvi potpredsjednik Vlade i šef HDZ-a, obratio se kratko novinarima nakon sastanka Predsjedništva HDZ-a u zagrebačkom hotelu Panorama gdje je indirektno odbio zahtjev Bože Petrova i Mosta da sam odstupi zbog afere Konzultantica s mjesta u Vladi.

'HDZ sa svom svojom snagom zalagat će se da Vlada ostane. Ni Božo Petrov ni Most neće srušiti Vladu. Svi scenariji koji su uključeni u rušenje HDZ-a neće uspjeti. Mi smo fundamentalna stranka i o nama ovisi budućnost Hrvatske. Borit ćemo se za Vladu, reforme i boljitak građana Hrvatske', kazao je Karamarko odbivši odgovarati na novinarska pitanja.

Podsjetimo, na današnjoj telefonskoj sjednici Vlade svih šest ministara Mosta plus Petrov glasalo je za opoziv Karamarka s mjesta potpredsjednika, ali je konačni rezultat bio 16:7 u korist Karamarkova ostanka.

Konačni pravorijek o Karamarku dat će Sabor u roku od dva tjedna. Petrov je na izvanrednoj konferenciji za medije najavio da će za Karamarkov opoziv biti dvanaest zastupnika Mosta,Mišić i Martinović bit će protiv, dok mu stav Ivana Lovrinčevića nije poznat. Kada do toga dođe, Karamarko će se sam braniti na raspravi u Saboru jer očito je da ne kani odstupiti.

Iz HDZ-a nakon Predsjedništva medijima su poslali priopćenje u kojem navode da je to tijelo jednoglasno je dalo potporu predsjedniku stranke i prvom potpredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku.

'Predsjedništvo je zaključilo kako HDZ neće dopustiti da Most sruši Vladu koja je započela provoditi reforme koje su prijeko potrebne hrvatskom gospodarstvu te društvu u cjelini', navodi se u priopćenju.

Izvor: Tportal


KOMENTARI:

Stari Komentari (35)

 • (Gost_3214)

  Karamarko Kaštela su uz tebe,svatko tko je protiv HDZ-a,taj je i protiv Hrvatske

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1504)

  Odgovara: # 395206

  Bravo Einsteine! Dok je takvih genijalaca HDZ ne triba brinut za budućnost.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_5154)

  http://i.imgur.com/JgjRHdX.jpg

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2183)

  "'Ni Petrov ni Most neće srušiti Vladu'"

  Neće. Ali adeza oće. Svojim kriminalnim ponašanjem. Uz pomoć vjernih, ali na istinu slijepih birača.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_6127)

  Pošten čovjek kad dođe u situaciju da se njega ili člana njegove obitelji za nešto sumnjiči onda se makne sa pozicije i pusti povjerenstvo ili već tko mora da u miru obave svoj posao. Ovo šta svi ministri iz HDZ stranke su vjerni svom vođi i uz njega su u ovom nemoralnom činu, samo govori da su obični poltroni i uhljebi, i kako onda mi stanovnici ove države možemo očekivat bolji život i više poštenja kad i dalje se sve odvija prema kodeksu i mjerilima koje nameće HDZ. Ovo nije Evropa, mi smo živi dokaz da smo sramotna država i narod, sramim se zbog svega i zato ne mogu s ponosom vani reći tko sam ni odakle sam. Zar je njegova stolica važnija od ugleda države i svih nas. Na žalost zbog ovog lika koji je izdao dva svoja najveća suradnika Mesića i Kosor, možemo samo i jedino se nadat da će izdati i svoje najbolje i najveće suradnike a to smo svi mi, to se upravo dogodilo zar ne.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3380)

  U kratkom pismu dr. Kopal navodi kako 'poznati novinar iz susjedne države, javno, na hrvatskoj televiziji izjavljuje da su njihove obavještajne službe izvrsno pozicionirane u RH' te da smo 'suočeni i sa željama drugih država da nametnu svoje stavove i ostvare svoje interese'. 'Djelovanje SOA-e na području Republike Hrvatske usmjereno je na sprječavanje aktivnosti ili radnji koje se poduzimaju radi ugrožavanja Ustavom utvrđenog poretka, ugrožavanja sigurnosti državnih tijela, građana i nacionalnih interesa'.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3380)

  Dokaz tomu je orkestracija koja se u tren oka - na mig - uspostavlja na temu antifašizma u slučaju jednog ministra, potom ravnatelja SOA-e i predsjednika Odbora za unutarnju politiku, orkestracija koja podiže na noge sav antihrvatski otpad počevši od srpskih Novosti do HRT-ovog Studija 4, od Labirinta do Otvorenog, od Mreže prvog do Hrvatske uživo, od HND-a Saše Lekovića do BezVeze Danijele Trbović ... od Jadranke Kosor do Josipovića, od Frljića do Alfijera, od BaBa do Munižaba

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3380)

  Za razliku od ovoga paradoksa i samomapiranja otpada, devastacija obavještajnog sustava se dogodila u režiji Milanovićeve Partije u doba Račanove koalicijske Vlade u kojoj je ministar obrane bio HSLS-ov uvaženi član a današnji europarlamentarac Jozo Radoš. Nakon dolaska Račana i Mesića na vlast, pomoćnik ministra Radoša Mladen Ružman je pripremio kadrovsku čistku u bivšoj Sigurnosno informativnoj službi nakon koje se ta vojno protuobavještajna služba nikad nije oporavila. Bio je dovoljan jedan potpis ministara obrane Joze Radoša da se smijeni i otpravi u mirovinu 162 djelatnika, odreda proizišlih iz Domovinskog rata

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3380)

  Ciceronove riječi prije 2000 godina jednako vrijede i danas:
  Jer izdajnik ne izgleda kao izdajnik.
  On govori naglascima bliskim njegovim žrtvama,
  on oblači njihovo lice i njihovu odjeću,
  on priziva podlost koja leži duboko u srcu svakog čovjeka.
  On truje dušu nacije.
  On radi tajno i neznano da potkopa temelje grada.
  On truje državno tkivo tako da se ono ne može dalje odupirati.
  Krvnika se treba manje bojati.”

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3380)

  Gospodin Karamako predložio je kandidatkinju za Predsjedicu RH i izabrana je - odličan izbor.
  Gospodin Karamako predložio je kandidata za Predsjednika Sabora RH i izabran je - odličan izbor.
  Gospodin Karamako predložio je kandidata za Predsjednika vade RH i izabran je - odličan izbor.
  Gospodin Karamako predložio je kandidata za ministra financija i izabran je - odličan izbor.
  Gospodin Karamako predložio je kandidata za ministra vanjski poslova i izabran je - odličan izbor.
  Gospodin Karamako predložio je kandidata za ministra financija i izabran je - odličan izbor.
  Gospodin Karamako predložio je kandidata za ministra kulture i izabran je - odličan izbor.
  Normalno je da predsjednik vlade i ministri dalje sami biraju svoje suradnike.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3380)

  Gospodin Petrov ipak nije bio tako sretne ruke u izboru kadrova.
  Gospodin Petrovu bi bilo bolje da poče poštivati Karamarkove kriterije za kadrove od njegovog.
  U jednom malom dijelu razumijem g.Petrova da "stalnim oponiranjem Karamarku gotovo u svim kadrovskim prijedlozima" stalno potvrđuje pred javnošću svoju neovisnost i samostalnost i daljnju ulogu neprikosnovenog arbitra - ali kada to ide na štetu Hrvatske - a u gornjem slučaju ide , ne podržavam. Vjerujem da ovakvo "zafrkavanje partnera iz načelnih razloga" već ide na živce većini biraća što je vidljivo i iz pada rejtinga Mosta.
  Svima može biti jasno da g. Karamarko i g.Orešković rade u korist Hrvatske države, Hrvatskog naroda i svih građana RH a na drugom partneru bio bired da ih malo življe podrži.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3380)

  kao što sotona se trudi da vas uvjeri u nepostojanje tako isto i bivši komunistički džihadisti nas žele uvjeriti da vole samostalnu hrvatsku državu i njen prosperitet. tko je mogao slobodno misliti i izražavati se u jugoslaviji njihovoj državi, narod kaže to nije važno, živilo se "dobro" , tu nema razlike između onoga koji uzgaja prasce i prasaca koji su zadovoljni time što im je pun valov. od koga su se bojali komunisti od 1990, jedino svoje mračne savjesti i loših djela, špijunirajući susjede i prijatelje, tko ide u crkvu ....

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3380)

  damir kajin iz istre bivši saborski zastupnik kaže.
  Ne podržavam HDZ, ali ove smjene su bile nužne. Gospoda su blokirala „pravnu državu“ ako to uopće postoji u Istri. U Istri je bilo moguće da „Splitska“ falsificira dokumente krim policije PU Zagrebačke, da ravnatelj MUP-a i PNUSKOK sve znaju ali da ništa ne poduzimaju jer svoje se ne dira. ISTRA u 30 točaka od 2012.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3380)

  INA je otišla nakon sličnog uništavanja 2003. (2002. su prodane Bijele noći za 76 milijuna dolara, naplaćeno je svega 16 milijuna dolara, a godišnje na tržišta ta polja izbacuju 5-6 mlrd kn nafte) dok smo 2014. izgubili sirijske bušotine zbog isporuke oružja ISIL-u. Dosta da se netko poigrava, kako s Inom, tako s HEP-om, ali i postupanje PNUSKOK-a ako je točno da su 2012. pokupili dokumente Šarićki. Zašto nisu ništa do danas pokrenuli? Da li je istina da se kod bivšeg šefa PNUSKOK-a (zbog zamjena torbi) u garaži našlo 2-3 kg droge?
  Sutio je jugofasista o ovome dok je bio u saboru.cekao je da i on omasti.ali je docekao samo saborsku mirovinu.
  Inace zaboravio je reci da je hadeze kupio 'bijele noci' a jugofasisticki cetnici su ih prodali.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3380)

  za sve je kriv HDZ, to su vam usadili u glavu, jer ste programirani da tako mislite, od straha se bojite misliti razborito svojom glavom, zaboravili ste rat,izbjeglice, jugoslavensku prozvodnju koja je jedino prodavala afričkim državama prozvode uzimajući od njih i ono malo bogatstva šta im je priroda dala, isti ste kao i kapitalisti samo prodajete maglu i socijalizam, strah vas je zla kojeg ste učinili svom narodu.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_8056)

  Odgovara: # 395236

  Vrlo zamorno i tendenciozno. Ipak, lipo je vidit da i među desničarima ima pismenih osoba.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1151)

  Uz dobru naknadu i ja bi rado pisa lancune turbo-pyzdarija po portalima i forumima. Treba li bit član "časne" plave stranke ili je dovoljna želja za zaradom na Internetu i potpuni izostanak morala?

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3380)

  niti sam desničar niti ovo radim radi novaca, hvala na komentaru

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3380)

  Čitajte!!!
  Još oštriji bio je prof.dr.sc. Slobodan Prosperov Novak koji je voditelja stručne skupine za provedbu cjelovite kurikularne reforme Borisa Jokića nazvao ”lešem” iz Milanovićeva ormara. Jokić nije svjestan da drži u rukama ”tempiranu bombu” koju je 80-ih ostavio Stipe Šuvar. Radi se o teroru metodike. U Europi nema nijedne države koja bi toliko potcjenjivala svoj identitet u jeziku i književnosti.

  Hrvatska književnost je ovim dokumentom potpuno ponižena, ocjenjuje dr. Novak i kaže: ”Postalo je stidno govoriti o nacionalnim sadržajima.” Udžbenici iz hrvatskog jezika i književnosti su posve reducirani.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3380)

  Nesuvislo je ocu književnosti Marku Maruliću posvetiti, primjerice, deset stihova, a filmu Bitka na Neretvi deset stranica. Ne može nam Jutarnji list biti mjerodavan za sastavljanje kanona hrvatske književnosti, zaključio je dr. Slobodan Prosperov Novak i upozorava da Jokićeva ostavka ne znači kraj, nego tek početak nove bitke koja nas čeka

  oko 3 godina prije
 • (Gost_5190)

  Odgovara: # 395237

  "za sve je kriv HDZ, to su vam usadili u glavu, jer ste programirani da tako mislite, od straha se bojite misliti razborito svojom glavom, zaboravili ste rat,izbjeglice, jugoslavensku prozvodnju "
  nakon ustrašene razmislidbe, razlučbe i reprogramiranja ostaju činjenice da je privatizacijska i ostale pljačke osiromašila i razorila Hrvatsku materijalno i moralno u višestruko većoj mjeri nego sve štete četničkog razaranja i izbjeglica zajedno. jugoslavenska proizvodnja imala je narečenih nedostataka, ali se ne može uspoređivati sa sadašnjicom u kojoj proizvodnje gotovo i nema, a sve se svodi na uvoz, šverc i preprodaju.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3380)

  prihvatite činjenice od kompetentnih i relevantnih faktora, te matematički posložite to što govorite i uporedite, i vidjeti ćete poražavajuću istinu, obzirom na način komentiranja kojemu ste skloni, jasno mi je da nećete biti nikada u stanju svjesnog promišljanja jer ste previše ostrašćeni, dajte za pravo da javno progovore žrtve komunizma, zar to nebi bilo demokratski. sinovi bi se sramili očeva i obrnuto, ali vi srama nemate

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3380)

  otimali ste zemlju ljudima bez pitanja, komunizam je zlo i treba ga razotkriti, kao i svaki protunarodni sustav, u šta su pretvorili vaše roditelje, tko je ubio silan hrvatski narod bez suda, osim suda partije i druga,predsjednica Vesna Pusić, inače kandidatkinja RH za glavnu tajnicu UN, izjavila; „Ubijeni na Bleiburgu nisu nevini, samo im sudskim putem krivnja nije dokazana

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3380)

  Zorana Milanović koji također laže što se vidi iz njegovog napada na bankare glede švicarskoga franka. Milanović kaže da bi svi drugi morali šutjeti, jer da što su radili sedam godina.
  Kako providna laž! U tim sedam godina spadaju i tri i pol godine Milanovićeve vlasti. Što su sedam godina radili bankari? Ono što im je i poziv. Bogatili su se! Što je tri i pol godine radio Milanović? Ono što nikako nije smio, dopustio je pljačkanje i uništavanje hrvatskog naroda i njegovih državljana.
  Ako su bankari radili svoj posao, Milanović nam je svojom izjavom potvrdio da je u cijelom svom mandatu činio nešto za što je zna da je amoralno – pomagao pelješenju hrvatskoga naroda.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_4067)

  Ma zar vas više nije sram ko je bolji ko gori anama je ajme u onom sistemu mnogi se nisu mogli zaposliti ako nisu bili ćlanoviS.K.ka i danas Up.HD.Z narode ti se karaj a oni su sebe i potomke osigurali al su stavili na tuđa imena žal mi je moja dica se sigurno borili za ovakvu Hrvatsku sitim se da je moj čača piva još Hrvatska ni propala da mu se usta vratima bi se u kanalp nazad ajme je kući u kojoj nema glave .Ovo je plaći voljena zemljo.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3214)

  Karamarko je snaga HDZ-a,jedini koji može voditi stranku.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_5633)

  Goste 3380, jesli li se umorija. Očito su izbori prid vratima. Je li ti šef konačno naučija bar tri od pet točaka domoljubnog prnjavorskog programa "5+" ili sada uči Mađarski.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2097)

  "Gospodin Karamako predložio je kandidatkinju za Predsjedicu RH i izabrana je - odličan izbor.
  Gospodin Karamako predložio je kandidata za Predsjednika Sabora RH i izabran je - odličan izbor.
  Gospodin Karamako predložio je kandidata za Predsjednika vade RH i izabran je - odličan izbor.
  Gospodin Karamako predložio je kandidata za ministra financija i izabran je - odličan izbor.
  Gospodin Karamako predložio je kandidata za ministra vanjski poslova i izabran je - odličan izbor.
  Gospodin Karamako predložio je kandidata za ministra financija i izabran je - odličan izbor.
  Gospodin Karamako predložio je kandidata za ministra kulture i izabran je - odličan izbor. "

  :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

  oko 3 godina prije
 • (Gost_9169)

  Ebenti zatucanu stoku je more gucat govna. Zbog takvih ka vi ce nan uvik bit ovako!

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2097)

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2097)

  http://www.telegram.hr/wp-content/uploads/2016/05/IMG_4036.gif

  oko 3 godina prije
 • (Gost_4067)

  Neka vodi Karamarko uspješno H.DZ.al on nemože ludat narod još ima pametnih ljudi koji nemaju nikakvu maču na sebi nema veze kojoj stranci pripada važna je ćast i poštenje a šta se tiče Bilavera od njemu nek pričaju naši u Americi ništa pohvalna nebite čuli a mnogi ološ je ima zaštitu u H.D.Z.i na račun njega dolazili u ljepu našu a da ne pišem i o njihovim privilegijama e oni su HRVATI a šta smo mi?kad su dolazili imali su đeparac auta osobne šofere plačene karte a šta su oni dali svoga za našu napačenu zemlju?

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2097)

  "oni su HRVATI a šta smo mi?kad su dolazili imali su đeparac auta osobne šofere plačene karte a šta su oni dali svoga za našu napačenu zemlju?"

  Mi smo budale.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_8459)

  pratite li i danas koje išao na svetu misu, prijavite u centralni komitet u Beograd, bolje se zapitajte koliko su jugoslavenski fašisti podijelili novaca,stanova, koje mogao upisat fakultet, koje iznio novce vanka, ko je donosija drogu i širija, koje bija zastavnik a ko milicioner, dovodili ste ljude izvan hrvatske da vam zapovidaju, sram vas bilo, ko najviše se boji promjena, oni koji najviše viču

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1185)

  Ove koji danas idu na misu zaśto bi ih tko pratio kad su im ćaće i oni bili ti koji su prijavljivali pa i dicu rođenog brata a sad su u prvim redovima bar je tako u naśim kaśtilin da je bar živ Don Kaja on bi vam moga puno toga reći šta je sve doživija od danas veliki krśćani al isti nemaju blagoslova.

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara