hren
 

MINISTRI MOSTA BILI PROTIV
"Mislim da trebamo dopustiti institucijama da rade svoj posao i da donesu odluke. To je moj stav. Mislim da još nismo čuli što institucije imaju za reći i gospodin Karamarko ima moju podršku", kazao je Orešković

Vlada je u petak poslijepodne na telefonskoj sjednici odbila oporbeni prijedlog izglasavanja nepovjerenja prvom potpredsjedniku Tomislavu Karamarku, a protiv takvog zaključka glasovalo je šest ministara Mosta, neslužbeno se doznaje.

Vlada RH odbija sve navode Prijedloga za pokretanje pitanja povjerenja Tomislavu Karamarku, prvom potpredsjedniku, priopćeno je iz Vlade nakon održane telefonske sjednice.  

Predsjednik Mosta Božo Petrov najavio je da će svi Mostovi ministri i saborski zastupnici glasovati za Karamarkov opoziv, o kojemu bi Sabor trebao odlučiti do sredine lipnja.

Premijer Tihomir Orešković ranije je izjavio kako će Karamarko imati njegovu potporu te kako treba pustiti nadležne institucije da utvrde je li prvi potpredsjednik bio u sukobu interesa.

»Gospodin Karamarko će imati moju potporu. Evo, danas slavimo 25 godina Oružanih snaga RH, naši su se branitelji borili za demokraciju i mislim da su temelj svake demokracije ustav, zakoni i institucije. Mislim da trebamo dopustiti institucijama da rade svoj posao i da donesu odluke. To je moj stav. Mislim da još nismo čuli što institucije imaju za reći i gospodin Karamarko ima moju podršku«, kazao je Orešković novinarima nakon svečane akademije u povodu 25. obljetnice formiranja OS RH u Domu HV-a.

Iako je svjestan da potpredsjednik Vlade Božo Petrov ima drugačiji stav, Orešković ponavlja kako ne treba negirati institucije. »Previše se krvi prolilo za ovu demokraciju i bar ja mislim da mogu reći kako ne bih volio da se ovakve odluke donesu, a da nije proveden pravni put«, rekao je.

Na pitanje može li Vlada operativno funkcionirati uz oštar sukob dvojice potpredsjednika, uzvratio je kako situacija nije dobra.

»Mislim da je to svima jasno. Ja se nadam da ćemo naći soluciju i da će na kraju razum pobijediti jer svi znamo da ova vlada radi. Za paket reformi smo dobili pozitivnu ocjenu, krenuli smo i ovo bi bila loša poruka za investitore. Za mjesec dana ćemo čuti što će kreditne agencije imati za reći, zato je moj stav da ovu situaciju treba što prije dovesti do kraja i fokusirati se na ono za što smo tu, da pokrenemo gospodarstvo i poboljšamo standard svim građanima Hrvatske«, poručio je premijer.

»Ali, jedan potpredsjednik vam ruši drugog potpredsjednika Vlade. Je li moguće da takva vlada opstane«, bili su uporni novinari, na što je Orešković ponovio kako je uvjeren da će prevladati razum i da »ljudi neće gledati svoje interese, nego interes građana Hrvatske, a njihov je interes da ova Vlada opstane, da radimo na onom što smo započeli«.

»Mislim da nije u interesu RH ni građana da se ide na nove izbore, nego da se ide naprijed«, dodao je.

Premijer ne vjeruje u preslagivanja u Vladi, a ističe kako se nada da će Sabor što prije odlučiti o Karamarku, kako bi Vlada nastavila raditi.

Potvrdio je da je razgovarao s oba potpredsjednika te naglasio kako političari moraju pokazati odgovornost i to da im je interes države i građana prije svega drugog.

Upitan znače li njegove riječi da je stao na Karamarkovu stranu, a protiv Petrova, odgovorio je: »Nije stvar koga sam izabrao. Izabrao sam svoje principe, stojim iza toga da u svakoj demokraciji institucije trebaju štititi svaku osobu, i vas i mene. Ako institucije pokažu da je tu bilo sukoba interesa, onda možemo komentirati. Sada to ne znamo«, rekao je premijer Orešković novinarima.

Izvor: Novi List


KOMENTARI:

Stari Komentari (17)

 • (Gost_3380)

  čemu zakoni, institucije kad je tu božo Petrov koji je iznad zakona i reda, on uzima sebi za pravo tko će voditi našu državu, sram te bilo, promjeni oca jer te nije šklolovao u zagrebu nego u mostaru, jer je trošio novce na tko zna šta, pitao li si se ikad za hrvate u BiH,

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3380)

  kako vas bivši komunisti šetaju, kao malu djecu, ispisali ste se iz partije a zašto.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_8225)

  (Gost_3380) čemu zakoni, institucije kad je tu Božo Petrov...

  Kada bi institucije, naročito pravosuđe, radile brzo i učinkovito gospodin Petrov ne bi došao u priliku niti bi imao potrebe za ovakvim potezima, a HDZ bi bio davna prošlost, samo ružna uspomena prevarenom i opljačkanom hrvatskom narodu.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_9651)

  Ma jel to oni ma ko je taj petrov??

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3380)

  jadni li ste u svojim osudama, dok je hdz bija na vlasti nema šta niste radili zla, da je bilo u suprotnom odnosno u vaše doba i sadašnje vrijeme vaših nesposobnih sinova zatvarali ste ljude zbog pisme vilo Velebita ....... u šta vi vjerujete kao i bivši premijer da je bezvjernik?????????

  oko 3 godina prije
 • (Gost_4232)

  Odgovara: # 395247

  onda su svi pivali, s razlogom, a di su sad pjevači. ne čuje se više ni Vila velebita, ni Ustani bane, ni Danke Deutschland... sada razloga za pivanje imaju samo lupeži i uhljebi.

  oko 3 godina prije
 • * (Gost_8156)

  naši susidi su danas također izabrali novo vodstvo stranke ;)

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3380)

  hrvatska ni ne postoji zbog takvih kao što ste vi, i nijedna sila koja se to trudila do sad nije uspjela, zastupajući velikosrpske i projugoslavenske i strane interese, samo dokazujete da je prvi hrvatski predsjednik bio u pravu.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_5633)

  "hrvatska ni ne postoji zbog takvih kao što ste vi"
  Naravno, Hrvatska postoji zbog 200 obitelji i ostalih lupeža i uhljeba koji su kreli i pljačkali dok smo mi ratovali protiv četnika.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_4612)

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2097)

  Za raskol u vladi je kriva stranka s najviše optuženih članova za politički i gospodarski kriminal, udruživanje radi pljačke države i sl. Čak je to i jedina stranka koja ima presudu radi pljačke vlastitog, istina berlavog, ali napaćenog naroda. Oni ne mogu nać poštena čovika bez maće za kandidaturu za ministra jer ga nemaju. Barem iz visokih krugova, o stoci sitnog zuba pročitaj rečenicu poviše, u zagradama.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3380)

  dok mediji kreiraju događaje i uspijevaju u tome da usmjeravaju političko i javno mnijenje, ne bez razloga, imaju svoje interese, pitajte tko su im vlasnici, sigurno ne hrvatski nastrojeni, zapitajte se kome odgovara kaos i beznađe, u svijetu slijepih onaj s jednim okom je autoritet, jer vidi, nemate vi oči, nego vas legija vodi u propast, kao svinje

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3380)

  nabrojite sve te obitelji, zašto to račan nije mogao ili Milanović, napišite njihova imena, ne kad lakonski rečete da biste za 24 sata sve rješili probleme, samo govori koliko ste primitivni i neobrazovani, i vjera vas nikad nije učila tome. ovo ste vi-Podnoseći ostavku na mjesto potpredsjednika u prvoj poslijeratnoj jugoslavenskoj vladi, sastavljenoj pod pritiskom Britanaca od Tita i Šubašića, Milan Grol je izjavio: "Ovo nije država nego klaonica"
  Pokolj kakav se provodio nad Hrvatima nije poznat u europskoj civilizaciji. Milovan Đilas (Wartime, 1947.) - Seljak koji posjeduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima plaću i ima kruha, za nas ništa ne vrijedi. Mi od njih moramo napraviti beskućnike, proletere. Samo nesretnici postaju komunisti, zato mi moramo nesreću stvoriti, mase u očajanje baciti, mi smo smrtni neprijatelji svakog blagostanja, reda i mira.“

  oko 3 godina prije
 • (Gost_5153)

  Nijemci snimili dokumentarac: Hrvatski desni ekstremisti najgori su u Europi!

  oko 3 godina prije
 • (Gost_8150)

  Odgovara: # 395289

  nikad nisan volija Tita, njegov kult ličnosti, diktaturu... ali kad se o antifašizmu radi tu su stvari crno-bijele, ili si na pravoj ili na krivoj strani.. ili si antifašist ili si fašist.. trećeg nema.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3380) (Gost_8056)

  Pokolj kakav se provodio nad Hrvatima nije poznat u europskoj civilizaciji. Milovan Đilas (Wartime, 1947.)

  Ante Pavelić je zgrozio čak i naciste

  oko 3 godina prije
 • Za Gosta 3380 (Gost_2097)

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara