Most je odlučio - Tomislav Karamarko mora otići iz Vlade. Izjavio je to Božo Petrov u razgovoru za sutrašnji Jutarnji list. Rekao je kako će, prema njegovu prijedlogu - saborski zastupnici, ministri i članovi Nacionalnog vijeća Mosta glasovati za opoziv šefa HDZ-a Tomislava Karamarka s mjesta potpredsjednika Vlade zbog političke odgovornosti.

O Karamarku bi Vlada mišljenje trebala dati na telefonskoj sjednici. Opći sabor HDZ-a je u subotu, a sutra je predsjedništvo. Sutra istječu i dva roka. Za navodni ultimatum Mosta da Karamarko odstupi, te rok da Vlada da mišljenje o njegovu opozivu

U HDZ-u, međutim, ovo ne shvaćaju ozbiljno te cijelu priču vide kao pritisak Mosta na HDZ uoči subotnjeg sabora stranke. "Partneri ne razgovaraju na temelju ultimatuma i ucjena, a na takav način HDZ neće nikomu dopustiti da razgovara", izjavio je novinarima glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić. "U obzir dolazi samo iskren, konkretan razgovor, rekao je. "Vlada će, budite sigurni, izdržati cijeli mandat i SDP će doživjeti poraz na glasovanju u Saboru o opozivu Tomislava Karamarka. Ne znam čemu tolika nervoza jer imamo još vremena za glasovanje u Saboru", rekao je Brkić.

Tomislav Karamarko govorio je za Dnevni avaz o navodnom sukobu interesa i pozadini afere "konzultantica". "Od trenutka kad sam javno artikulirao svoj stav o Ini, to se nekim interesnim skupinama nije svidjelo i počeli su brutalno izmišljanje afera i napadi na moju obitelj", rekao je Karamarko. Ne isključuje ni mogućnost tužbe protiv kreatora ove afere.

Predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner rekao je da će Sabor zahtjev oporbe, da se na dnevni red uvrsti prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja prvom potpredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku, "staviti u poslovničkom roku". Nije htio komentirati medijske najave da će zastupnici Mosta glasovati protiv Karamarka. Prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja Karamarku potpisom 39 oporbenih zastupnika predan je Saboru 18. svibnja te se u skladu s poslovničkim rokom od mjesec dana glasovanje o povjerenju treba održati do 18. lipnja.

Je li izgledno da sutra Tomislav Karamarko napusti Vladu, u Dnevniku 3 analizirao je prof. dr. sc. Pero Maldini.

Izvor: HRT


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij