MOST PROTIV ŠEFA HDZ-A
Od visokog izvora bliskog Vladi doznajemo da su dodatno narušeni odnosi Petrova i Karamarka

Tomislav Karamarko danas po drugi put nije bio na sjednici Vlade. Neslužbeno objašnjenje je bilo da je bio zauzet obiteljskim obvezama, ali i nekim drugim, od ranije preuzetim obvezama. 

No RTL je uspio od nekoliko izvora iz Vlade saznati i dobiti potvrdu da se napetost u odnosima MOST-a i HDZ-a nalazi na vrhuncu. 

Božo Petrov je, kako neslužbeno doznajemo, sinoć Tomislavu Karamarku ponudio 48 sati za džentlmenski uzmak. Dakle, Karamarko bi do petka trebao doći s imenom osobe koja bi umjesto njega bila ispred HDZ-a prvi potpredsjednik Vlade.

Kako govore naši izvori, Karamarko se na ovu Petrovljevu ponudu samo nasmijao.

A Petrov mu je navodno jasno dao do znanja da ga MOST u Saboru neće podržati. Dapače, moguće je da ga neće podržati ni MOST-ovi ministri kada se bude odlučivalo o odgovoru kojeg Vlada treba uputiti Saboru vezano za zahtjev za izglasavanjem nepovjerenja Karamarku. 

A za taj odgovor ostalo je još malo vremena. On u Sabor treba stići do petka, a o njemu na današnjoj sjednici Vlade nije bilo govora. 

U ovom su kontekstu zanimljive i poruke nekih članova MOST-a, ali i predsjednice Republike odnosno HDZ-a.

MOST-ova Ružica Vukovac tako danas tvrdi da je većina mostovaca protiv izglasavanja povjerenja Tomislavu Karamarku.

Neke njezine kolege, s druge strane, tvrde da nikakva odluka još nije donesena.

A na zahtjev novinara, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je tek rekla da ne želi se baviti politikanstvima.

"Svima vama jamčim da ću biti čimbenik stabilnosti u državi i da ću se brinuti za stabilnost države. Na Mostu je da odluči kako će se postaviti i u unutarkoalicijske odnose uopće neću ulaziti", poručila je Grabar-Kitarović.

Raznim su frazama danas osobe bliske samom vrhu HDZ-a, s kojima smo u nekoliko navrata razgovarali, govorile o ovoj situaciji. Neki su poručivali da Petrov blefira, a nekada i bleferi dobiju. Ali kažu - Petrov je pročitan. 

Drugi kažu da automobilom juri 200 na sat u zid jer je nejasno kako misli ostvariti svoje planove. 

Poručuju i da u MOST-u smišljeno stvaraju psihozu uoči Sabora HDZ-a zakazanog za subotu te se pitaju jesu li u MOST-u zaista tako jedinstveni ako to stalno moraju naglašavati, posebno zadnjih par dana. 

Saznajemo i da je nastavljen nedavno nakratko zaustavljen proces preslagivanja oko Domoljubne koalicije u Saboru. Ovaj se put neslužbeno spominje povratak u igru jedne od stranaka lijevog centra, ali i nekih manjina. 

U svakom slučaju, dosta bi se toga moglo znati do petka, kada bi Vlada putem telefonske sjednice trebala odlučiti kakav će odgovor uputiti u Sabor kada je riječ o političkoj sudbini Tomislava Karamarka.

Izvor: RTL.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij