hren
 

IZBJEGLIČKA KRIZA NA POMOLU
Mislili smo da smo s tom pričom završili u Etiopiji 1985. godine, no zbog klimatskih promjena Afrika je ponovno na rubu velike opće gladi: Malavi, Mozambik, Lesoto, Zimbabve, Namibija, Madagaskar, Angola i Svaziland već su proglasile izvanredno stanje ili katastrofe, a u sljedećim godinama očekuje se samo pogoršanje situacije.

Zbog kiše koja nije pala preko godinu dana (!) u nekim dijelovima kontinenta, usjevi su potpuno propali i ljudi nemaju hrane, a isušuju se i rezerve vode. Već je sada ugroženo oko 50 milijuna ljudi, ustvrdio je UN.

Više možete pročitati OVDJE… 


KOMENTARI:

Stari Komentari (6)

 • fišek Lija* (Gost_5215)

  aaaajmoooooo bila braćo - - - - pomozite crnoj braći ;) da je jemat , a ne radit ;) malo muuuktašine ;) Zar nismo svi braća?!? ;) iLi je u pitanju ko će baloticon vladat?!? ;) amo, neš dok oćeš ;)

  oko 3 godina prije
 • inTele kt* (Gost_4220)

  oLi U KaštiLin nema intelektUalaca i stručnog kadra za komentirat ovu Bogon danu tematiku??!?? iLi onako po naški yeb_me se dok je meni dobro ;)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4220)

  Lijepo uljuđeni, s visokim higijenskim navikama i besprijekorno odgojeni Kaštelani, a isti su visoko rangirani u hijerarhiji ovog našeg Kaštelanskog društva, vrlo rado će komentirati ovaj Bogom dan, portalov članak ;) :) ;)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6111)

  a nema tita, nema nasera, nema hajleselasija i drugih iz pokreta nesvrstanih. oni su izgladnjivali narod a onda su došli mirotvorci i hranitelji i gladnima je krenilo.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4220)

  6111 zamalo pa si pogodija U SrIDU ;)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8227)

  Mijenja se klima. Ponajviše radi antropogenog djelolvanja. Svijet zahvaćaju sve ekstremnije i ekstreminije vremenske nepogode. Pogledajte koliko se vrijeme kod nas promijenilo posljednjih godina.
  I naravno najugroženija je Afrika. Kolijevka civilizacije na kojoj jaše SAD i europske kolonijalne sile.
  Bliski istok, koji danas gori radi želje da se maknu "nepodobne" vlade.
  Već se počelo odbijat u glavu, ne SAD nego Europi!
  Goste 4220...evo ti u tvom stilu...:p

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara