hren
 

Građanska inicijativa "Hod za život" organizirala je prvi hrvatski nacionalni hod za život pod geslom "Za život, obitelj i Hrvatsku". Njime se želi upozoriti da Hrvatska ima obvezu osigurati usklađivanje obiteljskog i profesionalnog života, navodi Inicijativa. Istodobno je na Strossmayerovom trgu protuprosvjed organizirala Inicijativa "Pravo na izbor" koja smatra da građani trebaju ustati za svoje pravo na život.

Kolonu protivnika pobačaja koja je krenula prema Trgu bana Jelačića, na Strossmayerovom trgu zvižducima i bubnjanjem dočekali su zagovornici prava na pobačaj, a u jednom trenutku je došlo i do naguravanja suprostavljenih skupina, no sve je prošlo bez većeg incidenta. Oba skupa osigurava policija.

Oko 3.000 okupljenih u koloni "Hod za život" išlo je od Trga kralja Tomislava preko Zrinjevca do Trga bana Josipa Jelačića. Na središnjem trgu okupilo se 15.000 ljudi, objavila je udruga "U ime obitelji" pozivajući se na podatke policije. Skup "Hod za život" predvodili su pater Ike Mandić i Željka Markić iz udruge "U ime obitelji". Na Zrinjevcu im se pridružila i premijerova supruga Sanja Orešković s kćerima. Svaka razborita osoba izabire život nad smrću. Zato sam podržala ovaj skup, kazala je Sanja Orešković.

Građansku inicijativu Hod za život čine udruge i zajednice građana, Život biraj, SKAC, U ime obitelji, Vigilare, Molitvena zajednica Srce Isusovo, Neokatekumenski put, Božja pobjeda te obitelji i pojedinci.

Izvor: HRT


KOMENTARI:

Stari Komentari (2)

  • (Gost_9240)

    Talibanizam dolazi...

    oko 4 godina prije
  • (Gost_1126)

    Nikako se riješit debilizma

    oko 4 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij