hren
 

EGIPATSKI službenici iz područja zračnog prometa objavili su kako je pronađen avion EgyptAira koji se danas srušio kraj grčkog otoka Karpathosa, piše BBC.

U popodnevnim satima grčki vojni brod, koji je sudjelovao u operaciji potrage za avionom EgyptAira na južnom Mediteranu, pronašao je dvije plutajuće krhotine nedaleko od mjesta gdje je avion nestao, javio je Reuters.

Predsjednik grčkog Odbora za zračnu sigurnost rekao je u večernjim satima da ostaci pronađeni u moru južno od otoka Krete nisu dijelovi zrakoplova Egyptaira čime je opovrgnuo prethodnu objavu aviokomapnije iz Egipta čiji je predsjednik naredio mobilizaciju svih raspoloživih snage u potragu za nestalim putničkim zrakoplovom.

"Do sada analiza pronađenih ostataka pokazuje da ne pripadaju zrakoplovu, egipatski kolega mi je u posljednjem kontaktu oko 18,45 po srednjoeuropskom vremenu potvrdio da nije dokazano da su ti ostaci s leta Egyptaira", rekao je taj dužnosnik.

"Pronađen komad drva i tkanine"

Ranije je Egyptair na društvenoj mreži Twitter objavio da su grčke vlasti pronašle "plutajući materijal" i pojaseve za spašavanje te da bi to mogli biti ostaci zrakoplova.

"Pronađen je komad drva i tkanine", rekao je dužnosnik grčkog Odbora za zračnu sigurnost.

Egipatski predsjednik Abdel Fatah al-Sisi naredio je u četvrtak navečer da ministarstvo civilnog zrakoplovstva, vojni centar za potragu i spašavanje, mornarica i njihove zračne snage poduzmu sve potrebne mjere kako bi pronašle ostatke zrakoplova, javlja Reuters.

U priopćenju iz Sisijeva ureda stoji da ministarstvo civilnog zrakoplovstva mora osnovati istražni odbor koji odmah treba početi istraživati uzroke nestanka zrakoplova. 

Fathy: Vjerojatniji je teroristički napad

Egipatski ministar civilnog zrakoplovstva Fathy izjavio je kako je veća vjerojatnost da je uzrok nesreće teroristički napad nego tehničke poteškoće, javlja Guardian.

Isto vjeruje i Aleksandar Bortnikov, direktor FSB-a (Federalna služba sigurnosti Rusije), koji tvrdi da je pad avionia po svemu sudeći bio teroristički čin, prenosi BBC.

Hollande: Avion EgyptAira se srušio

Francuski predsjednik Francois Hollande danas je kazao kako sve prikupljene informacije govore da se let MS804 srušio, a to su potvrdili i dužnosnici egipatskog civilnog zrakoplovstva.

Podsjetimo, u zrakoplovu Airbus A320 nalazilo se 59 putnika i 7 članova posade. Među putnicima je bilo i troje djece.

Izvor : Index.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara