hren
 

Zrakoplov EgyptAira s 56 putnika i 10 članova posade, koji je letio iz Pariza prema Kairu, najvjerojatnije se srušio u Sredozemno more, navode dužnosnici EgyptAira i egipatskog ministarstva za civilno zrakoplovstvo. Avion na letu MS804 poletio je iz Pariza u 23.09. S ekrana radara nestao je u 2.45 na 48 do 64 kilometra sjeverno od obale Egipta. Posljednji kontakt s pilotom, koji nije tražio pomoć, zabilježen je desetak minuta prije nestanka zrakoplova.

Egipat i Grčka poslali su u Sredozemno more zrakoplove i plovila kako bi pokušali lokalizirati letjelice i eventualno spasiti preživjele. Izvor u ministarstvu također je rekao da se skupljaju tehnički podaci o stanju Airbusa A320 starog 12 godina. EgyptAir objavio je da je zrakoplovom upravljao pilot Mohammed Said Ali Shaqir koji ima više od 6.000 sati leta, od čega više od 2.000 u zrakoplovima Airbus A320s, dok kopilot ima 2.766 sati leta, dodala je kompanija.

Među putnicima u nestalom zrakoplovu bilo je trideset Egipćana i 15 Francuza, dva Iračanina te po jedna osoba iz Alžira, Belgije, Britanije, Kanade, Čada, Kuvajta, Portugala, Saudijske Arabije i Sudana, navela je egipatska zrakoplovna kompanija na Twitteru. Na kairskom aerodromu 15 obitelji koje su čekale putnike s nestalog leta smješteno je u privatnu prostoriju i uz njih je medicinsko osoblje.

Izvor : HRT


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara