hren
 

Policjjske službenike čije su plaće umanjene naročito smeta što je ukupan iznos umanjenja za čak 25 posto veći od iznosa potrebnih sredstava za povećanje plaća njihovih kolega te se s pravom pitaju nisu li "škare" kojim su im plaće "odrezane" mogle biti malo preciznije.

Policijski službenici iz čijih se plaća financira povećanje plaća njihovih kolega s najnižim koeficijentima ovih su dana počeli dobivati rješenja o plaći po kojima im se umanjena plaća obračunava od 1. svibnja 2016. godine.

Ovu „reformsku" čestitku dobilo je 6147 policijskih službenika kojima je za dva do četiri posto smanjen dodatak za specifičnost policijske službe, tj. za opasnost i odgovornost, kako bi se mogla namaknuti sredstva za ispunjenje obećanja ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića o izjednačavanju koeficijenata 5911 policijskih službenika s koeficijentima zaposlenika u carini i pravosudnoj policiji, objavili su iz Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske. 

Ovakvo „solomonsko" rješenje izazvalo je veliko negodovanje službenika čije se plaće umanjuju, koji svoj posao obavljaju jednako savjesno i odgovorno kao i njihovi kolege čije se plaće povećavaju, a posebice stoga što je iznos umanjenja plaća tri milijuna kuna veći od mase sredstava koja je potrebna za povećanje plaća.

Naime, povećanje plaća policijskih službenika do kraja godine iznosit će 9.250.713 kuna, dok će masa sredstava ušteđena smanjenjem plaća iznositi 12.260.895 kuna te se službenici s pravom pitaju nije li se smanjenje plaća, ako je već do njega moralo doći na takav način, moglo provesti na način da iznos umanjenja plaća odgovara iznosu potrebnom za podmirenje povećanja plaća, a ne da je gotovo 25 posto veći od potrebnih sredstava.

Izvor: Poslovni.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari (4)

 • (Gost_5104)

  Šta mislite, jesu li policajci, med. sestre, nastavnici i ostali na budžetu koji plaću zarade za ukidanje viška županija i neodrživih općina i otkaz nepotrebne, a jalove administracije?

  oko 3 godina prije
 • (Gost_8120)

  Jesu! I svi ostali koji vole ovu zemlju su za to.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_7134)

  Ne poznajem nikog kome je policija ikad išta pomogla.
  Dilaju bez problema, sve osim trave, koja dilerima samo smeta.
  Rezime? Policija radi za dilere, i vata dicu s malo trave, da ne smetaju...

  oko 3 godina prije
 • (Gost_7134)

  Druga svrha im je "drumsko razbojničenje"...

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara