hren
 

KRUG PRIJATELJSTVA
Rotary klubovi Solin, Kaštela i Split u suradnji i dogovoru s odjelom Neurokirurgije, te uz suglasnost KBC Split i nadležnog Ministarstva, pokrenuli su humanitarnu akciju kojoj je cilj prikupiti sredstva potrebnih za nabavu medicinske opreme za KBC Split.

Klinički zavod za neurokirurgiju KBC-a Split djeluje kao samostalna radna jedinica od 1994. godine te ima kako regionalni tako i međudržavni karakter, obzirom da mu gravitira veći dio Dalmacije te dijelovi BiH, ukupno oko 500 000 stanovnika.
 
Dana 21. listopada 2015. devastirajući požar je izbio u prostorima jedinice intenzivne njege (dotrajale električne instalacije) što je rezultiralo velikom materijalnom štetom. Srećom nije bilo ljudskih žrtava i to najviše zahvaljujući prisebnosti i brzoj reakciji zdravstvenog osoblja koje je evakuiralo devet nepokretnih pacijenata iz vatre i dima i time im spasilo život. Osiguravajuće kuće i Ministarstvo zdravlja osigurali su sredstva dostatna za osnovnu rekonstrukciju uništenih prostora, međutim potrebe odjela su velike i nadilaze financijska sredstva na koja odjel može računati u narednim godinama.
 
Tim povodom su Rotary klubovi Solin, Kaštela i Split u suradnji i dogovoru s odjelom Neurokirurgije, te uz suglasnost KBC Split i nadležnog Ministarstva, pokrenuli humanitarnu akciju kojoj je cilj prikupiti sredstva potrebna za nabavu medicinske opreme, koju su djelatnici odjela definirali kao prioritete:29 specijaliziranih rehabilitacijskih kreveta Uređaj za stereotaksiju
 
Humanitarna akcija odvija se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske gđe. Kolinde Grabar-Kitarović i prijavljena je nadležnom Uredu državne uprave pod oznakom SDŽ-HA/NMU-16-9 i traje do 24. lipnja 2016. godine.
 
Kao centralni događaj ove akcije održat će se Svečana humanitarna večera u hotelu President, Solin 25. 5. 2016. godine s početkom u 19 sati gdje će se za bogati program i zabavu pobrinuti eminentna imena hrvatske estrade. Bit će to prigoda i da se javno zahvalimo svima koji će svojim sudjelovanjem pomoći ostvarenju ove plemenite ideje.
 
"Imajući u vidu kako ste već i ranije nebrojeno puta sudjelovali u sličnim projektima, unaprijed se zahvaljujemo na Vašem prepoznavanju i podršci ovom projektu u vidu osiguranja određenog broja objava s ciljem podizanja svijesti o važnosti ove akcije i animiranja svekolike javnosti na novčanu pomoć prema vlastitim željama i mogućnostima", poručuju iz Rotary-ja.
 
Donacijese mogu uplatiti na žiro-račun otvoren isključivo za ovu humanitarnu akciju:
IBAN: HR7223300031559098613
Opis plaćanja: Donacija za hum. projekt «Krug prijateljstva»


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara