hren
 

ODSAD SAMO ZASTUPNIK
Od 1. lipnja solinski gradonačelnik Blaženko Boban odlaz s mjesta prvog čovjeka grada, a na tu funkciju dolazi njegov dosadašnji najbliži suradnik Dalibor Ninčević koji će službeno rečeno biti zamjenik gradonačelnika s ovlasti gradonačelnika.

- Kako vam je poznato trenutno sam na dužnosti saborskog zastupnika i nisam u mogućnosti u cijelosti i potpuno predano posvetiti se radu gradonačelnika. A, tko sam ja ili bilo tko drugi, da vlastitim ambicijama podredim interes svojih sugrađana. To je moj životni moto i u tom želim biti principjelan do kraja.

Mislim da prosječan čovjek, a za sebe mislim da sam takav, ne može u isto vrijeme biti na dva tako odgovorna mjesta I to kvalitetno odrađivati, izjavio je Boban na konferenciji za medije kada su najavili ove buduće promjene u Gradskoj upravi.

Istaknuo je kako je to isključivo odluka koju je donio sam, ali, naravno, uz konzultaciju sa suradnicima i prijateljima.

- Nakon jedanaest godina rada, s više ili manje uspjeha, odlazim ispunjen zadovoljstvom ako sam barem jedan kamenčić ugradio u mozaik uspješnog razvoja našega dragoga Solina.

Znajući da u našem Gradu sve dobro funkcionira, da je Dalibor svih jedanaest godina bio moj najbliži suradnik i prijatelj, te čovjek koji sa sigurnošću može i zna preuzeti ulogu gradonačelnika, odlučio sam kroz novu ulogu saborskog zastupnika dodatnim vrijednostima i aktivnostima kroz projekte pomoći svome gradu I drugim lokalim zajednicama u našem okruženju.

Zahvaljujem se dragom Bogu što me pratio u mom dosadašnjem odgovornom poslu, kazao je Boban koji je jedva suspregnuo suze dok se tako zahvaljivao ujedno i svim dosadašnjim suradnicima, prijateljima, te posebno svojoj obitelji koja mu je davala potporu, te svim sugrađanima koji su ga, kaže, kroz zajedničku komunikaciju, naučili strpljenju i toleranciji.

Na ukazanom povjerenju zahvalio se i novi gradonačelnik Dalibor Ninčević istaknuvši kako očekuje da će i dalje s Bobanom surađivati na važnim projektima za Grad Solin.

- Izuzetna mi je čast što ću obavljati ovu dužnost. Zasigurno neće biti lako, ali vjerujem u daljnu suradnju sa svim djelatnicima Gradske uprave, da nastavimo ovaj kontinuitet u razvoju grada. Radit ću na završetku postojećih projekata, poput izgradnje četvrte osnovne škole u Ninčevićima, spojne ulice Put Mira-Matoševa, kanalizacijskog sustava..., a imam, naravno, i neke nove ideje koje će, vjerujem, biti vidljive u proračunu za 2017. godinu.

Vodit ćemo, kao i do sada, skrb o svim kategorijama građana, a prioritet će mi, uz pomoć Blaženka Bobana kao saborskog zastupnika, biti, među ostalim, da riješimo napokon i granična pitanja s Klisom, poručio je Ninčević.
Konferenciji za tisak bili su nazočni i zamjenik gradonačelnika Josip Tokić, predsjednik Gradskog vijeća Renato Prkić, te pročelnik i tajnik grada Ante Ljubičić.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (7)

 • Solinjanin (Gost_2279)

  Hvala Gradonačelniku Solina što odlazi. Kao prosječan čovjek stalo sam se čudio kako neko sa sss može doć do SABORA i zašto drugi i vše obrazovani ne mogu?
  Ti obrazovani i nepotkupljivi ne mogu ni u mjesni odbor ući.
  Volio bi čuti odgovore od sada bivšeg Gradonačelnika Solina?
  Koliko je ljudi radilo u Solinu na početku njegova mandata a koliko sada.
  Koliko je poduzeća ugašeno ili je smanjeno broj radnika u tim poduzećima.
  Koliko je povukao sredstsva iz Evropski fondova (SENJ preko 2.500,00 kn po stanovniku) samo radi usporedbe?
  Solin je imao među prvima mini HIDROCENTRALU u Hrvatskoj, zašto je sada nema ?,a Jadro naš Jordan teče u more ne iskorišten bar za JAVNU RASVJETU?
  Zašto Solinjani plaćaju skoro najskulje vodu , a izvor je njihov i Kliški 50:50.
  Mnogo ne odgovoreni pitanja?
  Revizija proračuna za 2013 g.daje uvjetno mišlenje za Grad Solin a oni ga ponavljaju i 2014 g.
  Ka kraju kadroviranje u Dj.Vrtić za Direktora bira tetu iz Splita, a mjenja Dr.znanost.Mikas Davora?

  oko 3 godina prije
 • (Gost_6113)

  Nadam se da će sada za njim otić i uhljeb iz HDZ šta ga je zaposlija u vodovodu solin propali dogradonačelnik .....

  oko 3 godina prije
 • (Gost_6273)

  Zna se

  oko 3 godina prije
 • (Gost_4216)

  Dobro napreduju Hadezeovci.
  digresija
  Zašto se ne može komentirati tekst o porezu na nekretnine?

  oko 3 godina prije
 • provjerili smo - može

  oko 3 godina prije
 • (Gost_4216)

  Hvala

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1151)

  Blaženko je dobar čovik, a bija je sposoban i vridan gradonačelnik koji je jako puno dobrih stvari napravija za Solin šta je vidljivo na svakom koraku. Nije se sramija svoga obrazovanja (brodostrojarski tehničar) niti je po stare dane poseza za diplomama i titulama bez pokrića. Onaj ko samo jednom prođe kroz Kaštila odma vidi ogromnu razliku između rezultata rada strojarskog tehničara Bobana i onoga šta je stvorija naš „magistar ekonomije“, neusporedivo.

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara