hren
 

IBM u Hrvatskoj ima 174 zaposlenika, prihod od 221,5 milijuna kuna i neto dobit od 47,9 milijuna kuna.

Hrvatska Vlada je upoznata s namjerom IBM-a da sve svoje službe za tehničku podršku u Europi okrupni u jednu cjelinu i takav centar izgradi u Hrvatskoj potvrdio je ministar gospodarstva Tomislav Panenić. Dodao je da je ta odluka isključivo na IBM-u.

Slovenski mediji su objavili da je Slovenija izgubila tu investiciju u konkurenciji Slovačke i Hrvatske te da će se taj centar, koji bi trebao otvoriti 800 radnih mjesta, smjestiti u Hrvatskoj. IBM, koji u Ljubljani ima razvojni centar, zasad je odbio komentar.

Ministar gospodarstva ističe da se IBM-u nisu dale nikakve posebne porezne povlastice već da je kompanija birala na temelju zakonskog investicijskog paketa koji je Vlada donijela kako bi bila konkurentnija u odnosu na regiju. “Hrvatska pruža značajne mogućnosti ulaganja i u odnosu na okruženje imamo bolje uvjete”, tvrdi Panenić.

Otkriva da je, po njegovom mišljenju, presudno bilo to što Hrvatska nudi mjere za prekvalifikaciju i osposobljavanje kadrova za poslove kakve će trebati IBM. “Ja bih kao ministar bio presretan, ako je baš to ono što je IBM prepoznao”, kaže Panenić.

IBM je na hrvatskom tržištu prisutan od 1935. godine, a posljednjih dvadesetak godina jedna je od, po prihodima, najvećih IT kompanija u Hrvatskoj.
Prihod mu je redovito iznad 200 milijuna kuna. U 2014. bio je 221,5 milijuna kuna uz rast od 4 posto te je imao neto dobit od 47,9 milijuna kuna što je rast od 33,2 posto. Usto u Hrvatskoj ima 174 zaposlenika.

IBM je usto jedan od najvećih isporučitelja rješenja za državnu upravu u Hrvatskoj.

Izvor: Poslovni.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari (1)

  • (Gost_2838)

    kako da ne..;)

    oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara