hren
 

ANEKSOM KOLEKTIVNOG UGOVORA POVEĆANA MATERIJALNA PRAVA U CEMEX-U
Nezavisni sindikat Dalmacijacementa i CEMEX Hrvatska potpisali su aneks Kolektivnog ugovora koji osigurava veća materijalna prava za zaposlenike.

Potpisivanjem dvogodišnjeg Kolektivnog ugovora u lipnju prošle godine, socijalni su se partneri između ostalog dogovorili i da se u prvom kvartalu 2016. razmotre rezultati i planovi temeljem kojih će se odlučiti i o mogućnosti povećanja plaća koje ugovor uređuje. Slijedom ovog dogovora, aneks Kolektivnog ugovora zaposlenicima jamči povećanje osnovice božićnog bonusa sa 2.500 kuna u 2015. godini na 5.000 kuna bruto u 2016. godini.

„Ovim sporazumom s našim socijalnim partnerima stavljamo dodatan naglasak na ostvarenje naših strateških ciljeva te još jednom potvrđujemo predanost efikasnosti kao trajnom cilju  nužnom za našu dugoročnu konkurentnost. Inovativni model kojeg smo razvili omogućuje direktno povezivanje individualnih ciljeva svakog pojedinog radnika sa strateškim ciljevima tvrtke, omogućujući na taj način da, usred ostvarenja ciljeva, radnici  povećaju svoja ukupna primanja.“,  izjavio je Ivan Bartulović, direktor sektora ljudskih resursa u CEMEX Hrvatskoj.

„Kolektivni ugovor potpisan s CEMEX-om ne samo da je zadržao beneficije koje su bile osigurane zaposlenicima i u kriznim vremenima, nego je i osigurao mogućnost svima da vide izravnu vlastitu korist u stvaranju nove vrijednosti. Ovim aneksom tvrtka pokazuje da vrednuje svoje ljude i rezultate koje oni ostvaruju i da nastoji očuvati svoju najveću vrijednost, stručne i predane zaposlenike“, rekao je Mladen Radić, predsjednik Nezavisnog sindikata Dalmacijacementa.

Božićni bonus integrira božićnicu i regres, a prema ovom je ugovoru povezan s financijskim rezultatom tvrtke i osobnom izvedbom pojedinca. Ovakav način nagrađivanja jedinstven je u Hrvatskoj te omogućuje svim zaposlenicima CEMEX-a da ravnopravno i izravno sudjeluju u ostvarivanju ciljeva i postizanju rezultata tvrtke te budu dodatno nagrađeni za svoj doprinos.

Kolektivni ugovor na snazi već je četrnaesti u nizu koji je CEMEX potpisao sa svojim socijalnim partnerom. On sadrži beneficije poput dopunskog zdravstvenog osiguranja, jubilarnih nagrada, dara djeci, božićnog bona, prijevoza za zaposlenike, a iznos osiguran kao naknada za novorođenu djecu u ovom je razdoblju podignut je na čak 4.000 kuna neto.


KOMENTARI:

Stari Komentari (3)

 • (Gost_6014)

  Lipo, brinu se za svoje zaposlenike.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_2230)

  Lipo se brinu i za suside oko tvornice. Mukte nam dile cimenat sta nam pada po okucnicama i vrtovima

  oko 4 godina prije
 • (Gost_2862)

  jadan narod..koji nije u stanju..sam svojim upravljat..nego mu triba..neko sa druge strane svita.. pokazati kako se to radi..ej..puniti vrice cimenta..;)

  oko 4 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij