hren
 

URUČENJE MALIH PAKETA
Ako od ovog tjedna naručite manji paket do dva kg težine, hrvatska pošta će vam naplatiti uslugu bez obzira je li pošiljatelj već platio poštarinu ili ste naručili pošiljku sa besplatnom dostavom. Usluga se naplaćuje bez obzira dostavi li vam poštar pošiljku na adresu ili je vi predigli u nekoj od poslovnica Hrvatske pošte.

Hrvatska pošta odnedavno je počela naplaćivati dostavu malih paketa na kućni prag za četiri i pol kune, no, od ovoga tjedna naplaćivat će vam isti iznos i kada dođete osobno po paket u njihovu poslovnicu. Priopćenje HP-a donosimo vam u cijelosti:
"Zbog sve većeg broja kupnji u inozemnim internetskim trgovinama bilježimo rast prometa „malih paketa“ te želimo upoznati korisnike s načinima naplate uručenja malog paketa.

U međunarodnom poštanskom prometu, u okviru dostave pismovnih pošiljki do dva kilograma težine postoji i usluga koja se zove  „small package“, odnosno „mali paket“. Za „male pakete“ je poštarina u polazištu niža od ostalih pismovnih pošiljaka i stoga se trgovci/pošiljatelji češće odlučuju za tu vrstu pošiljaka. Hrvatska pošta pak nema utjecaja koju će vrstu pošiljke trgovac/pošiljatelj odabrati.

Ukoliko je pošiljatelj iz inozemstva, bez obzira šalje li robu iz zemalja EU ili ostalih zemalja u svijetu, odabrao vrstu pismovne pošiljke „small package“, a što je vidljivo s oznake na adresnoj strani pošiljke Hrvatska pošta prilikom uručenja takve pošiljke od primatelja naplaćuje 4,50 kune. Sukladno važećem cjeniku isti iznos od 4,50 kune za uslugu uručenja Hrvatska pošta naplaćuje bilo pri uručenju na adresi primatelja ili prilikom uručenja „malog paketa“ u poštanskom uredu. Na ovaj se način izjednačila naplata uručenja malih paketa kako onih uručenih na adresi primatelja tako i onih koji se uručuju u poštanskim uredima uz predočenje obavijesti o prispijeću."


KOMENTARI:

Stari Komentari (6)

 • (Gost_8204)

  malo je 4,5 kn! naplatite to malo vise :p

  oko 4 godina prije
 • (Gost_2192)

  A kak izdaje R1 za tu uslugu? Ili zato ne žele nosit? Pomalo, već ste ugroženi modernim tehnologijama i komunikacijama, a ovako ćete sami sebe zakopat. Neka.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_6134)

  A šta ja poštu koja mi kasni,tj telefonske račune i izvješće iz banke moram ići tražiti u poslovnicu Štafilić.......ko će to platit???????BANDO LOPOVSKA!!!!!!

  oko 4 godina prije
 • (Gost_214)

  Balkane moj sto godina iza ostatka svijeta.!

  oko 4 godina prije
 • (Gost_1103)

  "A šta ja poštu koja mi kasni,tj telefonske račune i izvješće iz banke moram ići tražiti u poslovnicu Štafilić.......ko će to platit"

  Blago tebi: ti bar znaš di su ti.:D:D:D:D:D

  oko 4 godina prije
 • (Gost_1240)

  Već dva puta se dogodilo da smo iz Kaštela za Zagreb slali vrijednosnu pošiljku. Jednom uopće nije stigla, drugi put je nestalo 400 KN. Ispada da je isto šaljete li preporučeno, vrijednosnom pošiljkom ili običnom poštom. Rizik je isti, samo plaćate porez na glupost.

  oko 4 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij