hren

KVAR NA KVAR
I drugi je "crka"! Nakon deset dana pokvario se još jedan MSCT u splitskom KBC-u. Ovaj put je nastradao u Dijagnostici Kliničkog Zavoda za radiologiju i intervencijsku radiologiju KBC-a Split. Pokvario se i ne radi, a kako doznajemo od prof. dr. Ante Buče, predstojnika Kliničkog Zavoda za radiologiju i intervencijsku radiologiju serviseri će doći danas kako bi osposobili uređaj za koliko-toliko normalno funkcioniranje.

Ovo je već tko zna koji put da ispada iz rada jedan od dva MSCT-a u KBC-u Split, kao i MR uređaj koji ništa ne zaostaje u u danima u kojima čeka na popravak. Ljudi zaposleni na Kliničkom zavodu za radiologiju "čupaju kosu" i više ne znaju što uim je raditi.

Za to vrijeme, dok se kvare visokosofisticirani uređaji na Radiologiji, u Splitu kao i nekim drugim bolnicama u Hrvatskoj "padaju" javni natječaji za kupovinu nove sofisticirane opreme za Radiologiju. Tako je nedavno "zastao" javni natječaj za nabavu MSCT splitsku bolnicu jer se jedan od ponuđača žalio na javni natječaj i time produžio agoniju velikog broja pacijenata.

Prije nekoliko dana dr. Buča je najavio mogućnost štrajka upozorenja ukoliko ministarstvo zdravstva nešto ne uradi. Slijedom toga je je ministar Darijo Nakić putem "Slobodne" obećao što skorije riješenje problema. Međutim, samo nekoliko dana nakon njegovog obećanja i drugi MSCTm je izvan funkcije.

Autobusima do zdravlja

Jučer je dr. Kolja Poljak, sanacijski upravitelj KBC-a Split zatražio od ministra zdravlja da se splitskim pacijentima kojima je potrebna MSCT i MR pretraga, to omogući na bilo koji način:

- Nije važno na koji način će se to omogućiti, već je bitno da se to uradii, jer postoje MSCT uređaji kao što je onaj u kninskoj ili gospičkoj bolnici, koji nisu dovoljno iskorišteni, kao i neki uređaji u Splitu. Ovo stanje kod nas nije više podnošljivo - izjavio je dr. Poljak.

Možda bi najbolje bilo da Ministarstvo zdravstva i HZZO-u unajme nekoliko autobusa pa da sve one koji to u Splitu ne mogu obaviti, odvezu u Knin, Gospić ili Zadar da napraver taženu pretragu i to naravno o - trošku HZZO-a.

Za kraj, informacija da još neki liječnici iz KBC-a Split, samo sa lokaliteta Križine razmatraju mogućnost štrajka upozorenja, upravo zbog nemogućnosti da njihovi pacijenti s odjela obave MSCT pretragu. Stoga se događa da takvi pacijenti ostaju po desetak i više dana u bolnici dok ne dođu na red za pregled.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij