hren
 

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) odlučio je promijeniti izgled zdravstvenih iskaznica. Nove iskaznice imaju novi logo, a na njima nema popularnih crveno-bijelih kvadrata. Osnovna iskaznica i dalje je bijela, na njoj je uz ime i prezime korisnika OIB i matični broj osiguranika. Kartica dopunskog ostala je narančasta, a EU osiguranja ljubičasta.

Hoće li se dignuti frka zato što su s iskaznice nestali kvadrati, tek će se vidjeti, ali valja podsjetiti da je nestanak grba s registarskih tablica, kako je svojedobno bilo predloženo, izazvalo buru i optužbe za manjak domoljublja pa je on na kraju ostavljen.

Stilizirani grb sa svojih stranica maknula je odmah po dolasku nova vlast, a jedan od prvih poteza novog vodstva HRT-a bilo je a umjesto stiliziranog loga vrati klasični s crvenim kvardratima.

Natječaj za novi vizualni identitet HZZO-a raspisan je u drugoj polovici 2012. godina kada se dignulo puno prošine zbog natječaja teškog 150.000 kuna u vrijeme kada su gotovo sve medicinske struke u zemlji najavljivale prosvjede jer im država nije osigurala pravo na pripravnički staž, bez čega se nisu mogli zaposliti.

Na natječaj je pristiglo 48 radova, a najboljim je proglašen rad Hamper studija Ivane Vučić i Tomislava Juricea Kaćunića koji su osvojili i novčanu nagradu od 20 tisuća kuna.

Druga nagrada u iznosu od 10 tisuća kuna pripala je Hrvoju Živčiću i Dariju Deviću, a treća nagrada u neto iznosu od pet tisuća kuna Željki Županić.

Izvor: Tportal.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari (3)

 • Stvar ukusa , a ne kupusa (Gost_3137)

  Karta bila i ostat će bez ukusa i mirisa, grafika je katastrofa ka da dijete deseijn splete. Opet netko iz uvoza kuha krompir bez kupusa!

  oko 3 godina prije
 • (Gost_6220)

  Jema se, ne pati se!
  To nam je vrlo znacajna promjena- na bolje!
  Sramota- s cim se bave!

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1195)

  Koliko triba iskaznica od HZZO imat uza se kad se gre vanka RH, a koliko kad se gre ovod, u ambulantu?

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara