hren
 

Bivši njemački ministar vanjskih poslova i vicekancelar Hans-Dietrich Genscher umro je u 89. godini od zatajenja srca. To je potvrdio njegov ured u Bonnu njemačkim medijima.

Hans-Dietrich Genscher bio je ministar vanjskih poslova i vicekancelar Zapadne Njemačke od 1974. do 1982. te, nakon dvotjedne pauze, od 1982. do 1992. godine. Time je postao najdugovječniji šef diplomacije i vicekancelar u suvremenoj njemačkoj povijesti.

Njegov je mandat obuhvatio značajne događaje u kojima je igrao važnu ulogu, kao što su završetak Hladnog rata i ponovno ujedinjenje Njemačke. Bio je jedan od glavnih zagovornika priznanja neovisnosti Hrvatske i Slovenije.

Izvor: Hrt.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari (6)

 • (Gost_4156)

  Hvala mu

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2882)

  ..zapocea je posal..kojeg nije smija dovrsit..dovest njemacku na more..i to je prava i jedina istina o genscheru..a ovo danas..sa lidlima ,,baumarktima i ostalim bauelementima..je katastrofa..za hr narod i drzavu..tako da ovo ..o hvala..triba staviti u ravn..sa pismom..hvala..na jednu pogrebu..;)

  oko 3 godina prije
 • (Gost_4362)

  Jeli delegacija išla na sprovod i pivala Danke Dojčland? U principu, ko je u delegaciji: lučonoše, branitelji, političari ili balotaši?

  oko 3 godina prije
 • tadin (Gost_6449)

  čekaj s delegacijon..da se delegacija sabere..okene oko sebe..počeše po glavi..zijevne par puta..odstančanći jedno pet dogovora..priprema..odgodi..i eto lito i vrućine..a ko če po vručini pičit i dojčiju..pomalo..ni priša..a i di češ se gurat sa svitom na sprovodu...

  oko 3 godina prije
 • Bivši Adriachemovac (Gost_2080)

  Hvala mu i pokoj DUŠI!
  Njemci su nam pomogli , a naši su nam uništili proizvodnju i radna mjesta.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_9144)

  Nadvožnjaci na istoku Sućurca, u Kambelovu i u Kaštel Starom u ništa. Jedino je onaj, zlata vrijedan, ispod Rudina u funkciji!

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara