hren
 

OBLJETNICA PRIČIGINA
Ovaj tjedan Splitom će ponovno zavladati dobre priče. Iako ove godine Pričigin počinje nešto kasnije radi blagdana, to organizatore nije spriječilo da desetu godinu zaredom slave umijeće usmenog pripovijedanja i slušanja.

Pričigin će otvoriti u 18:30 u amfiteatru Doma mladih u Splitu direktor festivala prof. Petar Filipić i umjetnički direktor festivala Renato Baretić. Nakon otvaranja slijede dva programa za ljubitelje dobre priče.

Tradicionalni program Hrvatski pisci pričaju, održava se odmah nakon otvorenja u 19:30 u istom prostoru. Program, kao i prethodnih godina, moderira i vodi Patricija Vodopija, moderatorica Bookvice,jednog od najpopularnijih, a vjerojatno i  najposjećenijih događanja na književnom planu u Hrvatskoj. U sklopu ovog programa, Patricija će ugostiti neke od najpoznatijih hrvatskih pisaca: Emira Imamovića Pirkea, Zrinku Pavlić, Rujanu Jeger, Marinka Koščeca, Zorana Krušvara, Gordana Nuhanovića i Nenada Stipanića. Gosti će pričati na temu „Desetka“ u duhu desete obljetnice festivala.

Nakon glavnog programa, večer nastavljamo u istom prostoru u 21:30 sati uz autorsku večer Zijaha Sokolovića na temu Zike virus. Program moderira i vodi dugogodišnji prijatelj i gost Pričigina, novinarr i književnik, Emir Imamović Pirke.

Na sve programe festivala, ulaz je slobodan.

Prvi dan, utorak 29. ožujka 2016.

Pričigin pozdravlja Svjetski dan pripovijedanja.
Svjetski dan pripovijedanja, 20. ožujka, međunarodna manifestacija posvećena usmenom pripovijedanju, zadobila je svoj konačni oblik 2003. godine, od kada se obilježava u više od 35 zemalja na svim kontinentima. Pričigin se od svojeg početka pridružio obilježavanju tog dana, a to što smo ga ove godine "promašili" zbog uskršnjih blagdana, nimalo nas ne priječi u slavljenju pričanja i slušanja.

● 18.30 -  amfiteatar Doma mladih (MKC): Otvaranje Desetog PričiginaVoditeljiPetar Filipić i Renato Baretić.

● 19.30 - u istom prostoru: standardni programHrvatski pisci pričaju. Po običaju, prve večeri pripovijedaju neki od najpoznatijih hrvatskih pisaca. U prigodi desete obljetnice Pričigina tu je svojevrsna "ne-splitska" reprezentacija onih koji su u proteklih devet godina nastupali i osvajali pričama.
Tema: "Desetka"
Gosti:Emir Imamović Pirke, Zrinka Pavlić, Rujana Jeger, Marinko Koščec, Zoran Krušvar, Gordan Nuhanović i Nenad Stipanić.
Izbor gostiju i moderacija programa Patricija Vodopija.

● 21.30 -  u istom prostoru: Autorska večerZijaha Sokolovića.
Naslov
:"Zike virus"
Moderator: Emir Imamović Pirke

Drugi dan, srijeda 30. ožujka 2016.

18.30 Klub Quasimodo: specijalno gostovanje: Spikigin u gostima - "Selo na životu".  Zagrebačku pripovjedačku manifestaciju, svojevrsno čedo Pričigina, svojim pričama predstavljaju Siniša Labrović i voditelj - pokretač Spikigina Kruno Lokotar

19.30 - amfiteatar Doma mladih (MKC): Splitski pripovjedači koji su, nastupajući u različitim programima, kategorijama i ulogama, pomogli graditi festival pričanja u svome gradu.
Tema: "Desetka"
Izbor gostiju i moderacija programa: Marijo Glavaš
Gosti: Eda Vujević, Aleksandra Kardum, Boris Dežulović, Ivica Ivanišević, Belmondo Miliša i Ante Tomić.           
● 22.00 -  kavana hotela Bellevue.
Autorska večerMira Gavrana.
Tema
:"I u drami ima komičnih priča"
Moderator: Jasen Boko


KOMENTARI:

Stari Komentari (1)

  • (Gost_3423)

    Dobro je da vas ima ,vi ste naša snaga ,jer dok manjina ima tako snažan glas ja nisan uz vas,ali san za vas!!!!!!!!!!!!!!1

    oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij