hren
 

DANI TEHNIČKE ISPRAVNOSTI MOTOCIKALA
U suradnji policije, Hrvatskog autokluba i Centra za vozila Hrvatske, od 29. ožujka do 2. travnja, na području Republike Hrvatske, pa tako i Splitsko-dalmatinske županije, provoditi će se preventivna akcija „Dani tehničke ispravnosti motocikala 2016“, usmjerena na nadzor tehničke ispravnosti motocikala i mopeda te ostalih vozila L kategorije.  Vozači će moći obaviti besplatan pregled motocikala i mopeda u Stanicama za tehničke preglede vozila.

Akcija ima za cilj podići svijest vozača o važnosti tehničke ispravnosti motocikala i mopeda kojima upravljaju, a sve kako bi se osiguralo sigurno sudjelovanje u prometu na cestama i izbjegle prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila.

Uz tehničku ispravnost vozila, vozačima motocikala i mopeda skrećemo pozornost i na potrebu i obvezu nošenja homologirane zaštitne kacige i druge opreme, prilagođavanje brzine stanju i uvjetima na kolnicima, korištenje kratkih svjetala, te neupravljanje vozilima ukoliko su umorni ili su pod utjecajem alkohola i drugih opojnih sredstava. Budite odgovorni sudionici u prometu i imajte u vidu kako, uz pješake, činite najugroženiju skupinu sudionika u prometu!


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara