hren
 

ŽRTVAMA TERORISTIČKOG NAPADA U BELGIJI
Za sutra je u Hrvatskoj proglašen dan žalosti zbog 30 najmanje poginulih i dvjestotinjak ranjenih u terorističkom napadu  na Bruxselles.

Na danas održanoj sjednici Vlade donesena je odluka o Danu žalosti u RH povodom napada u Bruxellesu.

– Napad na Bruxelles je napad na srce Europe znači i na nas. Stoga predlažem da Vlada donese odluku o proglašenju Dana žalosti u RH, a to bi bio četvrtak, odnosno sutra – rekao je ministar vanjskih poslova Miro Kovač.

Dan žalosti označava se obveznim isticanjem zastave Republike Hrvatske na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti i tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, te zgradama u kojima je sjedište ili se obavlja djelatnost pravnih osoba, odnosno u kojima fizičke osobe obavljaju samostalnu djelatnost.

Na Dan žalosti ne mogu se održavati zabavne priredbe. Pravne osobe koje obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost svoje programe prilagodit će obilježavanju Dana žalosti, osobito na način da će emitirati programe koji po svojoj naravi odgovaraju obilježavanju tog dana, stoji u odluci Vlade o Danu žalosti u Hrvatskoj. 


KOMENTARI:

Stari Komentari (1)

  • (Gost_1113)

    U nas je dan žalosti svaki dan.

    oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara