hren
 

Danas, na Dan policije i blagdan sv. Mihovila , 29.rujna, u gradskoj vijećnici Grada Splita gradonačelnik Andro Krstulović Opara dodijelio je javno priznanje Medalje Grada Splita policijskim službenicima Nagrađeni policijski službenici su Jakov Krolo, Željko Zorica i Ante Miljak, a  posebnu zahvalnicu dobio je djelatnik prometne jedinice mladeži Josip Melvan.

Diljem zemlje danas se putem telefona nisu mogli dobiti Hitna pomoć i vatrogasci zbog tehničkih poteškoća na T-com mreži. Problem je sada otklonjen i hitne službe mogu se dobiti na uobičajene telefonske brojeve. Pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut rekao je za N1 da je takva situacija bila opasna.

Crnogorski admiral JNA Vladimir Barović prije točno 29 godina počinio je samoubojstvo jer se nije složio s odlukama tadašnje JNA. Početkom Domovinskog rata u Hrvatskoj, odbio je izdati naredbu o otvaranju vatre na primorske i dalmatinske gradove, a taj časni čin admirala JNA do danas, na žalost, nitko u Hrvatskoj nije prepoznao, iako je zbog Hrvatske, na neki način i umro.

BORBA PROTIV ŠIRENJA VIRUSA
Niz europskih zemalja u ponedjeljak je najavio da će nakon porasta broja novozaraženih uvesti nove mjere za borbu protiv širenja koronavirusa koje će uključiti ograničavanje putovanja, ranije zatvaranje barova i restorana te limitiranje javnih okupljanja, prenose agencije. Nizozemska je donijela nove mjere nakon što je broj slučajeva zaraze u drugom valu epidemije premašio rekordne brojke iz travnja. Mjere će uključiti obavezno nošenje maski u Amsterdamu i drugim velikim gradovima, zabranu dolaska publike na sportska natjecanja u sljedeća tri tjedna, te zatvaranje restorana i barova u 22 sata. Nizozemski premijer Mark Rutte rekao je da će se također ograničiti putovanja, te je pozvao poslodavce da što je više moguće organiziraju rad od kuće, prenosi Reuters

Središnja izborna komisija SDP-a u ponedjeljak je utvrdila rezultate za izbor tijela SDP-a.

SPLITSKA policija je dovršila kriminalističku obradu nad 15-godišnjakom kojeg se sumnjiči za ubojstvo 89-godišnje žene u Sukoišanskoj ulici u Splitu. Prijavili su ga za ubojstvo.

SPASILI VIŠE KORISNIKA DOMA
Ove nedjelje navečer izbio je požar u staračkom domu u Dugom Ratu, u kojem su smrtno stradale dvije osobe, a u cijeloj tragičnoj priči još jednom je pokazana humanost i hrabrost pojedinaca. Osim vatrogasaca u ovoj tragediji veliko srce pokazali su i policajci, kojima će u narednim danima, kako se navodi na službenim stranicama MUP-a, biti uručene posebne zahvalnice.

Hrvatska je u trideset godina ostala bez 250 tisuća učenika, piše u ponedjeljak Večernji list, ističući da djecu više ne gube samo ruralna područja već i gradovi diljem zemlje, u kojima broj učenika osnovnih škola drastično pada.

Visina subvencije ovisi o indeksu razvijenosti mjesta na kojem se nekretnina kupuje, odnosno gradi, te se kreće od 30 do 51 posto iznosa rate kredita.

U prvih tjedan dana otkako je lansirana aplikacija Gradsko oko, građani Trogira prijavili su ukupno 48 malih komunalnih, infrastrukturnih i prometnih oštećenja, kvarova i nedostataka. Iz upravnog odjela za komunalu izvijestili su kako je riješeno preko 30 prijava, pet ih nije bilo u domeni Gradskog oka jer su ili u nadležnosti drugih tvrtki i ustanova ili se radi o većim investicijama koje predviđaju detaljnije planiranje i dulju realizaciju. Ostatak prijava je u fazi rješavanja, a većinom se radi o zahtjevima za krpanje asfalta koje Grad nalaže tvrtki Cestar te se čeka njihov izlazak na teren.

Krvoproliće u Nagorno-Karabahu: UN, SAD i Rusija pozivaju na trenutni prekid vatre, Iran se nudi kao posrednik u pregovorima

Ovo otkriće moglo bi omogućiti bolju identifikaciju tko je u našoj zajednici najugroženiji, a na neki način objašnjava još jednu zbunjujuću misteriju koronavirusa.

Vatrogasci su pomogli u prebacivanju 19 štićenika u prizemlje

Splitska policija javlja kako je danas oko 17.40  sati u stanu u Sukoišanskoj ulici u Splitu pronađeno je mrtvo tijelo ženske osobe. Sumnja se na nasilnu smrt.

Gost našeg Dnevnika bio je Ivo Farčić, odvjetnik Dragana Kovačevića, sada bivšeg šefa uprave Janafa i USKOK-ovog osumnjičenika za primanje 1,9 milijuna kuna mita.

AFERA JANAF
OTKAKO je počela afera Janaf, premijer Plenković i predsjednik Milanović u medijskim istupima konstantno pokazuju kako se ne slažu oko trodiobe vlasti i oko toga što bi tko trebao znati.

IZBORI U SDP-U
Peđa Grbin i Željko Kolar osvojili su najviše glasova na prvom krugu izbora za predsjednika SDP-a.

Prema prognostičkim modelima pojava pijavica moguća je i u sljedećim danima

Ima li ičeg bolje nego spojiti praznike s vikendom i onda imati mini godišnji odmor? Mnogi će reći kako je to jedna od najboljih stvari za napraviti. Međutim, godina koja tek dolazi predstavlja izazov koji ni najbolji u Hrvatskoj neće moći nadići.

Danas između pet kandidata biraju nasljednika Davora Bernardića
SDP-ovci s kojima smo posljednjih dana razgovarali vjeruju kako nitko od kandidata u prvom krugu neće dobiti više od 50 posto glasova i da će se novi predsjednik stranke birati u drugom krugu.

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij