hren

 demoskop01

Dnevnik Nove TV donosi novo istraživanje Crobarometra za mjesec rujan. HDZ stabilno je najjači, dok se Možemo! i SDP bore za drugo mjesto. Predsjednik Milanović je sa svojim radom podijelio Hrvatsku.

Opširnije...

duic

Što su nam održive opcije? Koliko koštaju? Kakve instalacije zahtijevaju? Odgovore na pitanja koja muče mnoge u razgovoru s Nevenom Duićem, redovnim profesorom na Zavodu za energetska postrojenja, energetiku i okoliš Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, donosi naša meteorologinja Tea Blažević.

Opširnije...

gordana buljan flander

Gordana Buljan Flander u posljednjih 25 godina dala je na tisuće izjava i intervjua na jednu temu: Mentalno zdravlje djece i pomoć zlostavljanim mališanima. Na tu je temu jedna od rijetkih koja će govoriti stalno i neumorno - nema medija koji u svojoj arhivi nema 'spremljeno' na desetke tekstova i videopriloga u kojima glavnu ulogu ima upravo Buljan Flander. No toj harmoničnoj suradnji očito je došao kraj. Buljan Flander našla se na crnoj listi nakon što je ishođenjem privremene sudske mjere pokušala do daljnjega zaustaviti kritičko pisanje novinarke Jelene Jindre.

Opširnije...

caritas mala

„CARITAS JE MJESTO SUSRETA LJUDSKE MIZERIJE I BOŽJEG MILOSRĐA“
Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije svečano je obilježio 50 godina postojanja prigodnim programom u četvrtak na blagdan Padra Pija, u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu. Misno slavlje predvodio je splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić.

Opširnije...

ecdc karta

Sve hrvatske regije ostale su u crvenom na novoj epidemiološkoj karti Europskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) objavljenoj u četvrtak. 'Crvena Hrvatska' bila je i očekivana s obzirom na to da u zemlji tjednima raste broj zaraženih i hospitaliziranih

Opširnije...

popis

Jednom kad sam se popisao preko interneta - zašto mi popisivač ipak mora pozvoniti na vrata? Jedno je to od najčešćih pitanja građana kada je popis stanovništva u pitanju.

Opširnije...

tebe se pita

Završena je prva faza četvrtog izdanja projekta „I tebe se pita!“ kroz koji Grad Trogir uključuje građane u izravno raspolaganje proračunskim novcem. Građani su prijavili ukupno 342 svoja prijedloga malih komunalnih investicija po mjesnim odborima, što je drugi najveći broj do sada (2019. pristiglo je 382). Unatoč tome što je velik dio komunalnih potreba riješen kroz prva tri izdanja projekta te kroz aplikaciju Gradsko oko kroz koju građani prijavljuju nedostatke i oštećenja, interes Trogirki i Trogirana za sudjelovanje u raspodjeli proračuna i dalje je jako velik.

Opširnije...

vuckovic

Koliko će rasti cijene hrane? Čeka li nas teška jesen i treba li se bojati vala poskupljenja? Na europskim burzama udvostručila se cijena struje, a plina utrostručile dok istovremeno raste i cijena goriva. Odgovore na pitanja pokušali su dati u emisiji Otvoreno HRT-a

Opširnije...

kosovo specijalci

SPECIJALNE postrojbe kosovske policije već treći dan su na sjeveru Kosova gdje osiguravaju primjenu uredbe vlade u Prištini o zabrani ulaska vozilima sa srbijanskim tablicama, dok kosovski Srbi na graničnom prijelazu Jarinje i dalje blokiraju promet, a u povodu krize reagirali su Moskva i Bruxelles.

Opširnije...

euri2

Vlada i HNB drže se agende najbržeg kolosijeka, unatoč nemalom broju ekonomista koji smatraju da naše gospodarstvo s neriješenim strukturnim slabostima još nije spremno za euro.

Opširnije...

gitr mala

Zahvaljujući uspješnoj suradnji Grada Splita i Ekonomskog fakulteta u Splitu, jedno od najpoznatijih svjetskih startup natjecanja po drugi put dolazi u Split,  čime se lokalnim startup poduzetnicima pruža mogućnost internacionalizacije poslovanja i vidljivosti na globalnoj sceni. Grad Split je osigurao nagradni fond od 300.000,00 kn bespovratnih sredstava za najperspektivnije startup poduzetnike.

Opširnije...

prosek

Kako navode iz Ministarstva poljoprivrede, sedam godina od podnošenja izvornog zahtjeva danas je u Službenom listu EU objavljen hrvatski zahtjev za zaštitu tradicionalnog izraza „Prošek”. Time se potvrđuje da je zahtjev u skladu s pravnom regulativom o utvrđivanju pravila u pogledu zaštićenih oznaka izvornosti i oznaka zemljopisnog podrijetla, tradicionalnih izraza, označavanja i prezentiranja određenih proizvoda u sektoru vina koji se odnose na dopuštenost i valjanost zahtjeva.

Opširnije...

luetic

Odakle toliko nepovjerenje u struku, u institucije, u znanost, i konačno - u liječnike, analizira u tekstu za tportal predsjednik Hrvatske liječničke komore Krešimir Luetić. Uz nepovjerenje u institucije, problem su, zaključuje, povremeni dvostruki kriteriji i nekonzistentnost u komunikaciji najvažnijih državnih institucija, pa veći prostor dobivaju grupacije i pojedinci koji šire neistine, obmane, teorije zavjere, antivaksersku i antimaskersku propagandu te neznanstvene stavove. To su različiti profitom usmjereni biznismeni, zaogrnuti plaštem znanstvenika i pseudoznanstvenika, političari i politikanti uvijek gladni glasova i birača, neodgovorni pojedinci i čudaci željni pet minuta slave

Opširnije...

hup

Danas je u organizaciji HUP-ovog Regionalnog ureda Split održana konferencija „Što je Dalmacija bez turizma?“. Prevelika izloženost Dalmacije turizmu, niska proizvodna gospodarska aktivnost te brojni infrastrukturni problemi izazovi su s kojima se jug Hrvatske svakodnevno suočava. Na konferenciji smo pokušali doznati na koje sve načine Dalmacija može poticati rast gospodarstva u smjeru inovativnosti i produktivnosti te istaknuti prepreke i prilike koje se u tom planu prepoznaju.

Opširnije...

inflacija

Bauk inflacije koji je zahvatio i Hrvatsku sve više ugrožava kupovnu moć jer potrošači iz mjeseca u mjesec trebaju platiti više za istu košaricu dobara i usluga. Stoga velik dio zaposlenih, unatoč rastu plaća, ima slabiju kupovnu moć nego prošle godine.

Opširnije...

turisti dubrovnik

U Hrvatskoj je u kolovozu 2021. godine ostvareno 4,3 milijuna dolazaka i 30,7 milijuna noćenja turista, odnosno 59 posto više dolazaka i 46 posto više noćenja nego u istom razdoblju protekle godine.

Opširnije...

milanovic govor

Predsjednik Zoran Milanović održao je govor na 76. Općoj skupštini UN-a.
Predsjednik Milanović govor je započeo rekavši da je danas, možda nego ikada prije, važno raditi na multilateralnoj suradnji te da Ujedinjeni narodi u tome igra najvažniju ulogu.

Opširnije...

umirovljenik

U ovoj godini se promijenio i omjer umirovljenika i osiguranika, pa je u srpnju na 130 građana koji plaćaju mirovinsko osiguranje bilo sto građana koji primaju mirovinu.

Opširnije...

trogir gv

Trogirsko Gradsko vijeće održalo je tematsku sjednicu na temu analize aktualnog stanja u trogirskom brodogradilištu. Sjednici su uz predstavnike Gradske uprave i vijećnike prisustvovali, kao predstavnici radnika Ljiljana Geić, Mateo Palada, Marin Rožić, direktor Brodogradilišta Mateo Tramontana, vlasnik Danko Končar, u ime Ministarstva gospodarstva Zvonimir Novak, s ciljem rasprave o budućnosti brodogradilišta s obzirom na probleme u poslovanju s kojima se susreće te s ciljem rasprave o isplati zaostalih plaća radnicima.

Opširnije...

uber

Radnicima koji rade za digitalne platforme, poput dostavljača hrane ili vozača Ubera, EU treba osigurati jednaka prava kao i zaposlenima na tradicionalnim radnim mjestima.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij