Croatian English French German Italian Spanish

 

LIBERALIZACIJA TRŽIŠTA
Cijena struje bi, neslužbeno se može čuti, trebala rasti nakon lokalnih izbora u svibnju, ne prije

EKONOMSKI NADZOR
"Unatoč recentnim gubicima, financijski sektor ostaje i dalje relativno dobro kapitaliziran, a profitabilnost se oporavlja"

MATEMATIČAR Toni Milun, voditelj emisije Financijalac, na svom je Facebook profilu pojasnio kako građani mogu dobiti povrat poreza za 2016. i ako su radili samo kod jednog poslodavca cijelu godinu. Naime, o povratu poreza Milun je govorio u emisiji “Financijalac“ emitiranoj prije tjedan dana, ali nakon toga dobio je gomilu mailova i upita gledatelja.

NABAVKA
Za osobno vozilo kojem odgovara jedino Škoda Superb 3 2.0 TDI, županija je spremna izdvojiti 262 tisuće kuna javnog novca

REKONSTRUKCIJA U KBC-U SPLIT
U splitskoj bolnici nikome, osim djeci i oboljelima od demijelinizacijskih bolesti, ne radi se MR ako nema nalaz CT-a ili rentgena

Od početka kolovoza, trebali bi započeti povrati preplaćenog poreza na dohodak za 2016. godinu.

Ministar Tomislav Tolušić otvorio je jutros u splitskom hotelu Park četvrtu manifestaciju u organizaciji Hrvatske poljoprivredne agencije Doručak s hrvatskih farmi na kojoj su predstavljeni sustavi dobrovoljnog označavanja domaćih proizvoda.

LJUTNJA
Zbog izmjena u primanjima stalnih sezonaca prvi put složni turistički radnici, sindikati i poslodavci

Na Marićevoj su listi uglavnom manjinski paketi koji su već neuspješno nuđeni na prodaju.

ISPITIVANJE PORTALA MOJ POSAO
Iako je u Europskoj uniji ustrojen stabilan sustav isplate plaća na mjesečnoj razini, ideja o isplati plaće svaka dva tjedna ili čak tjedno u pojedinim slučajevima može zvučati jednako primamljivo. Što o tome misle građani,portal Moj Posaoistražio je u anketi provedenoj na više od 2900 ispitanika.

SUĐENJE ZA SMRT TALIJANSKIH NAUTIČARA
Vi novinari sigurno nećete ocjenjivati kvalitetu mog rada, a ako mislite pratiti kaznene rasprave, educirajte se«, zaključila je sutkinja

ZELENO SVJETLO
Tvrtka "European Coastal Airlines" po svemu sudeći spremna je ponovno započeti s redovitim hidroavionskim linijama kojima spajaju kopno i otoke. Menadžer u ECA-i Zdravko Delić potvrdio nam je kako su njihovi hidroavioni spremni za plovidbu i uzlijetanje.

Iako Hrvati mogu štedjeti u švicarskim francima, kanadskim i američkim dolarima, danskim i norveškim krunama te britanskim funtama, većina i dalje vjeruje u samo dvije valute – euro i kunu. Pokazuje to anketa koju je tportal proveo među najvećim domaćim bankama i koja ukazuje na to da oko 80 posto građana štedi u stranim valutama, od čega više od 90 posto štednje otpada na štednju u eurima

Program restrukturiranja splitskog brodara zbog državnih potpora još mora odobriti i Europska komisija.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta kreće s isplatom stipendija đacima obrtničkih zanimanja za ovu školsku godinu, ukupno je na raspolaganju 14 mil. kn.

MEĐUNARODNA MANIFESTACIJA MASLINARA I POLJOPRIVREDNIKA
U organizaciji saveza maslinara Splitsko-dalmatinske županije  i tvrtke "Vrtal priobalja"  u hotelu Zagreb – Duilovo u Splitu, u subotu i nedjelju, 25. i  26. veljače održat će se je XIV tradicionalna međunarodna manifestacija maslinara Mediterana MASLINA SPLIT 2017. i III međunarodna manifestacija poljoprivrednika Mediterana INTRADA SPLIT 2017.

HTJELI to ili ne, obrtnici su morali svaki mjesec svojoj komori plaćati 52 kune. Sada im je mjesečna članarina narasla za skoro 50 posto i moraju plaćati 76 kuna. Ministar Zdravko Marić povećao je osobni odbitak, što znači da manji dio plaće oporezuje država. No time je obrtnicima narasla osnovica za obračun pa plaćaju višu članarinu.

POLITIČKI CILJ
Premijer Andrej Plenković u pratnji svog najbližeg suradnika, potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih i europskih poslova Davora Ive Stiera, te ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića nedavno se pohvalio da je Hrvatska potrošila gotovo sva sredstva koja su joj dodijeljena za pripremu ulaska u Schengenski sporazum, označivši to važnim korakom prema cilju – članstvu u području slobodnog kretanja. Ulazak Hrvatske u Schengen označio je kao važan politički cilj aktualne vlade

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić najavljuje da bi prijedlog zakona o zabrani nepoštene trgovačke prakse u lancu opskrbe hranom trebao biti poslan Vladi u prvom tromjesečju.

DEMOGRAFIJA
Od ulaska Hrvatske u EU u države Unije se, prema procjenama temeljenim na statističkim podacima zemalja-odredišta iseljenika te trendovima na koje ukazuje domaća statistika, odselilo više od 200.000 hrvatskih građana, što odgovara broju od pet posto stanovništva utvrđenog popisom 2011. godine.

Premijer Andrej Plenković rekao je da Vlada nastoji iznaći rješenje da građanima ne poskupi struja zbog povećanja naknade za obnovljive izvore energije te da predstoje dogovori Ministarstva zaštite okoliša i energetike i Ministarstva financija.

Vezane vijesti

Vezane vijesti