omikron

Ljudi u Južnoj Africi koji su se zarazili varijantom koronavirusa nazvanom omikron nisu se ozbiljno razboljeli, prema liječničkom udruženju te zemlje (SAMA). Do sada otkriveni slučajevi u Južnoj Africi nisu ozbiljni, rekla je za BBC Angelique Coetzee, koja predsjedava Južnoafričkom liječničkom udrugom.

Opširnije...

referendum svicarska

Švicarski birači odlučit će danas na referendumu hoće li se poništiti uvođenje covid potvrde koja je trenutno potrebna za dokazivanje cijepljenja, oporavka ili negativnog testa. Protivnici potvrde natjerali su peticijom vlasti da se o tome glasa.

Opširnije...

covid ljekarna

Britanija, Njemačka i Italija otkrile su u subotu slučajeve nove varijante koronavirusa omikron, dok je više zemalja uvelo ograničenja za putovanja s juga Afrike.

Opširnije...

27.11.2021., Split - Pola Splita je   ostalo bez opskrbe elektricnom energijom. Iz Hepa kazu da je za nestanak strujevkriv kvar na prekidacu u trafostanici Sucidar.  (27.11.2021., Split - Pola Splita je   ostalo bez opskrbe elektricnom energijom. Iz H

Zbog kvara na trafostanici Sućidar u subotu navečer je bez električne energije neko vrijeme ostala jedna petina Splita u južnim dijelovima grada, među kojima i splitska bolnica na Firulama izvijestili su iz HEP-a Split.

Opširnije...

hrv proljece

U povodu 50. obljetnice Hrvatskog proljeća, kojeg se naziva i 'maspokom', u subotu je u Splitu predstavljen zbornik "Hrvatsko proljeće u sjećanju splitskih proljećara". U zborniku 13 autora iznosi sjećanja na zbivanja iz 1971. kad su se hrvatski studenti štrajkom pobunili protiv tadašnjeg komunističkog režima.

Opširnije...

omikron

Nova varijanta koronavirusa nazvana omikron, koja je najprije identificirana u Južnoafričkoj Republici i ubrzo se proširila po europskim i azijskim državama, izaziva zabrinutost u cijelome svijetu s obzirom na velik broj mutacija koje pridonose njezinu bržem širenju, mogu znatno smanjiti učinkovitost cjepiva, povećati rizik od ponovne zaraze, pa čak i izbjeći antitijela.

Opširnije...

kosarkasica 1

Silovao ju je sad već pokojni Joso Mraović. Zbog otkrivanja njezina identiteta u javnosti RH mora platiti pola milijuna kuna. 

Opširnije...

Luka Split 5

U tijeku su završni radovi u splitskoj gradskoj luci, najveći u posljednjih 150 godina. U sklopu projekta obala je proširena s 4 i pol metra na 9 i pol metara, s ukupnom dužinom od 260 metara, a imat će i posebna privezišta za katamarane i dio za pješake čime će se smanjiti uobičajene gužve za vrijeme sezone.

Opširnije...

kbc osijek

Dvogodišnje dijete i još četiri osobe umrle su u posljednja 24 sata od posljedica zaraze koronavirusom u Osječko-baranjskoj županiji, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Opširnije...

cjepivo

Stariji građani moraju imati mogućnost cijepljenja protiv covida-19 u ordinaciji izabranog liječnika i u prostorima domova zdravlja, priopćilo je u petak Ministarstvo zdravstva.

Opširnije...

picula

Hrvatska u dijalog s Italijom oko zaštite prošeka ulazi hladne glave i s jakim argumentima, izjavio je u petak u Zagrebu eurozastupnik Tonino Picula istaknvši kako vjeruje da će argumenti donijeti pobjedu i podsjetivši da je Komisija zauzela stav da se u slučaju prošeka i prosecca radi o dva različita proizvoda. 

Opširnije...

airport

Novi sojevi koronavirusa 'održavaju' ograničenja putovanja u svim svjetskim regijama, pri čemu ograničenja još uvijek ima 98 posto svih odredišta u svijetu, a jedno od pet i dalje ima potpuno zatvorene granice, podaci su iz novog izdanja izvješća Svjetske turističke organizacije-UNWTO o ograničenjima putovanja.

Opširnije...

eu nagrada mala

Studentsko društvo za neuroznanost NeuroSplit ovogodišnji je dobitnik nagrade Europskog građanina zbog velikih uspjeha u popularizaciji znanosti, rečeno je na prigodnoj svečanosti u Zagrebu.

Opširnije...

cijepljenje covid

Cijepljenje booster dozom protiv covida-19 preporučuje se starijima od 18 godina, i to šest mjeseci od završetka cijepljenja i nakon konzultacije s liječnikom, a treća doza nije potrebna onima koji su preboljeli covid i obavili primarno cijepljenje, objavio je u petak HZJZ.

Opširnije...

sdp

SDP u subotu održava unutarstranačke izbore na kojima će članstvo birati vodstva u svim lokalnim organizacijama, što je statutarna obaveza jer se u roku od šest mjeseci od održavanja lokalnih izbora u Hrvatskoj moraju održati i stranački.

Opširnije...

bozinovic

Južnoafrički Nacionalni institut za zarazne bolesti (NICD) potvrdio je 22 slučaja zaraze novom varijantom koronavirusa B.1.1.529 u zemlji, dok Europska komisija danas najavljuje da će limitirati zračni promet s juga Afrike zbog straha od širenja zaraze.

Opširnije...

prva pomoc

Osiguravatelji su u sporu s Ministarstvom unutarnjih poslova zbog izmjena i dopuna Zakona o sigurnosti u prometu, a sporne su i kutije prve pomoći, piše u petak Večernji list.

Opširnije...

tablete1

Lijek Ivermektin mnogi su zazivali na subotnjem prosvjedu protiv COVID mjera. Već mjesecima izaziva kontroverze diljem svijeta, jer neki oboljeli od virusa COVID-19 konzumiraju ga u obliku namijenjenom za liječenje parazita i crva kod životinja. Pa su se i hrvatski liječnici već susreli s pacijentima koji su se prvo kod kuće pokušali izliječiti ivermektinom.

Opširnije...

slovacka

Dvotjedni lockdown stupio je na snagu u četvrtak u Slovačkoj, zemlji s trećim najmanjim udjelom cijepljenih, nakon što je situacija u bolnicama postala kritična, a broj zaraženih po stanovniku najveći na svijetu.

Opširnije...

nasilje2

Epidemija covida utjecala je u Splitsko-dalmatinskoj županiji na porast nasilja u obitelji, osobito prema starijim članovima, istaknuto je u četvrtak u Splitu prvog dana konferencije "Mehanizmi prepoznavanja nasilja u obitelji i društveno-pravni odgovori".

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij