hren
 

Od početka rujna, kad je topli obrok postao neoporeziva naknada, počelo ga je isplaćivati 11.615 poslodavaca za 115.697 zaposlenih radnika.

Po iskustvima brojnih građana, ponašanje kontrolora često je bahato i uvredljivo, začinjeno prijetnjama o kaznama i drugim metodama prisile i zastrašivanja, posebno kod ugroženih kategorija potrošača.

VIŠE OD 2000 SUDIONIKA
Počinje dvodnevni kongres Europske pučke stranke (EPP) na kojem će Donald Tusk biti izabran za novog predsjednika najveće europske političke grupacije.

UPUTILA APEL SINDIKATIMA I VLADI
Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak poručila je kako ne želi sudjelovati u igrama moći između sindikata i premijera te najavila kako će sutra održati konzultacije sa sindikatima i pravobraniteljicom za djecu.

Tri zlata, dva srebra i pet bronci odličan je rezultat naših učenika postignut na upravo zatvorenoj 32. godišnjoj konferenciji Europskog udruženja škola u hotelijerstvu i turizmu.

Stotinjak mladih obitelji korak su bliže rješavanju stambenog pitanja nakon što su riješeni svi zemljišno-pravni uvjeti za izgradnju POS stanova u Planom

PODRŽAVAJU PROSVJETARE
Sindikat policijskih službenika objavio je kako podržava štrajk prosvjetara te su najavili da će među svojim članovima provesti anketu o sudjelovanju u prosvjednima i štrajku. 

Na Trgu Republike u Beogradu paljenjem svijeća obilježeno je 28 godina od pada Vukovara, nakon 87 dana opsade tog grada od strane Jugoslovenske narodne armije (JNA) i srpskih paravojnih postrojbi.

Ono što posebno ukazuje na naše probleme je struktura naših pozicija po pojedinim kriterijima. Možemo biti zadovoljni visokim izdvajanjem vlade po srednjoškolskom učeniku, kao i omjerima učenik-nastavnik, ali i duboko zabrinuti našom nesposobnošću za zadržavanje talenata i nespremnošću za pozicioniranje u budućnosti, kaže Ivica Mudrinić

Tradicionalna akcija “A di si ti?!” održat će se u subotu, 14. prosinca 2019. godine, na Trgu Gaje Bulata, ispred HNK-a Split, s početkom u 10 sati.

Stručnjaci u Šibeniku razgovarali o poticanju izvoza s posebnim naglaskom na uvođenje eura.

Komemorativnim skupom u dvorištu vukovarske bolnice te kolonom sjećanja gradskim ulicama do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata Vukovarci ali i cijela Hrvatska prisjetit će se u ponedjeljak, na 28. obljetnicu sloma obrane Vukovara, najbolnijih dana u novijoj povijesti toga grada.

MEVZA LIGA
Odbojkašice OK Kaštela stigle su do senzacionalne pobjede u MEVZA ligi pobijedivši Calcit iz Kamnika rezultatom 3:1.

VELIKA ŠTETA
U posljednje vrijeme raste broj krađa u hrvatskim trgovinama, a u većini slučajeva na sceni su iskusni lopovi koji preprodaju ukradenu robu na sivom tržištu. Najčešće se krade luksuzna roba, a lopovi paze na to da vrijednost ne prijeđe 1000 kuna kako bi izbjegli automatsku kaznenu prijavu

Hrvatske vode financirat će izgradnju pročistača sa 70%, dok će Vodovod i kanalizacija d.o.o. sa 30%. Stoga će ViK nekih 30 milijuna kuna financirati preko EBRD-a, što neće utjecati na povećanje cijene vode

RAKIJICA I FRITULE
Deset adventskih kućica na Rivi našlo je svoga vlasnika, a šest ide u drugi krug. Spalatum D.M.C., tvrtka koja organizira "Advent u Splitu- zimski akvarel 2019./2020.", raspisala je novi poziv za dostavljanje ponuda za izlaganje, prezentaciju i prodaju proizvoda i usluga, a zainteresirani moraju dostaviti svoju ponudu i potrebnu dokumentaciju do 21. studenog. Javno otvaranje ponuda će biti u četvrtak, 21. studenog.

PRIJE SEDAM GODINA
Na današnji dan prije točno sedam godina Haški sud oslobodio je svih optužbi za ratni zločin hrvatske generale Antu Gotovinu i Mladena Markača i naložio njihovo trenutno puštanje iz pritvora.

'Svježa' statistika dokazuje da viši stupanj naobrazbe znači brži odlazak s burze. Ukidanje godišnjih kvota za zapošljavanje stranih radnika koje bi trebalo startati u prvom dijelu iduće godine dodatno otvara pitanje koje kvalifikacije i diplome domaćim radnicima donose najkraći boravak na burzi rada.

Ulazak u eurozonu značit će "kraj agonije" za hrvatske izvoznike, s obzirom na uklanjanje prijetnje daljnjeg jačanja kune, kao i uspostavu istih pravila igre s drugim zemljama članicama EU-a, istaknuto je u četvrtak na panelu "Utjecaj uvođenja eura na izvoz i izvoznike".

 

 

POPLAVE duž cijele hrvatske obale, rekordni val kod Dubrovnika, rekordna brzina juga kod Splita, najviše razine mora od 1955. kod Splita, najviše razine vode u Veneciji od 1966., sve to i još brojne druge ekstremne pojave kojima svjedočimo posljednjih dana podudaraju se s projekcijama klimatologa koji tvrde da su na djelu klimatske promjene uzrokovane ljudskim aktivnostima.