NACIONAL je danas objavio kako posjeduju dokument s potpisom Milana Kujundžića koji dokazuje da je Kujundžić osobnom odlukom oduzeo splitskoj, varaždinskoj i osječkoj bolnici 26,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije za projekte objedinjavanja hitnog bolničkog prijema koji te bolnice godinama čekaju.

LED, LED I SAMO LED
Od jeseni na snagu stupaju nova pravila po pitanju rasvjete u kućanstvima. Naime, s početkom rujna diljem Europske unije zabranjuje se proizvodnja halogenih žarulja koje koristi većina građana, a njih će zamijeniti LED žarulje.

'SA STIDOM I KAJANJEM'
Suočen istodobno s krizama spolnih zlostavljanja pod skutima Katoličke crkve u nekoliko zemalja papa Franjo u ponedjeljak je objavio pismo bez presedana moleći za oprost, priznajući da se bol žrtava "predugo ignorirala i ušutkavala" i pozivajući sve katolike svijeta da iskorijene "tu kulturu smrti".

PRESUŠILI RAČUNI
Nakon Uljanika, kojemu zbog neisplate plaća prijeti štrajk, još jedno brodogradilište u vlasništvu poduzetnika Danka Končara ima sličnih problema. Vezane vijesti Samoprozvani najbogatiji Hrvat želi kupiti Uljanik?! 'Stipe Mesić me spojio s Upravom...' Potonuće škverova: Ako radnici Uljanika i 3. maja ne dobiju plaće za 5 dana, idu u štrajk

Mladi hrvatski informatičari su se s Olimpijade u Varšavi vratili kući s čak dvije medalje.

VINARI UJEDINJENI U OGORČENJU
- To je nakaradan, monopolistički zakon. Odlučivanje o cjelokupnoj kontroli i razvoju vina stavlja se u ruke Zavoda o vinogradarstvu i vinarstvu. Pa ne mogu o tome odlučivati oni koji plaću primaju iz državnog proračuna, nego bi trebali odlučivati oni koji od toga žive - komentirao je Ivica Kovačević, vinar i predsjednik udruge Vina Dalmacije novi prijedlog Zakona o vinu Ministarstva poljoprivrede, koji je na noge digao cijelu domaću vinarsku zajednicu i neke od najjačih vinarskih udruga poput Vinistre, Graševine Croatice i Vina Dalmacije.Vezane vijesti Muska optužuju za prijevaru ulagača, a on se žali da proživljava najtežu godinu u životu Gotovo trećina mlađih od 25 bez posla, dvostruko ga je teže naći nego prije 15 godina

VELIKO IZVJEŠĆE HZJZ-a
Eksperimentiranje psihoaktivnim sredstvima već dugi niz godina počinje u dobi od oko 16 godina. Prvo uzimanje heroina prosječno se događa u dobi od 20 godina, a prvo intravenozno u 21. godini života.Galerija +1

PUNI K'O ŠIPAK
Nevjerojatnih 150 tisuća putnika proći će ovoga vikenda kroz dvije splitske luke: zračnu kroz koju će prije nego ikada do sada proći tri milijunti putnik te trajektnu koja i dalje uvodi izvanredne linije kako bi sve zainteresirane prebacila na otoke i s njih.

POREZNA REFORMA
Vlada smatra da vlasnici apartmana imaju prenisko porezno opterećenje u odnosu na ostale obveznike poreza na dohodak.

U BERNU
Na mjestu glavnog tajnika UN-a 1996. godine zamijenio je Boutrosa Boutrosa Ghalija i tu je dužnost obnašao do 2006. godine.

Na godišnjoj razini u srpnju pad su jedino zabilježile cijene odjeće i obuće, i to za 4,2 posto.

NEZAMISLIVO ZA KOLOVOZ
U ovogodišnjoj špici turističke sezone koja protiče u znaku ugošćavanja više od milijun gostiju dnevno, nema velikog oduševljenja među profesionalcima iz turizma.

MARIĆEVO MINISTARSTVO
Kako ističu iz Ministarstva, u promatranom razdoblju sklopljeno je i ukupno 29 ugovora kojima su darovane nekretnine ukupne tržišne procijenjene vrijednosti od 118,4 milijuna kuna

Hrvatska turistička zajednica na jedanaest tržišta poput Njemačke, Austrije, Velike Britanije, Francuske, Italije, Norveške, Češke ili Španjolske provodi kampanje za posezonu.

Ako se pokaže da je ovo bila godina zastoja, možda to ubrza procese koji hrvatskom turizmu mogu donijeti održivost i novi model rasta.

NESREĆA
U blizini talijanske Genove srušio se veliki vijadukt, a prema zasad neslužbenim podacima poginuli su deseci ljudi.

PRIPREMITE SE
Sušu, koja mjesecima hara Europom, Hrvatska je zaobišla, ali nisu kiša i tuča

Prema posljednjim istraživanjima Instituta za turizam, u Hrvatsku i dalje najviše ljudi dolazi automobilom, njih 64%. Ako tomu pridodamo i vozila koja imaju smještajne kapacitete, tada je taj udio i bitno veći, čak 79%. Zrakoplovom u Hrvatsku dolazi 14% gostiju, no treba reći da taj postotak raste, on je za 3 postotna boda veći nego prije nekoliko godina. Broj onih koji dolaze autobusom relativno je mali - takvih je 4%.

Pet godina od ulaska u Europsku uniju i dalje ne možemo biti zadovoljni iskorištavanjem sredstava iz EU fondova. Podaci o direktnoj i indirektnoj pomoći gradovima u 2017. godini pokazuju oštar pad u povlačenju sredstava, no istovremeno je porastao broj gradova koji su iskoristili EU fondove za financiranje svojih projekata pa ih je u 2017. bilo 11 više nego godinu ranije. S druge strane, zabrinjava da od 129 gradova njih čak 32 od hrvatskog ulaska u EU do danas nisu povukli ni lipe iz fondova, bilo direktno, bilo indirektno

I dok je u prošlogodišnjoj požarnoj sezoni po površini izgorjela jedna Međimurska županija - ovoga ljeta, ako izuzmemo jučerašnji požar kod Omiša, većih, složenijih intervencija nije bilo. U Temi dana o tome su govorili glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković i glavni vatrogasni zapovjednik Splitsko-dalmatinske županije Dražen Glavina.

ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
Cijena se, ponovljeno je više puta, neće povećavati, ali u planu da se osiguranike “natjera” u dopunsko mora sudjelovati i HZZO