OD SUBOTE
Više cijene cestarine ljeti dio su dogovora Hrvatske sa Svjetskom bankom oko restrukturiranja cestarskog sektora

ČISTKA
Splitski SDP u svojoj povijesti nije doživio takvu katastrofu da se u roku od samo godinu dana dva puta raspusti Predsjedništvo i Glavni odbor ove stranke, na čelu s Darkom Parićem.

ŠEPAROVIĆ U SABORU
Saborski Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav saslušao je 11 kandidata za tri suca Ustavnog suda. Ustavne suce Hrvatski sabor će, očekuje se, izabrati do ljetne stanke i tako omogućiti tom sudu da radi u punom sastavu, s obzirom da je lani izabrano 10 od 13 sudaca. Na pitanja članova odbora odgovarao je, među ostalim, i predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović koji je na početku iznio stav kako ploči u Jasenovcu sa 'Za dom spremni' nije mjesto

Za danas najavljena ovrha malodobnog Cesarea iz stana njegove majke Nine Kuluz u splitskoj četvrti Pujanke, kojom je trebao biti vraćen ocu u Italiju, talijanskom državljaninu, odgođena je na neodređeno vrijeme, izvijestila Vanda Plazonić, organizatorica mirnog okupljanja građana ispred zgrade u kojoj stanuje Cesare sa svojom majkom.

ŽUPANIJSKI odbor Splitsko-dalmatinskog HDZ-a odlučio je na današnjem sastanku da se ide u savez s Kerumovim HGS-om. Odluka je očekivana i kako doznajemo, jednoglasna. Ante Sanader, šef županijskog HDZ-a, pojasnio je članstvu kako je Kerumov HGS bio dosljedan i neproblematičan partner punih osam godina i kako nema nikakvog valjanog razloga da se suradnja ne nastavi. Kerumov šogor Petroslav Sapunar trebao bi ponovno biti predsjednik skupštine. 

SLUČAJ NINE KULUZ
'Danas Cesare, sutra Duje', stajalo je na golemoj poruci koja je tijekom vikenda izvješena na zvoniku splitske katedrale, kao najava današnjeg velikog mirnog prosvjeda kojim će se pokušati spriječiti ovrha sedmogodišnjeg dječaka i njegovo odvođenje ocu u Italiju

ISTRAŽIVANJE DNEVNIKA NOVE TV
Crobarometar, redovito istraživanje Dnevnika Nove TV, pokazalo je da nakon izbora blago raste potpora HDZ-u i SDP-u, dok HNS, koji je prije izbora imao potporu 2,8 posto, nakon koalicije s HDZ-om ima potporu 2,4 posto ispitanika.

Županija s najvećim udjelom siromašnih pojedinaca Splitsko-dalmatinska županija, koja je i županija s najvišom stopom siromaštva u Jadranskoj regiji

One koje to neće moći pružiti morat će klijentima pokazati HNB-ovu listu kreditora koji omogućavaju fiksne stope.

NAPUSTILA KATEDRALU
Glasnogovornik Ureda predsjednice Luka Đurić kazao je kako je predsjednici pozlilo vjerojatno zbog problema s vratnom kralježnicom.

REAKCIJA NA OVOTJEDNE PROSVJEDE
Cilj ove vlade nisu zdravi razvoj hrvatskog gospodarstva i povećanje ekonomskih sloboda, već održavanje statusa quo kako bi i dalje brojnim besmislenim nametima mogli uzimati novac iz Vaših džepova za financiranje svojeg prenapučenog uhljebničkog državnog aparata, ističe se u pismu

INSTANT BOGAĆENJE
Zakup pašnjaka u Hrvatskoj, a posebice onih na krškim područjima, donedavno je bio izrazito unosan biznis – dok su cijene zakupnine simbolične, poticaji su bili i više nego izdašni.

POVORKA PONOSA
Split Pride, koji se održao sedmu godinu za redom, završen je u subotu navečer nakon jednosatne šetnje oko 200 sudionika starom gradskom jezgrom, Rivom i Marmontovom ulicom, a cijeli je skup prošao mirno i bez incidenata.

DOBRA VIJEST ZA 35  TISUĆA LJUDI
Istovremeno,  »obični« umirovljenici, oni koji primaju mirovine isključivo na osnovu radnog staža, koje nisu bile smanjivane u krizi, nego je tek bilo zaustavljeno njihovo usklađivanje, mogu računati na rast mirovina od najviše jedan posto.

STIGLA NA INAUGURACIJU
Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović poručila je u petak u Beogradu kako je došlo vrijeme da Srbija i Hrvatska naprave pozitivan iskorak u svojim međusobnim odnosima kako bi rješavali brojna otvorena bilateralna pitanja, ali i mnoga druge probleme među kojima su i zajednički izazovi sigurnosne ili bilo koje druge prirode.

Uvjete kreditiranja banke još ne otkrivaju jer će prema najpovoljnijima država birati banke partnere, ali kamata ne smije biti veća od 3,75 posto prve četiri godine.

KLIMATSKE PROMJENE
S današnjim danom u odnosu na Hrvatsku na snagu je stupio Pariški sporazum kojim su se sve države članice Europske unije obvezale do 2030. smanjiti emisije stakleničkih plinova za najmanje 40 posto kako bi se ublažile posljedice globalnog zatopljenja i zaustavio daljnji rast temperature zraka.

“Neće biti incidenata. U našem mimohodu pjevat će se svečane partizanske pjesme iz Drugog svjetskog rata i iz Domovinskog rata”

OVRHE IDU DALJE
Važno je, istaknuo je, zaštiti jedinu nekretninu koju bi trebalo izuzeti od ovrhe te vidjeti koji bi bio cenzus ispod kojeg se ne bi mogla prodati jedina nekretnina. »Ima cijeli niz stvari, za izraditi kompletno novi zakone je malo vremena, ali ovo je prijedlog na kojem smo zajedno radili«, dodao je Bošnjaković.

OBAVIJEST IZ POLICIJE
Ove subote, 24. lipnja u užem centru Grada Splita, održati će se javno okupljanje „Split Pride 2017“. Policija obavještava građane da će se navedenog dana od 15 sati do završetka osiguranja uspostaviti blokada prometa na sljedećim lokacijama:

PREDSJEDNIK UPRAVE KONZUMA
Predsjednik uprave Konzuma Slavko Ledić najavio je kako se planira zatvaranje 80 do 100 trgovina, a u planu je i otpuštanje radnika. Ledić je to novinarima izjavio nakon što je s Antom Ramljakom, izvanrednim povjerenikom za Agrokor obišao novootvorenu trgovinu Konzuma na Supetru na Braču.