hren

Znastvenici upozoravaju da je količina plastičnog otpada u Sredozemnom moru već tolika da bi uskoro moglo postati more plastike, te je četvero splitskih studenata osmislilo uređaj za čišćenje mikroplastike iz mora koji se, za razliku od drugih takvih, kreće i daljinski upravlja.

Opširnije...

Ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović govorio je o nestašici lijekova u bolnici koja se dogodila kao posljedica blokade veledrogerija zbog neisplate duga Vlade.
U Splitu se događalo ono što se događalo i u ostalim bolnicama, ali lijekovi su u petak počeli pristizati, kazao je Julije Meštrović.

Opširnije...

NA INTERNETU je nedavno objavljen izvještaj Centra za suzbijanje digitalne mržnje i antivakserski nadzor koji je otkrio da oko 65 posto antivakserskog sadržaja na Facebooku i Twitteru potječe od samo 12 influencera iz antivakserskog pokreta.

Opširnije...

Ono što je dobro, slažu se sugovornici iz sektora, jest što će se priznavati brzi antigenski testovi, koji su poprilično jeftini i rezultati se dobiju puno brže nego kod PCR testova.
Hrvatska od sredine travnja kreće u veliku akciju spašavanja turističke sezone, jer će tada početi s cijepljenjem turističkih djelatnika, a država će svim turistima sufinancirati i brze antigenske testove, piše u subotu Jutarnji list.

Opširnije...

NEOVISNI američki institut za metriku i procjene u zdravstvu na Sveučilištu Washington (IHME), koji svoje procjene bazira na dostupnim podacima Svjetske zdravstvene organizacije, objavio je danas nove procjene kretanja epidemije koronavirusa u pojedinim zemljama. 

Opširnije...

Hrvatski operator tržišta energije (HROTE) lani je proizvođačima obnovljivih izvora energije isplatio nešto više od tri milijarde kuna poticaja, no prihodi te državne tvrtke nisu pokrili rashode pa je zabilježen minus od 371 milijun kuna, piše u subotu Večernji list.

Opširnije...

U ovom za ugostitelje, hotelijere i općenito turizam i gospodarstvo teškom korona vremenu, traži se način kako biti podrška tim djelatnostima. Nakon detaljnog planiranja i dogovaranja, posloženi su termini za edukativne evente namijenjene hotelijerima, ugostiteljima i njihovim djelatnicima te ostalim turističkim djelatnicima.

Opširnije...

NA INTERNETU se odnedavno mogu naći ukradeni osobni podaci 650 tisuća hrvatskih korisnika Facebooka.
Na jednom od hakerskih foruma objavljeni su tako osobni podaci od mailova, datuma rođenja pa do privatnih brojeva telefona, a navodno su objavljeni podaci brojnih poznatih Hrvata s političke i estradne scene. Na stranici "Have I been pwned" je moguće unosom telefonskih brojeva provjeriti je li osoba zahvaćena masovnom objavom podataka.

Opširnije...

Sabor je podržao izmjene Zakona o lokalnim izborima - uvjeti za kandidiranje već na izborima u svibnju postaju stroži. Neće se moći kandidirati pravomoćno osuđeni na kaznu zatvora od šest ili više mjeseci, a slično vrijedi i za prestanak mandata lokalnih dužnosnika. Iako je oporba negodovala što se zakon mijenja mjesec dana prije izbora - donesen je gotovo jednoglasno.

Opširnije...

Budući da u Hrvatsku dolaze sve veće količine cjepiva, na konferenciji za novinare bilo je i pitanja o tome je li moguće uvođenje cijepljenja na punktovima bez prethodne najave ili poziva.

Opširnije...

Zbog posebno visokih brojki novozaraženih koronavirusom, savezna vlada Njemačke od nedjelje uvodi posebne mjere, nešto strože, za putnike koji dolaze iz Hrvatske, Turske, Ukrajine i iz Armenije.

Opširnije...

Poljičku očekuju rekonstrukcija svih raskrižja, izgradnje pješačkih nathodnika ili pothodnika, izgradnja pješačkih i biciklističkih staza, hortikulturno uređenje...

Opširnije...

BRITANSKI princ Philip, suprug kraljice Elizabete II., umro je u dobi od 99 godina, objavila je Buckinghamska palača.
Palača u priopćenju piše kako je princ, vojvoda od Edinburgha, umro danas ujutro u dvorcu Windsoru.

Opširnije...

Renomirani britanski dnevni list The Mirror, kojeg mjesečno prati oko 32 milijuna čitatelja, objavio je članak u kojem se navodi kako će, nakon popuštanja putničkih restrikcija u UK-u, Hrvatska biti otvorena za britanske posjetitelje, izvijestila je direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Ujedinjenom Kraljevstvu Darija Reić.

Opširnije...

Europski sud za ljudska prava donio je presudu da je obavezno cijepljenje legalno i da će možda biti potrebno u demokratskim društvima. Presuda je donesena u četvrtak i uslijedila je nakon zaključka žalbe koje su češke obitelji podnijele sudu zbog obveznog cijepljenja djece, piše Deutsche Welle.

Opširnije...

KRIZA s nestašicom lijekova postaje sve ozbiljnija. Danas su još jednoj bolnici veledrogerije prekinule isporuku. Riječ je o bolnici u Zaboku čiji se dug za isporučene lijekove popeo na 28 milijuna kuna.
Ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina rekao je kako je na dug utjecao i koronavirus, jer su troškovi porasli i za više od 30 posto te da lijekova ima za otprilike dva tjedna.

Opširnije...

"Nadamo se boljoj  epidemiološkoj situaciji i turističkoj sezoni, te da ovakve mjere više neće biti neophodno potrebne"

Opširnije...

'Javnosti je rečeno da je dogovor da teško oboljeli dobiju lijek, ali to nije istina', kaže revoltirana pacijentica

Opširnije...

Hrvatska kućanstva moći će kupovati struju od opskrbljivača iz bilo koje članice Europske unije, a drugi stanovnici Unije moći će ugovarati s HEP-om opskrbu električnom energijom, piše u četvrtak Večernji list.

Opširnije...

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje  tijekom kojeg je pronađeno i oduzeto  4 kilograma i 275 grama heroina i 446 grama kokaina, te 1280 grama  nepoznate smjese, dvije vage za precizno mjerenje i veća količina novca.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij