Croatian English French German Italian Spanish

 

Booking.com dodjelom nagrada "Guest Review 2016" odaje priznanje izvrsnosti svojim partnerima koji korisnicima Booking.com-a omogućuju nezaboravna iskustva u svojim smještajnim objektima. Nagrada "Guest Review 2016" temelji se na više od 110 milijuna ocjena korisnika koje ove godine obuhvaćaju 355.535 objekata u 205 zemalja. Ocjene putnika donijele su najviše nagrada Italiji (18.037), Ujedinjenom Kraljevstvu (16.514), Austriji (12.659), Grčkoj (12.439), Hrvatskoj (12.219) i Poljskoj (10.399).

POSKUPLJENJA
Val velike hladnoće koji je okovao gotovo cijelu Europu uskoro bi mogao značajnije utjecati na cijene salate, brokule, paprike, tikvica, krastavaca, patlidžana i ostalog povrća koje je posijano prije Nove godine.

ZAHVALJUJUĆI gradskom komunalnom poduzeću "Split parking" taj će grad uskoro prvi u Hrvatskoj i jedan od rijetkih u Europi imati mobilnu aplikaciju na kojoj će vozači u svakom trenutku imati informaciju gdje se nalazi slobodno mjesto za parkiranje, a osim plaćanja parkiranja kreditnim karticama, putem aplikacije koja podržava slanje fotografija će moći pozivati i 'pauk' ukoliko im je netko, primjerice, zagradio automobil.

TAJANI NOVI ŠEF
Dosadašnji potpredsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani iz Europske pučke stanke (EPP) novi je predsjednik Europskog parlamenta nakon pobjede u četvrtom i odlučujućem krugu glasovanju s potporom 351 zastupnika, dok je njegov socijaldemokratski takmac Gianni Pittela osvojio 282 glasa.

"Nakon opsežne dokumentacije koju sam prikupio utvrdio sam postojanje plagiranja, niza neetičkih radnji, kopiranja rečenica i dijelova pasusa te zataškavanja prijašnjih radnji. To pokazuje da ministar Barišić opetovano i namjerno preuzima tuđe ideje kao svoje", ukazao je Đikić.

GOLEMI JAZ
Međunarodna dobrotvorna organizacija Oxfam u ponedjeljak je objavila izvještaj koji je pokazao da je jaz između bogatih i siromašnih najveći do sada. Osmero pojedinaca spomenutih u izvještaju su Bill Gates, osnivač tekstilne korporacije Inditexa Amancio Ortega, investitor Warren Buffet, Meksikanac Carlos Slim, osnivač Amazona Jeff Bezos, osnivač Facebooka Mark Zuckerberg, čelnik Oraclea Larry Ellison i bivši gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg.

"Moje dijete je boležljivo i često idemo kod doktora, na pretrage, pa može nešto navući u čekaoni. Ovo je puno, puno bolje!", ističe Silvija Relić.

Ako vam smeta da vas zovu na telefon i pokušavaju nešto prodati - to bi do kraja siječnja trebala biti prošlost uz registar "Ne zovi". Potrebno je ispuniti, nećete vjerovati, samo jedan papir, i u roku od sedam dana, možete prekinuti zvonjavu telefona.

Epidemija gripe sve je jača, oboljelih je na tisuće, a pravo stanje, upozoravaju stručnjaci, vidjet će se kada 495.000 učenika osnovnih i srednjih škola u ponedjeljak sjedne u klupe.

SAD je zemlja sa najvećim brojem milijardera, što je podatak koji ne iznenađuje. Odmah iza njih dolazi Kina, dok u Europi prvo mjesto dijele Njemačka i Velika Britanija, sa po 120 milijardera.

POSAO DESETLJEĆA
Hrvatske ceste krajem ovog ili početkom sljedećeg mjeseca objavit će imena tvrtki koje ulaze u drugi krug natječaja za izgradnju Pelješkog mosta. Na natječaj se javilo ukupno 12 konzorcija i pojedinačnih tvrtki koje žele ovaj projekt.

HAK SAVJETUJE
U subotu, 14. siječnja, u većem dijelu unutrašnjosti vozit će se otežano zbog snijega, koji se očekuje i u dijelu priobalja, posebice na riječkom području. U ostalom dijelu zemlje vozit će se po mokrim i skliskim kolnicima od kiše.

UPOZORENJE EUROPSKE KOMISIJE:
Visok javni dug velik je rizik za hrvatsko gospodarstvo i građane i za 10 godina on će biti 88 posto, navodi Bruxelles u svojoj prognozi.

Državnom proračunu ove godine dospijeva na naplatu 27,5 milijardi kuna, dok izvanproračunskim fondovima, ponajviše cestarskom sektoru, dospijeva oko 7,5 milijardi kuna.

SLABA PRIPREMA
Mol je u četvrtak na burzi u Budimpešti objavio dijelove obrazloženja presude arbitražnog suda u Ženevi u slučaju Ine i MOL-a. O rezultatu arbitraže dramatično je hrvatsku javnost na Badnjak izvijestio premijer Andrej Plenković, pritom najavivši kako će sve učiniti da se Ina vrati u hrvatske ruke, a detalji argumentacije Arbitražnog suda do sada nisu bili poznati javnosti. Iz objavljenog dokumenta iščitava se kako se Hrvatska nije najbolje pripremila za arbitražu.

Poslodavci u zdravstvu traže osnivanje tzv. Zdravog fonda koji bi se punio novcem od povećanja cijene cigareta.

PITALI SMO STRUČNJAKINJU
Opet se zazivaju promjene Ustava, posljednji je u nizu Most, a u samo četvrt stoljeća svjedočili smo već u pet navrata izmjenama toga temeljnog pravno-političkog dokumenta Republike Hrvatske, pri čemu ne treba zanemariti ni zasad nerealizirane inicijative. 

PROGNOZE
Hrvatsko bi gospodarstvo u 2017. godini, po ažuriranim podacima SB-a, trebalo porasti po stopi od 2,5 posto

Vlada kaže da u tom smjeru ide i ako se tako politika posloži uvođenje eura ima smisla.

Trošarina za benzin od 1996. do danas narasla je za gotovo dva i pol puta i s nekadašnjih 1,60 kuna došla do nikad viših 3,86 kuna.

NIJE CITIRAO IZVORE
Kako je Jutarnjemu listu potvrđeno iz više izvora, Odbor za etiku u znanosti i visokom obrazovanju na posljednjoj je sjednici 21. prosinca 2016. godine donio mišljenje povodom prijave četvorice znanstvenika koja su ministra znanosti prof. dr. Pavu Barišića optužila za plagijat. Odbor je ocijenio da je Barišić preuzeo dijelove teksta američkog filozofa Stephena Schlesingera, a da pritom nije citirao izvore.

Vezane vijesti

Zadnji komentari

Gost_1437
Komunalai urbanizam ka i uvik.. Vladajućima na znanje šta je najvažnije
Gost_9606
"Bez položene ove edukacije uskoro neće biti moguće niti kupiti pesticide, niti (po zakonu) koristiti na poljoprivrednim površinama." ...
Gost_9606
"Kategorija "za profesionalne korisnike", na koju se odnosi ova naša edukacija, među ostalim uključuje OPG-ove i druge poljoprivrednike...
Gost_8272
a o jubavi ni j grin grin..
Gost_8089
Poštovani, Edukacija "Održiva uporaba pesticida" generalno ima 3 modula: za profesionalne korisnike, za distributere i za savjetnike. ...