NEDJELJOM U 2
Gošća emisije Nedjeljom u dva je ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek. Lijeva i desna kultura, sloboda u umjetnosti te širenje mržnje na internetu i u medijima neke su od tema emisije

MORAJU IH RIJEŠITI
Poučena iskustvom neriješenog graničnog pitanja između Hrvatske i Slovenije, Europska unija upozorila je da više neće uvoziti takve probleme i da ih balkanske zemlje koje joj žele pristupiti moraju prije toga riješiti. Agencija France Presse donosi pregled tih sporova.

ANALIZA MISLAVA BAGE
Predsjednica je povećala potporu birača za svoj rad. Popularnost Plenkovića i Bernardića je nepromijenjena. Doznajte tko su najpopularniji birači kod HDZ-ovaca, SDP-ovaca te birača Živog zida i MOSTA.

Kako ova nagrada nije "bezvezna" govori i podatak da časopis "Travel+Leisure" u Kini čita nekoliko milijuna ljudi, a dobra je vijest da i prema istraživanjima, još 70 posto Kineza ne zna u kojoj će zemlji provesti odmor...

NESLAVNI REKORDERI
Prema najnovijim podacima Eurostata, Hrvatska drži uvjerljivo vodeće mjesto u Europskoj uniji po zapošljavanju na određeno vrijeme

Crobarometar Mislava Bage o reakciji birača na krizu u Agrokoru Afera konzultanti i posjet srbijanskog predsjednika Vučića obilježili su mjesec na odlasku.

SURADNJA
Udružena oporba sprema novi udar na Vladu Andreja Plenkovića i najavljuju saborske inicijative koje bi trebale testirati vladajuću većinu u Hrvatskom saboru i, vjeruju, potaknuti raskol u HDZ-u.

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban donio je zanimljivu odluku o nadzoru Lećevice

Turistički boravak u Sloveniji po novomu će biti nešto skuplji, jer će se turistima uz boravišnu pristojbu naplaćivati i promidžbena, koja može iznositi četvrtinu boravišne pristojbe, pa će za obje te pristojbe trebati izdvojiti najviše 3,125 eura po danu.

Preporuka svim građanima je da bez velike potrebe ne kreću na put, poručili su iz Županije
Zbog najave DHMZ-a o mogućim vremenskim neprilikama, župan Blaženko Boban sazvao je danas izvanrednu sjednicu županijskog Stožera civilne zaštite. Za vikend se prognozira snijeg i ekstremne hladnoće na određenim područjima županije. Boban je istaknuo važnost pripravnosti operativnih snaga sustava civilne zaštite za provođenje potrebnih mjera i aktivnosti civilne zaštite u ovakvim mogućim ugrozama.

PROVJETRAVANJE
Predsjednik trogirskog HDZ-a Sandro Hrabar i pet članova predsjedništva: Ivica Baturina,Marko Hrsto,Branko Žarković, Stjepan Lučin i Sanja Vuković podnijeli su ostavku na ta mjesta. Pismeno su je proslijedili Županijskom odboru stranke još prije mjesec dana.

Uslijedit će i prethodna savjetovanja za radove, nadzor i odnose s javnošću
Regionalni centar čistog  okoliša u postupku javne nabave provodi  od  21. do 28. veljače 2018. godine prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima za tehničku pomoć pri realizaciji izgradnje Centra za gospodarenje otpadom u Lećevici i šest pretovarnih stanica (Split, Sinj, Zagvozd, Brač, Hvar i Vis) na području Splitsko-dalmatinske županije. 

U devet hrvatskih zračnih luka u 2017. bilo je ukupno više od 9,5 milijuna putnika, što je gotovo 18 posto više nego godinu dana prije, a po dvoznamenkastim stopama porastao je i promet tereta, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Nepoznati muškarac bacio je u noći na četvrtak ručnu bombu na zgradu veleposlanstva Sjedinjenih Država u Podgorici, glavnom gradu Crne Gore, a nakon toga se je raznio drugom bombom, javili su gradski mediji.

 "Njegov jučerašnji potez nije me ni malo iznenadio. Moja ključna poruka svima je da proces ide dalje, da Agrokor funkcionira normalno, da Vlada provodi konzultacije kako bi Trgovačkom sudu predložila novog povjerenika, a do tada će gospodin Ramljak nastraviti sa svojim poslom", rekao je premijer.

NAKON SASTANKA U VLADI
Ramljak je iznerviran konstantnim napadima i pritiscima iz Vlade odlučio ponuditi ostavku.

MARIN STRMOTA
Dr. sc. Marin Strmota, državni tajnik Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku iznenada je u utorak podnio ostavku nakon sjednice Vijeća za demografsku revitalizaciju, a cijeli se čin odigrao na konferenciji za novinare čime je iznenadio vlastitu ministricu Nadu Murganić, ali i hrvatsku javnost.

Stručnjak za automobilsku industriju iz istraživačkog centra CAR Ferdinand Dudenhoeffer smatra da su zabrane prometa za sve automobile s dizelskim motorom koji ne pripadaju zadnjoj generaciji neizbježne..

NAJNOVIJA STATISTIKA
Lani je, prema prvim podacima Državnog zavoda za statistiku, u Hrvatskoj rođeno najmanje djece u posljednjih 100 godina: rođeno ih je samo 36.647, što je za gotovo 900 djece manje nego godinu dana prije i prvi put je broj novorođenih pao ispod 37.000.

MINISTRICA ZA HTV
Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u razgovoru za HRT rekla je da u novom Zakonu o odgoju i obrazovanju na polugodištu neće biti brojčanih ocjena. Najavila je i da će sigurno provesti reformu obrazovanja.

U pravilu što je članica EU-a korumpiranija, natalitet je negativniji, iz nje se više iseljava, ocijenjena je kao nedemokratskija