hren
 

SVUGDJE SE REŽE
Gradonačelnik Andro Krstulović Opara danas je sa svojim savjetničkim Financijsko-gospodarskim timom predstavio paket mjera za suzbijanje gospodarske krize uzrokovane pandemijom COVID-19.

TRAGEDIJA
Covid 19 nam posljednja dva dana pokazuje svoju najmračniju stranu. Do sada smo u Hrvatskoj među žrtvama ove bolesti brojali uglavnom starije i nemoćne osobe, kojima je koronavirus konačno presudio, te kronične bolesnike, ujedno i najrizičnije skupine.

CRNI OŽUJAK
Broj osiguranika državnog mirovinskog zavoda (HZMO) u ožujku je u odnosu na veljaču pao, što znači da je kriza uzrokovana koronavirusom već donijela dosta otpuštanja te da poslodavci nisu kao proteklih godina zbog buđenja sezone angažirali više radnika za rad u turizmu, industriji i trgovini

NOVI PAD CIJENA
Cijena od goriva u Hrvatskoj od ponoći je opet značajno pala. Pad se bilježi već šesti tjedan zaredom, a sve vrste goriva su na većini mjesta jeftinije od osam kuna.

U susjednoj BiH su sve glasnije optužbe kako ljudi umiru jer loš zdravstveni sustav nije u stanju suočiti se s epidemijom

SASTANAK U NSK
Premijer Andrej Plenković izjavio je nakon videokonferencije sa stručnjacima u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici da je Hrvatska od samog početka reagirala izrazito dobro u sprječavanju širenja koronavirusa te da mjere relaksiranja ne smiju biti prenagle.

U srijedu 08. travnja 2020. počinje isplata mirovina za ožujak 2020. korisnicima računa otvorenih u poslovnim bankama.

SINDIKAT NOVINARA UPOZORAVA
Sindikat novinara upozorava da su u Hrvatskoj počela otpuštanja honorarnih suradnika u medijima, kao i drastično smanjivanje prava i primanja.

ANALIZIRA DAMIRA GREGORET
Ekskluzivno istraživanje RTL-a i Promocije plus donosi CRO Demoskop za travanj

Epidemija koronavirusa izazvala je kaos u hrvatskom gospodarstvu

SAMO ZA ‘SLOBODNU‘
U razgovoru za Spektar dr. Miroslav Radman, poznati biolog i član hrvatske, francuske, europske i svjetske akademije znanosti i umjetnosti, govori o pandemiji koronavirusa, odgovoru znanosti na nju, kako se vlade bogatih i siromašnih država brinu za svoje građane, ima li nešto što zamjera hrvatskim vlastima i što bi on učinio da ga se pita...

NOVA PRAVILA
Hrvatski sabor, koji nastavlja zasjedati, u ponedjeljak će raspraviti paket od četiri zakona kojima se produljuje rok trajanja osobnih iskaznica i drugih dozvola, a sve s ciljem da u epidemiji koronavurisa, što manje građana dolazi na šaltere policijskih postaja, odnosno ostane doma

Putem društvenih mreža načinila štetu medicinskoj djelatnici te uznemiravala javnost

RTL vam u suradnji s agencijom Promocija plus ekskluzivno donosi odgovore na pitanja kako hrvatski građani ocjenjuju Vladine mjere za gospodarstvo i očuvanje radnih mjesta, što još očekuju od Vlade i daju li joj potporu za rezove u javnom sektoru. Rezultate je u RTL-u Danas prezentirala Damira Gregoret

Ono što je korona napravila je velika promjena u ponašanju potrošača i to s posebnim naglaskom na online. Mogli bismo i reći kako je, barem u ovom kontekstu, Covid-19 zapravo crash course o digitalnom življenju.  

KORONAVIRUS U SVIJETU
U SVIJETU je broj zaraženih premašio 1,2 milijuna ljudi, umrlih je oko 64.000, od čega samo 40.000 u Europi. 

Od izbijanja krize koronavirusa repatrirano je 893 Hrvata, a ovog vikenda će ih se još stotine vratiti u Hrvatsku, rekao je u subotu ministar vanjskih i europskim poslova Gordan Grlić Radman.
Ukupno 155 putnika, većinom Hrvata i nekoliko državljana Slovenije, BiH i Crne Gore dolaze u subotu navečer izvanrednim komercijalnim repatrijacijskim letovima Croatia Airlinesa iz Portugala, Španjolske, Italije i Švedske u Zagreb, rekao je ministar ispred MVEP-a.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković govorio je u Dnevniku Nove TV o načinu funkcioniranja pravosuđa u vrijeme epidemije koronavirusa i otežanih uvjeta nakon potresa u Zagrebu.

Marić je izdvojio industrije koje su se u ovoj krizi pokazale iznimno bitnima te dao naslutiti da želi snažan zaokret u smjeru razvijanja i jačanja upravo tih industrija.

S obzirom na epidemiju koronavirusa COVID-2019, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, u dogovoru sa Stožerom za civilnu zaštitu Republike Hrvatske, moli hrvatske državljane, koji privremeno ili stalno žive i rade izvan zemlje, da do daljnjega odgode putovanja u Republiku Hrvatsku koja nisu nužna.

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij