hren

U nedjeljnoj emisiji Kronika grada Kaštela TV Jadran, gostovao je kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović. Gradonačelnik je u emisiji govorio o projektima u protekloj 2020. godini kao i o onome što Kaštela očekuje u 2021. godini. Više pogledajte u video prilogu...

Još su samo tri dana ostala do krajnjeg roka za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja grada Kaštela za 2020. godinu, koja će biti uručena zaslužnim pojedincima, udrugama i skupinama povodom Dana grada  4. ožujka.

SUFINANCIRANJE IZ GRADSKOG PRORAČUNA
Programe i projekte  glazbene, glazbeno-scenske i plesne, kazališne, književno-nakladničke i knjižničarske, muzejsko-galerijske i likovne te filmske djelatnosti, kao i manifestacije sa sadržajima koji spadaju u zaštitu i obnovu kulturne i prirodne baštine, Grad Kaštela sufinancirat će i naredne godine i to s 1,6 milijuna kuna, zbog čega je objavio javni poziv za podnošenje prijava.

ROK DO 29. SIJEČNJA
U gradskom proračunu za sljedeću godinu planirana sredstva za financiranje programa i projekata socijalne skrbi, zdravstvene zaštite te za programe udruga prosteklih iz Domovinskog rata, iznose 1,62 milijuna kuna, a Grad Kaštela upravo je objavio javni poziv zainteresiranim korisnicima tih sredstava.

Gradski vijećnici, gradonačelnik, domaće pravne osobe, udruge građana, vijeća mjesnih odbora i najmanje deset građana koji imaju prebivalište na području grada Kaštela, od danas do  15. sijećnja mogu uputiti prijedloge o osobama, udrugama ili pravnim osobama, za koje smatraju da za Dan grada u ožujku sljedeće godine, zbog svojih posignuća i djelovanja, zaslužuju primiti neku od nagrada i priznanja Grada Kaštela.

SJEDNICA ODRŽANA ELEKTRONIČKIM PUTEM
Zbog epidemiološke situacije vezane uz pandemiju koronavirusa, po prethodnom dogovoru s predsjednicima Klubova vijećnika, održana je 25. sjednica Gradskog vijeća elektroničkim putem, sukladno Uputama za održavanje sjednice u posebnim okolnostima. Sve točke dnevnog reda usvojene su jednoglasno ili većinom glasova među kojima je Prijedlog II. izmjena i dopuna Proračuna Grada Kaštela za 2020. godinu.

Iako je održavanje 25. sjednice Gradskog vijeća Kaštela bilo najavljeno za ovu srijedu, 16. prosinca, u kinu Sv. Juraj u Kaštel Sućurcu, zbog nepovoljne epidemiološke situacije odlučeno je da se sjednica održi istog dana, ali elektroničkim putem.

PROJEKT PAMETNOG GRADA I GROBLJA ZA BRANITELJSKU POPULACIJU
U sat vremena koliko je trajao aktualni sat na sjednici Gradskog vijeća, bilo je  određenih pitanja na koja je uglavnom odgovarao gradonačelnik Ivanović, a ticala su se komunalne infrastrukture, aglomeracije i sigurnosti u prometu, zatim naftnog terminala u Kaštelanskom zaljevu te izgradnji 5G mreže, kao i prijedloga i inicijativa poput projekta Pametni grad te groblja za braniteljsku populaciju.

VIJEĆNICI ODLUČILI
Kaštelanski umirovljenici s nižim mirovinama, nezaposleni te korisnici minimalne zajamčene naknade i ove će godine, prema odlukama gradskih vijećnika, dobiti božićnice u obliku poklon bonova, iskoristivih u trgovinama Tommyja i Ribole.

USVOJEN PRIJEDLOG PRORAČUNA I PRIPADAJUĆI PROGRAMI
Planirani prihodi Grada u sljedećoj godini iznosit će 199,7 milijuna kuna, što je 10,38 posto više nego je plan za tekuću godinu, dok su rashodi planirani u iznosu od 231,7 milijuna kuna, odnosno 5,15 posto više nego je u planu za ovu godinu. Kratki je to rezime prijedloga kaštelanskog  proračuna, kojeg je vijećnicima na današnjoj sjednici Gradskog vijeća, zbog epidemioloških mjera održanoj u kinu Sv, Juraj u Kaštel Sućurcu, obrazložila pročelnica Matija Marija Đikić.

Gradsko vijeće grada Kaštela svoju 24. Sjednicu održat će ovog utorka sa početkom u 11.30 sati u kinu Sv. Juraj u Kaštel Sućurcu u uvjetima posebnih okolnosti uzrokovanih epidemijom Covid-a 19.

Osim aktualnih vijećničkih pitanja i prijedloga te teme o sigurnosnom stanju u Kaštelima, ovotjedna sjednica Gradskog vijeća donijela je još niz tema, o kojima su vijećnici raspravljali i odlučivali, a između ostalog o izvršenju proračuna za prvih šest mjeseci ove godine.

POLICIJSKO IZVJEŠĆE PRED VIJEĆNICIMA
- Stanje u Kaštelima je dobro, bez obzira na ove zadnje, medijske eksponirane slučajeve, koji su se na žalost dogodili – kazao je kaštelanskim vijećnicima načelnik policijske postaje Kaštela Neno Gudelj, na sjednici Gradskog vijeća, podnijevši izvješće o sigurnosnom stanju u Kaštelima za prošlu godinu i prvih šest mjeseci ove godine.

Kaštelanski vijećnici u utorak su održali redovnu sjednicu Gradskog vijeća i to, zbog mjera zaštite od koronavirusa,  u atriju dvorca Vitturi u Kaštel Lukšiću, a promjena lokacije nije promijenila teme pitanja koje su vijećnici postavili nadležnima za govornicom.

POTVRĐENO NA GRADSKOM VIJEĆU
Kao što je i bilo najavljeno, Grad Kaštela i ove će godine sufinancirati radne bilježnice i ostali školski pribor za učenike osnovnih škola na kaštelanskom području, a službena odluka o tome donesena je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Kaštela.

NAJAVA  23. SJEDNICE
Pred vijećnicima na 23. sjednici Gradskog vijeća Grada Kaštela, koju je zbog poštivanja epidemiološkoh mjera predsjednik Ivan Udovičić sazvao za utorak, 15. rujna u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću, na dnevnom redu naći će se 17 točaka dnevnog reda.  

PRIJAVE DO 14. KOLOVOZA
Upravni odjel za komunalno gospodarstvo, imovinsko-pravne poslove i zaštitu okoliša Grada kaštela, 6. kolovoza objavio je tri oglasa za zapošljavanje novih djelatnika na određeno vrijeme, a za potrebe provedbe određenih projekata koji se financiraju sredstvima EU fondova.

Započinje isplata bespovratnih financijskih potpora poduzetnicima na području Grada Kaštela namijenjenih ublažavanju posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa, javlja Grad Kaštela.

ŠTO SU VIJEĆNICI PITALI
Duža pauza u održavanju sjednice Gradskog vijeća uvjetovala je veći broj vijećničkih pitanja i prijedloga postavljenih ovog utorka u Kaštel Sućurcu, no niti iz pitanja, a niti iz odgovora nisu se mogle „izvući“ neke potpuno nove teme, uglavnom se radilo o već viđenom, odnosno slušanom.

MNOGO TEMA NAKON „KORONA PAUZE“
- Neki zajednički prijatelji rekli su mi da vi inače mene hvalite te da su ove kritike malo više predstava za javnost – kazao je u jednom djelu ovotjedne sjednice Gradskog vijeća  kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović, oporbenom vijećniku SDP-a Draženu Đakoviću. Pomalo u šali, pomalo sarkastično, pomalo i ozbiljno, Ali ova rečenica najbolje je opisala ono što se na sjednici događalo. Sva izvješća i odluke koje su se našle pred vijećnicima, usvojene su većinom glasova, bez posebnih rasprava, a poneka kritika uglavnom je dolazila upravo od strane Đakovića.

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij