hren
KAŠTELA - Pročelnica Upravnog odjela za financije Sanja Viculin iznijela je na sjednici Gradskog vijeća Kaštela prijedlog proračuna za 2005. godinu u iznosu od 113 milijuna kuna. HSP-ovac Pavo Maglica, na prijedlog Izvršnog odbora HSP-a Kaštela, predložio je izmjene na predloženi proračun. U svom prijedlogu kaštelanski HSP-ovci ne bi mijenjali sveukupne prihode i rashode, a njihovim bi se prijedlogom promijenilo oko 60 stavki predloženog proračuna, odnosno izvršila bi se preraspodjela po razdjelima, a slijedom tih izmjena došlo bi do promjena u računu prihoda i rashoda, kao i u strukturi rashoda prema funkcionalnoj klasifikaciji.

 Sa sedam glasova za, 15 protiv i jednim suzdržanim prijedlog HSP-ovaca nije prihvaćen. Nakon duže rasprave predloženi proračun za 2005. godinu prihvatilo je 15 HDZ-ovih vijećnika.
Upravni odjeli za: komunalni sustav, prostorno uređenje i imovinskopravne i stambene poslove, gospodarstvo i zaštitu okoliša, lokalnu samoupravu i javne djelatnosti, kao i gradski komunalni pogon podnijeli su gradskim vijećnicima izvješće rada za 2004. godinu, te planove rada za 2005. godinu, kojeg su gradski vijećnici većinom glasova i prihvatili.
Inače, na samom početku sjednice predsjednik Kluba vijećnika SDP-HNS-a Mišo Peran zatražio je od predsjednika Gradskog vijeća Ante Grepe da prekine sjednicu. Razlog je netočno napisano da se saziva 26. sjednica Gradskog vijeća. Prema mišljenju Perana, ova sjednica Gradskog vijeća trebala je biti sazvana pod rednim brojem 27, budući da je 26. održana u prostorijama Dalmacijacementa bez prisutnosti oporbenih vijećnika. Predsjednik GV-a Ante Grepo odgovorio je kako novinari, ovoga puta "Slobodne Dalmacije", mogu pisati "svašta", te da se sjednica Gradskog vijeća nije održala u Dalmacijacementu. Predloženi dnevni red ipak je prihvaćen sa 16 glasova za, šest protiv i jednim suzdržanim glasom.
Dolje potpisani novinar na to može samo spomenuti kako je putem faksa dobio uredan poziv da nazoči sjednici Gradskog vijeća koja se održava u Dalmacijacementu!?.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij