hren
 
ISTA STRANKA 19 GODINA VODI GRAD KAŠTELA I OPET ĆE
Iako je na kaštelanskoj političkoj sceni za predstojeće lokalne izbore na pomolu bilo sklapanje velikog pakta svih sa svima, u kojemu nije bilo važno ni tko je lijevo, a tko desno, posve je sigurno da od velike koalicije SDP-a, HSP-a i nezavisnog Joška Berketa, koja je nakon 19 godina vladavine trebala srušiti HDZ, neće biti ništa.

“Vrući politički grupnjak” propao je zbog dogovora oko kandidata za gradonačelnika. Ni SDP, kao trenutačno najjača oporbena stranka, nije želio “žrtvovati” već istaknutog Antu Kovača, a Berketu bi sve ispod funkcije gradonačelnika, čini se, bio izborni neuspjeh.

Da je dogovor među njima uspio, druga dogradonačelnička fotelja pripala bi najvjerojatnije HSP-ovcu Stjepanu Maglici, koji bi povukao svoju već istaknutu kandidaturu za gradonačelnika. Zabrinutosti koja je vladala u redovima HDZ-a, koji su već najavili podržati ne baš jaki HSS i HSU, čini se nema mjesta.

Zbog nepostizanja dogovora, i SDP i Berket zasigurno će HDZ-u omogućiti još jedan četverogodišnji mandat. Razumije li se dobro poruka HSP-a, koji po svaku cijenu želi sudjelovati u budućoj gradskoj vlasti isključivo zbog provođenja svojih programa, nakon neuspjeha formiranja koalicije s SDP-om i Berketom, možda se pravaši okrenu HDZ-u i na taj način osiguraju Ivanu Udovičiću još jedan gradonačelnički mandat i pobjedu u prvom krugu izbora.

Ne prođe li prvi krug ni jedan od kandidata, u drugom bi se krugu, ako je suditi po njihovom tradicionalnom biračkom tijelu, u borbi za gradonačelničku fotelju mogli naći Kovač i Udovičić, gdje bi HDZ odnio uvjerljivu pobjedu. Glasove bi mu vjerojatno dali i birači na koje računa Joško Berket, jer su skloniji desnici. Nikada zanimljivija borba vodit će se za vlast u Gradskom vijeću.

U odnosu na sadašnji saziv GV-a, u kojemu zajedno s HNS-om ima pet, SDP bi zbog stranačke organiziranosti u novom GV-u mogao imati sigurnih sedam vijećnika, dok će HDZ sa sadašnjih 13 pasti na deset-jedanaest vijećnika. Ako im pravaši budu koalicijski partner na listi za gradonačelnika, može se očekivati da će ih sa svoja tri dosadašnja, na koliko ih računaju i u novom Vijeću, na vlast dovesti i u gradskom parlamentu.

A u novi saziv Gradskog vijeća po jedan vijećnik mogao bi ući s liste mladih, branitelja, nezavisnih Fabijana Danila i Ivana Kovača, te dva vijećnika s liste Joška Berketa.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (89)

Učitaj prethodne komentare
 • (Gost)

  @Oprostite, KO JE PEKO?

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  koliko ja pratin portal na broju 84 je uvik endem, pa kad saznamo ko je endem čovik će ga moć tužit

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  smišni ste...ljudi...još najbolje da ću se javno predstavit..iovako u gradu vladaju kriminalci...pa nisan lud da familiju ugrozin...a u ovoj temi neću više pričat jer mi je smišno da neko brani peku...evo ja ga neću branit..ako mi neko napiše koju je školu završija i po kojim je zaslugama doša do svojih funkcija...čovik prije rata u jugovinilu meja krug tvornice

  oko 11 godina prije
 • centrifuga (Gost)

  eee... tooo nemoguuu virroovattt jer endem je moj prijatelj.

  oko 11 godina prije
 • za gosta 84 (Gost)

  bravo goste 84 ajde lipo lec.

  oko 11 godina prije
 • radikaramustafu.. (Gost)

  Gostu 4.I sjaj i svjetlo siri se sve vise i vise,siri se sve dalje i dalje,gotovo po cijelm prostranstvu Tomislavove kraljevine,da nosi na svojim tracima ljubav i vjernost bratskoj slozi,da cuva i budi zelju za slobodom,za pravednoscu,za znanjem i za naptretkom,pa da tjera u crne ponore guste magle i duboke tmine,sto se valjaju nad Tomislavovom kraljevinom i u ist cas Porga zamahne zrakom na sve cetiri strane svojim macem i ponovi zakletvu,da ce cuvati i braniti Hrvatsku domovinu(citat).Izdajico,uci od nepismeni ljudi.

  oko 11 godina prije
 • doktor (Gost)

  Pametni se klone politike, a glupi i agresivni vladaju, kradu i unistavaju. Pametni bi trebali izaci van na ulice, kao sto to citav svijet radi, jer do kada cemo gledati ovu pljacku? Svaka je promjena bolja od ovih neznalica i mafijasa koji su sada na vlasti!

  oko 11 godina prije
 • CROMAN (Gost)

  počinje večernja škola, poslat ču Jakova na doškolavanje a i većinu kandidata na izborima da bar nauče Hrvatski jezik, kao i vas dežurne lajavce da savladate bar osnove kulturnog ponašanja.

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  Od jakova nema koristi ,osim ako sam nisi jakov.

  oko 11 godina prije
 • CROMAN (Gost)

  možda ali nisam Žarko, a možeš i ti u školu

  oko 11 godina prije
 • radikaramustafu.. (Gost)

  Ko ce mene vakoga i sam sebi dosadnog.Da-da-i sad raspoznajem-sada mi se objavljuje tamo daleko-svjetao trak!Ponosana,krasana i divna su to sela.

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  a da berket bude umisto mesica bili se sa tim zadovoljija i sa jos po gomilice da budu pontoni

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  mora se slagat kad je to istina a i osobno mu zna zenu stala je u istom mistu

  oko 11 godina prije
 • g.Berket (Gost)

  G.Berket je jedini pametan covik,i zato mislin da se osobno sad pokaja on di je dosa u kastela ulagat svoj novac...medju lopove i izdajice.............Berket triba bit gradonacelnik ne triba za to glasat,tribali bi svi bit ponosni sta se on oce za to zauzet, jer jednino on moze izvest kastela na pravi put,nije njemu do novaca ima on od cega zivit a nije ni neposten ni lopov.....zato nekima to smeta ako bi on bija gradonacelnik jer bi neki ostali praznih djepova a nisu sposobni zaradit novac na drugi nacin osim varanjem i lopovlukom.....

  oko 11 godina prije
 • svrstavanje (Gost)

  političari i njihove sluge nemaju niti jedan drugi argument protiv Berketa nego ga pokušavaju svrstati po sistemu čiji je čovik.Te on je hdzov te njegovi glasači su desničari te u koaliciji je sa strizom ili ovim ili onim..
  građani su pametni pa znaju da te metode dragi sdp ui hdza više ne pale a vaše je odbrojano.

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  Nije mi se dalo čitat komentare pa ako se ponavljam oprostite.... Ovaj autor je šarlatan a ne novinar. Otkud mu ove informacije. Možda bi mogao i ja napravit jedno predviđanje:
  Mislim da će se baba Mare kandidirat pa ako se Hdz i Sdp ne udruže gotova im pura....

  oko 11 godina prije
 • Za gosta 84 (Gost)

  A dragi moj nepristojni. Ja sam majka odbojkašice u Marini. Vi Berketa niste nikad ni vidili ,a kamoli sa njim pričali. Kako se bahat čovik može voziti svaki dan u kombiju u kojem se voze i naša djeca , a on vlasnik svega i to sve plača ? Djeca nam besplatno igraju u njegovoj privatnoj dvorani i voze se u njegovim privatnim kombijima. Ajde nađite jos neki primjer u Kaštelima ili Hrvatskoj? Dobro vam je napisao gost 190 , trebali bi svi bit sretni sto netko iz uređene Austrije hoće doći u ovo ludilo. Više je vama do vaših stećenih privilegija nego g.Berketu do više vezova. G.Berket , nemoj te da vas pokolebaju ovi zloćesti, njima se isplati da vi ostanete u Austriji. Nisu ovi i njima slični protiv Kovaća, ni protiv Maglice. Znaju oni dobro odakle se mogu dogodit promjene.

  oko 11 godina prije
 • centrifuga (Gost)

  evo ja cu van rec recept za dobri kastelanski brujet.Izrizite dvi tri ovece glavice mita i korupcije na kockice.u lonac od 19 litara stavite punu saku i kapu laznih nada i obecanja.Kad se to ugrije unutra stavite prethodno izrezano na kockice.Kad to pozuti staviteribu.Riba ne triba bit oborita,npr:hdz,sdp,hns,hsp,nezavisni i zavisni.sta vise i raznovrsnije to bolje.Mozete stavit i:1 dionicu magistrale,mali komadic kastelanske ceste skupa sa sahtama isemaforima,malo tulipana,omanjeg moralica,zatim po jednog kamatara,reketera,dilera i jednoga isempjanog narkomana.Pinkicu radioaktivne sljake,cementne i zeljezne prasine.Eto na kraju mozete stavit svezanj novcanica nadjenih u nekoj podzemnoj garazi.Uz ovo dobro ide crna recesija u boci od 7 deci berba 2008.I sad se pitate ko ce ovo ist.Pa mi kusamo ovu fundacu vec 19 godina i to bez zlice.

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  ma ne bi vaka prognoza izašla iz maca tarot karat. ali da jema dogovori za koje birači ne znadu, jema.
  pa ću i ja proreć gatajući iz zemje ča mi je ostala na motiki ka san odonodija oko maslin:
  adeze će jemat najviše glasov, ko more jemat glasaće ka adezovce
  sdp uškopjenici će slidit manje kvarat glasov
  hspvukovi će laku boje proć nego li za sabor
  berket će dobit više nego li svi nezavisni skupa (sa i bez mogući koalicij)
  danilo i pensa ćedu proć najboje od ostatka
  ono ća će uslidit posli, ni mi ostalo na motiki već u stajskon gnjoju ća san zaprpa šoto maslin
  ograđijen se o drugog gosta 84. ja jeman svoj potpis i stil pisanja
  endem

  oko 11 godina prije
 • gost 33 (Gost)

  za gosta 227 , draga moja gospođo ako vaša kći trenira u odbojkaškom klubu Marina onda bi trebali znati da tom odbojkaškom klubu grad daje 200 000 kuna a Berket stari kombi u kojem se i on vozi e pa sad vi prosudite iz čijeg lonca kusate, a tko se njime hvali.

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  a centrifuga jesi ga pogodija! :)

  oko 11 godina prije
 • gost 77 (Gost)

  nemoš virovat čim se za Berketa pojave neke činjenice u komentaru ovi sa portala odma skinu, pa zato ću samo napisat
  JEDAN VEZ U MARINI GODIŠNJE KOŠTA 20000 EURA ZA TO SE OVAJ GOSPODIN BORI!

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  Uzalud vam trud pobjedit če zna se.

  oko 11 godina prije
 • mladi kaštelanin (Gost)

  pa dragi goste 77,koliko ja znan vezivanje jahte u Marini Kaštela nije prisilno nego dobra volja pojedinca,tako i ako se gosp berket i bori za te vezove kako ti kažeš,ko mu jamči da će se broj vezova jahti u Marini povećat ako,odnosno kad postane gradonačelnik????? pa briga one ljude šta vežu jahtu tko je u Kaštelima gradonačelnik,a ko nije,onaj ko ima za kupit jahtu,ima i za vezove,ne boj se,stoga valja promislit prije nego napišeš nekakve komentare

  oko 11 godina prije
 • centrifuga (Gost)

  Evo kako ja vidin na moju velu franju bakvacu.Prvo dolazi strasna bljutava predizborna kampanja.Koja ce bit strasna:radio, televizija,reklame,plakati.Spominjat ce se tunel kroz kozjak, most brizine-split,sad ce magistrala trogir-omis,sad ce ovo sad ce ono,ne jedni nego svi ce obecavat.ljudi ce se valjat po podu od bola sta ih zovu lazne morske sirene.to su strasni bolovi kao da te neko triska sakan.Asti !Ostalo sta je reka endem moglo bi bit

  oko 11 godina prije
 • centrifuga (Gost)

  Mogu van ja rec i recept za fazol na kastelanski nacin,ali necu jer je to ajme majko.Ne bi ni najveca i najteza kacijola potonila u loncu.Eeee to cemo papat posli izbori.A najvise ce kurit za 1.maja.

  oko 11 godina prije
 • gost 77 (Gost)

  goste 104 ili si glup ili se praviš glup, odgovrno tvrdim da je Berket ucjenjivao ovu vlast da mu daju još 400 vezova da se proširi sve do torca i tako uništi kompletnu obalu u Gomilici, jer neznam bi li se vi vaša dica kupali u marini , njemu tribaju vezovi a ne ljudima koji će vezivat svoje brodove oni će ih privezat u bilo kojoj marini, a ja sada javno pozivam Berketa kao i prošli put neka ode kod javnog bilježnika i potpiše da nam neće naša Kaštela pretvorit u svoju veliku marinu tj. da neće povećavati vezove . Takve teme neće ni da se dotakne.

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  semu za gradonaćelnika on će stati lupežima na kraj nikakvi maglica,kovać svi su isti samo naprid strize jedino ti govoriš istinu moja familija je uz tebe

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  eto ti strize pa ga nosi doma
  osim berketovih planova, ima još jedna stvar hdz ga drži za j..a radi dozvole za marinu

  oko 11 godina prije
 • malodušni (Gost)

  jadni i izvarani građani Kaštela,pari da ste još mamurluku posli velike fešte obečanja,HDZ Kaštela vas vodi u maglu,njihova sposobnost ogledava se u višekratnom kopanju kaštelanske ceste za potrebe kanalizacije,telefonije,elektro kabelske mreže,za svaki ovaj segment uvjek novo kopanje .Sljedeće kopanje će biti plinifikacija.sve ćete vi to platriti,jer ste vi to željeli dajući svoj glas nesposobnjakovićima,pojedincima koji vas vode u propast.Probudite se svoj glas dajte sposobnim i dokazanim pametnim i poduzetnim ljudima . :)

  oko 11 godina prije
 • I ja glasan za gospodina Berketa (Gost)

  samo neka mi da garanciju (crno na bilo) daću i ja ka i on dobit građevinsku i uporabnu dozvolu za kuću koju san zgradija na crno ka i još 11999 svita i da ću moć sagradit garažu odnosno da se mogu zero proširit.

  pravi pravcati ....

  oko 11 godina prije
 • MAMI JEDNE ODBOJKAŠICE ili gostu 227 (Gost)

  Vidite poštovana mama jedne odbojkašice, kad je Gosp. Berket kupova Giričić onda je govorio da neće dirat kino-salu, da će u nju moć dolazit Kaštelani, da će ostat kino, Giričić je imao i krasan društveni restoran sa kuhinjom i prostorije di smo se u ono vrieme okupljali mi mladi, imali smo i disko klub, Berket je tu kino salu, koju je sam nazva \"Lisinski u Kaštelima (na TV Dalmaciji) pritvorija u sportsku-privatnu dvoranu, Gomilica je izgubila za svoje građane sve i kino-salu i društveni restoran sa kuhinjom i disko klub za mlade, samo zato šta se Gosp. Berket nije drža svojih obećanja, mi gomiličani to znamo, a u marini se nemožemo kupat, još malo nečemo moć ni na kampu u Gomilici, jer svu šporkicu šta odbacuju nautičari, struja donese na tu plažu.
  O sportu nebi, grad daje sredstva za to, a u Gosp. Berketa ništa nije mukte, NI MORE NI ZRAK.

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  lipo za pročitat:
  http://www.index.hr/vijesti/clanak/tko-o-cemu-hdz-o-komunizmu/426592.aspx

  oko 11 godina prije
 • za gosta 186 (Gost)

  ma koga vi muljate. stvarno hocete reci da kad je berket kupio giricic da ste imali \"krasan drustveni restoran , discoklub ,prostorije za mlade , kino salu\" ? Ajde budite posteni pa kazite kad ste sve to zadnji put koristili i koliko je to sve propalo prije nego je berket kupio? Kako imate hrabrosti reci da ste sve to izgubili jer je berket to kupio. Kad je bila zadnja kino prestava?Nisu svi u gomilici kao vi i znamo mi ostali u gomilici jako dobro koliko smo dobili sto je berket napravio. barem se imamo gdje setati ko ljudi.Samo sto mi doseljeni imamo cisto srce i nismo na covjeka ljubomorni.cudno da vam ne smeta jugovinil bivsi, tamo mozete bas sve sto ste mogli i prije .vama je jedino vazno da nije vas kastelanin .ispovjedite se kod don boze , bit ce vam puno lakse.

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  Gostu 246, očito neznaš pravu istinu, a ako je vama samo do šetnje od marine do kaštilca, izvolte, mi smo odavno šetali od kaštilca pa sve do nehaja i to sve uz more.
  A kad je HDZ-e preuzeja vlast onda više nismo imali ni Giričić ni kino predstave ni disko klub a onda je to lipo sve prodano Berketu, a isti je obečava da će to sve i dalje ostat naše, tj. da će i dalje bit kino i sve drugo, obečava je i bazen, ništa od navedenog, znaš, triba se negdi i rodit da bi sve zna, a ne samo doselit!
  O vašem srcu nebi raspravlja, a ja znan da moje VOLI KAŠTILA I GOMILICU!!

  oko 11 godina prije
 • pukovnik (Gost)

  bude li adze opet na vlasti iselit ću se iz kaštela isto vrijedi i za ove komunjare najbolje je podržati dvije osobe.1.BERKETA JER JE MAZERIJALNO NEOVISAN ZA GRADONAĆELNIKA.2.STRIZU JER ĆE SVE LUPEŽE IZBACIT IZ GRADSKE UPRAVE I NEĆE DOZVOLIT KUPLERAJ KOJI JE TRAJAO DVADESET GODINA.3. OBOJE SU IZ POŠTENIH OBITELJI.

  oko 11 godina prije
 • mladi kaštelanin (Gost)

  ma koje predstave,koji disco o čemo vi?????? daj šta napadate gospođu(e) bezveze otkad znan za sebe tamo nije bija ni disco,tj nije se izlazilo,nije bila nijedna predstava,dajte ono tamo je bilo ruglo samo takvo,a sad je divota i pogledat i prošetat,uost imate i jedan restoran kraj male dvorane,i šta se žalite i šta je najgore šta optužujete čovika radi toga šta je učinija nešto korisno,a dobro znate da je on učinija puno više za Kaštela nego Hdz i dajte ramislite malo kad pišete komentare,jezik van je brži od pameti

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  koliko je ljudi zaposlija HDZ u kaštela...u 19 godina...a koliko Berket....čini mi se puno više berket...a da pardon zaposlija je njih HDZ i šakon i kapon....naravno sve po ROÐAČKOJ LINIJI...

  oko 11 godina prije
 • mladi kaštelanin (Gost)

  goste 77 ispadaš mi smiješan,daj molin te zašto bi čoviku trebalo onoliko pustih vezova????? daj molin te,stv te molin razmisli malo...ko bi normalan sam za sebe napravija onoliko vezova i borit se za gradonačelnika radi toga?????????? i uost zašto nebi povećava vezove????? pa di ćeš bolje,razviješ turizam,turisti žele odsist u kaštelima,imaju odma brod na oku,ne moraju se mislit di će i kako će ga vezat.....i moga bi tako u nedogled nabrajt,ali nema veze,samo ti želin reć da razmišliš 5 puta,pa onda da kritiziraš

  oko 11 godina prije
 • gost 77 (Gost)

  e mladi kaštelanine kad si tako mlad pročitaj još jednom svoj kometar pa mi reci je li ti šta jasno, da će turisti stat na obali i držat brod na oku, ha ha ha ha , e svaka ti čast neka tebe stavi odma za turizam

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  gradonačelnika tribaju birat žene i niko drugi jer on treba bit pravi .ebač i jedino tako može opstat.
  najbolji je bija clinton ;)

  oko 11 godina prije
 • bodul (Gost)

  prognoza: HDZ uvjerljivo pobjeđuje na izborima pa vi mislite šta god hoćete

  oko 11 godina prije
 • kaštelanin (Gost)

  mislin da bodul ima pravo

  oko 11 godina prije
 • kastelanin (Gost)

  triba glasat za HDZ

  oko 11 godina prije
 • ka i dosad (Gost)

  sdp smatram hdz-ovim ortakom..ostale sve se da povezat s hdz-om..ako od njih neko i zaigra po svoju,hdz ce jednostavno ukrast izbore..to im je vec svjetla tradicija..bilo bi najpametnije da ustede novce za izbore..da vladaju dok ih jednostavno ne pobiju..jer su napravili kolumbiju od hrvatske..

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  mladi kastelanin pametan cudo

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  ekipa

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  mislim da HDZ sigurno pobjeđuje,

  oko 11 godina prije
 • CITY MAN (Gost)

  ZUBATI maglica je prava faca za gradonacelnika,svak ko mu se suprotstavi on ce ga izgrist......

  oko 11 godina prije
 • baštada (Gost)

  HDZ Sigurno pobjeđuje

  oko 11 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij