hren
 
GRADSKO POGLAVARSTVO KAŠTELA
KAŠTELA - Članovi kaštelanskog Gradskog poglavarstva raspravljali su o utvrđivanju prijedloga programa građenja objekata i uređaja komunalne infrastrukture prema Zakonu o komunalnom gospodarstvu za 2004. godinu.
Prema programu predviđeno je, između ostalog, popravak ogradnog zida u Kaštel Kambelovcu, uređenje tržnice i parkirališta u Kaštel Lukšiću, građenje nerazvrstanih cesta i nogostupa, javne rasvjete na području Obale kralja Tomislava u Kaštel Lukšiću, Ulici Svirča u Kaštel Sućurcu, Obali kralja Tomislava u Kaštel Štafiliću, Kaštel Novom i Kaštel Starom.

Predviđa se i građenje objekata i uređaja za opskrbu pitkom vodom, infrastrukturni objekti na Putu blata u Kaštel Lukšiću, kao i izgradnja cjevovoda. Program obuhvaća i rekonstrukciju županijske ceste Ž-6137, Ulice dr. Josipa Omašića u Kaštel Lukšiću te rekonstrukciju na proširenju groblja u Lukšiću i u Kaštel Starom, te izgradnja mrtvačnice u Kaštel Novom.
Kaštelanski poglavari utvrdili su i da komunalnu naknadu trebaju plaćati vlasnici, odnosno korisnici stambenog, poslovnog i garažnog prostora, građevnog zemljišta koje služi u svrhu obavljanja poslovne djelatnosti i neizgrađena građevinska zemljišta. Članovi Gradskog poglavarstva prihvatili su prijedlog Gradske knjižnice koja je pokrenula inicijativu za formiranje zavičajne zbirke knjiga koja bi obuhvaća djela kaštelanskih autora (Ivana Katalinića, don Frane Ivasovića, don Ivana Vuletina, dr. Ante Alfirevića, don Srećka Škarice, Luke Plepela, Bare Poparića, Ive Jurasa, prof. Josipa Omašića, Janka Ćipika, Matea Šantića i dr.). Za nabavku knjiga Poglavarstvo je već izdvojilo 15.000 kuna.


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij