hren

Osim aktualnih vijećničkih pitanja i prijedloga te teme o sigurnosnom stanju u Kaštelima, ovotjedna sjednica Gradskog vijeća donijela je još niz tema, o kojima su vijećnici raspravljali i odlučivali, a između ostalog o izvršenju proračuna za prvih šest mjeseci ove godine.

- Pandemija koronavirusa ostavila je trag i na našem proračunu. U prvih šest mjeseci prihodi i primici iznosili su 60,5 milijuna kuna, odnosno 33,46 posto godišnjeg plana, dok su ukupni rashodi i izdaci iznosili 74,7 milijuna kuna što je 33,94 posto plana. U odnosu na isto razdoblje prošle godine, prihodi su manji za 23,26 posto, a rashodi su veći za 3,05 posto. Prema navedenom može se ustvrditi da je u šest mjeseci ostvaren manjak prihoda u odnosu na rashode u iznosu od 14, 2 milijuna kuna. On će biti pokriven viškom sredstava iz prethodnih godina.
Treba naglasiti da su porezi i prihodi na dohodak ostvareni za 30,93 posto manje, odnosno za skoro 14 milijuna kuna, od ostvarenja prošle godine, a po navedenom očito je da je pad gospodarskih aktivnosti zbog pandemije ostavio značajan trag, kao i provođenje mjera Vlade, koje se odnose na određene olakšice plaćanja ili odgode plaćanja poreza na dohodak. Na smanjenje prihoda utjecale su i mjere koje je za olakšanje gospodarstvenicima, donio Grad Kaštela – kazala je u obrazloženju proračuna pročelnica Matija Marija Đikić.

Među vijećnicima koji su komentirali proračun bila je i Berketova vijećnica Marinka Parčina, koja je naglasila da nitko ne zna što nas dalje čeka te da je nužno racionalizirati troškove, ali ne na socijali i sličnim segmentima.


Alen Lučić

Zadovoljni izvješćem Zeleno i modro

Direktor gradske komunalne tvrtke Zeleno i modro Alen Lučić podnio je vijećnicima godišnje izvješće o stanju tog komunalnog društva.
U detaljnom izvješću direktor Lučić naveo je vrijednosti imovine, broj djelatnika, djelatnosti koje obavlja Zeleno i modro,načine provođenja djelatnosti,  odnosno održavanje i ophodnju prometnica, zimsku službu, naplatu lučkih pristojbi, održavanje prometne signalizacije, naplatu parkinga i druge, prihode i rashode društva, naplate računa od građana i druge podatke bitne za poslovanje društva. Isto tako naveo je i nove usluge koje u Zeleno i modro planiraju.
Lučićevo izvješće, iako s ponekim konkretnim pitanjima iz prakse, vijećnici su ocijenili kvalitetnim s korektnim brojkama, a kako je rekao SDP-ovac Marin Šalov, može se očekivati da cijelo poslovanje ide prema sve boljem.


Teodor Gavrić - prisega

Novi ljudi

Na ovoj sjednici Gradskog vijeća neke odluke doživjele su tehničke, pravne i slične izmjene,   a donesena je i odluka pema kojoj će se podnositeljima zahtjeva za davanje koncesijskog odobrenja, pripadajuća naknada umanjuje za 30 posto od minimalnog iznosa naknade po turističkim razredima za pojedinu mikrolokaciju.

Vijećnici su na ovoj sjednici, zbog osobnih, prvenstveno zdravstvenih razloga, dužnosti mrtvozornika razrješili dr.med. Ivanu Visković te za novu mrtvozornicu imenovali dr.med Draženu Kuliš.

Inače, na ovoj sjednicu vijećničku prisegu dao je novi vijećnik SDP-a Teodor Gavrić, koji je u vijećničkim klupama zamijenio Dražena Đakovića, koji je nedavno podnio ostavku i na mjesto vijećnika i predsjednika kaštelanskog SDP-a


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij