hren

ODRŽANA ELEKTRONIČKA SJEDNICA
Kaštelanski vijećnici ovog su utorka održali elektroničku sjednicu Gradskog vijeća, donoseći odluke putem e-maila.  Sjednica je sazvana kako bi se odlučilo o prijedlozima gradonačelnika Denisa Ivanovića, o potporama građanima i poduzetnicima pogođenima pandemijsko krizom, a svi prijedlozi odluka usvojeni su većinom glasova.

Tako se odlukom kaštelanskih gradskih vijećnika, obrtima, tvrtkama i drugim poslovnim subjektima s područja grad Kaštela, odgađa dospijeće plaćanja komunalne naknade te naknade za uređenje voda, za travanj, svibanj i lipanj, a novi rok je  31. srpnja ove godine, pri čemu im neće biti uračunate zatezne kamate.

Za razdoblje od travnja do lipnja oslobađaju se plaćanja zakupnine zakupci poslovnih prostora i javnih površina u vlasništvu Grada Kaštela, koji nisu mogli raditi u navedenom periodu, dok će se onima koji su radili sa smanjenim  kapacitetima, iznos zakupnine smanjiti.

Zbog privremene zabrane rada dječjih vrtića, roditelji i staratelji kaštelanske djece oslobođeni su plaćanja vrtića za razdoblje od 16. ožujka do 11.svibnja. Ova mjera odnosi se na djecu u svim vrtićima, kako gradskim tako i privatnim te vjerskim vrtićima na području Kaštela.
Umjesto roditelja učešće u cijeni vrtića nadomjestit će Grad Kaštela iz proračuna.

Najugroženije građane, koji su zbog trenutne krize ostali bez posla ili su stalni sezonci koji neće sklopiti nove ugovore te ne primaju naknadu za nezaposlene, a mjesečni prihod po članu kućanstva ne iznosi više od 900 kuna, Grad Kaštela pomoći će sa tisuću kuna po osobi ili dvije tisuće kuna po kućanstvu mjesečno, za mjesece travanj, svibanj i lipanj.

Kako je naglašeno radi se o prvim mjerama potpore, a sve naredne mjere Grad će razmatrati i donositi u skladu s razvojem situacije pa tako i eventualno produžiti rokove utvrđene u ovim odlukama.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij