hren

20. REDOVNA SJEDNICA
Ususret Danu grada Kaštela vijećnici na sjednici održanoj ovog ponedjeljka donijeli su odluke o pojedincima i udrugama, koje će tog dana primiti neka od priznanja i nagrada Grada Kaštela, a izabrali su i nove članove Upravnog vijeća GKK, donijeli odluku o kupovini zemljišta te u skladu sa zakonskim propisima usvojili izmjene pojedinih pravnih akata.

Prema njihovoj odluci, a na prijedlog Komisije za dodjelu javnih priznanja, ove će se godine dodijeliti dvije nagrade za životno djelo i to Anti Vuletinu te posthumno Milivoju Novaku. Osobna nagrada bit će uručena Ljiljani Garbati, kao i Marinu Terziji, dok će skupnu nagradu dobiti udruga „Srce za srce“ Osobna nagrada za humanost pripast će Anđeli Salapić, a osobne nagrade za humanost zbog sto i više puta darovane krvi primit će Srećko Čubrilo i Ivica De Michelli Vitturi.
Vijećnici su usvojili i prijedlog da se dobitnicima nagrada za životno djelo te dobrovoljnim darivateljima krvi daruje 10 tisuća kuna.

Ako se pogon Kaštelanskih staklenika na Knežinama ne proda niti u drugom krugu elektroničke javne dražbe, koja traje do 3. ožujka ove godine, u treći krug svojom ponudom uključit će se i Grad Kaštela, a prema odluci vijećnika o kupovini tog zemljišta i drugih nekretnina. Vrijednost pogona Knežine, prema službenom vještačenju iznosi 86,5 milijuna kuna, a u trećem krugu, ako do njega dođe, početna cijena pogona bit će 21,6 milijuna kuna. Radi se o 36 katastarskih čestica na ukupno nešto više od 24 ha, sa 24 staklenika, građevinskim objektima i zemljištima u funkciji pogona.
U ovom trenutku prostorije i skladišta na Knežinama koristi gradska tvrtka Zeleno i modro, a prema planovima tamo bi se smjestile i još neke gradske službe, dok bi se o namjeni većine zemljišta donijela naknadna odluka.

Na ovoj sjednici gradskoj tvrtki Zeleno i modro, vijećnici su dali suglasnost za dugoročno zaduživanje. Prema suglasnosti, tvrtka Zeleno i modro može se dugoročno zadužiti za pokrenute nabave imovine, koje iznose 3,58 milijuna kuna, kao i nabave planirane tijekom ove kalendarske godine u iznosu od 13,34 milijuna kuna. Planiranim nabavama Zeleno i modro osigurat će dodatne kamione i ostala vozila potrebna za povećanje opsega posla, kao i za dio spremnika za prikupljanje otpada.

U skladu sa zakonskim propisima razriješeno je staro i izabrano novo članstvo Upravnog vijeća Gradske knjižnice, a novoizabrani članovi su Natalia Burazin, Antonia Deanković i Maja Čupić. Pri ovom izboru vijećnici SDP-a bili su suzdržani, a kako su obrazložili, zbog nedovoljne informiranosti o predloženim osobama.
Kako su vijećnicima obrazložili Ivica Škopljanac, predsjednik Odbora za Statut i Poslovnik te tajnica Gradskog vijeća Višnja Špika, zbog zakonskih uredbi i i izmjena u ustroju Državne uprave, nužno je, u skladu s odredbama o postupku nadzora općih akata, donijeti izmjene Statuta Grada Kaštela, Poslovnika Gradskog vijeća te Odluke o izboru članova vijeća mjesnih odbora, a vijećnici su i ovaj prijedlog prihvatili jednoglasno. Na ovoj sjednici usvojeno je i više odluka o stavljanju izvan snage pojedinih urbanističkih planova uređenja.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij