hren
 

REDOVNA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA OVE SRIJEDE
Kaštelanski vijećnici ove će srijede, 30. siječnja imati priliku donijeti nekoliko važnih odluka, od paušalnog poreza za iznajmljivače i načina odvoza komunalnog miješanog otpada do toga tko će biti dobitnik nagrada grada za prošlu godinu.

Kao što je gradonačelnik Denis Ivanović i najavio, prijedlog odluke, kojoj je nadodan i gradonačelnikov amandman, o paušalnom porezu za iznajmljivače, ne mijenja dosadašnju visinu poreza po krevetu u objektu za iznajmljivanje, a pretpostavka je da će takvu odluku prihvatiti i gradski vijećnici.
Ako vijećnici prihvate prijedlog odluke o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada, koju će obrazložiti predstavnik komunalne tvrtke Zeleno i modro te prijedlog odluke o dodjeli obavljanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada, kojom se ta djelatnost povjerava tvrtki Zeleno i modro, od 1. veljače ova gradska komunalna tvrtka brinut će o pražnjenju kanti i kontejnera na gradskim ulicama.

Na dnevnom redu ove sjednice Gradskog vijeća nalazi se usvajanje odluke o javnom redu i miru, kao i  odluke koje reguliraju dodjelu koncesija za određene komunalne poslove te koje se komunalne djelatnosti  obavljaju temeljem ugovora. Usklađivanje sa zakonskim propisima trebala bi doživjeti Odluka o osnivanju Vlastitog komunalnog pogona, a vijećnici će se izjasniti i hoće li se Kaštela uključiti u program poticane stanogradnje, kao i hoće li se dati suglasnost NK Gošk za provedbu ulaganja u projekt sanacije pomoćnog igrališta, za koji nogometaši traže sredstva iz programa ruralnog razvoja.
Vijećnici će također odlučiti hoće li prihvatiti odluku Upravnog vijeća Muzeja grada Kaštela, kojom se za ravnatelja ove ustanove u sljedećem mandatnom razdoblju imenuje dosadašnji ravnatelj Ivan Šuta.

Komisija za dodjelu javnih priznanja pred vijećnike za iznijeti svoje prijedloge tko su dobitnici nagrada za životno djelo, osobnih nagrada za prošlu godinu te nagrada za humanitarno djelovanje, koje će dobitnicima biti uručene povodom proslave Dana grada, a vezano uz tu točku dnevnog reda vijećnici će odlučiti o visini novčane nagrade koja će pripasti dobitnicima nagrade za životno djelo te humanitarnim darivateljima krvi.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij