hren

POGLEDAJTE VIDEO CIJELE SJEDNICE
Odvoz smeća, povjerenstvo za zaštitu okoliša, uređenje ulice Polinovac, hotel Palace i novac iz EU fondova, neke su teme pitanja i prijedloga na ovotjednoj sjednici Gradskog vijeća, a koje su postavljali samo oporbeni vijećnici, što je postala stalna praksa na sjednicama u Kaštelima.

Vijećnica s Berketove liste Meri Škopljanac Gagić zatražila je od nadležnih da građane informiraju na koji način će se urediti ulica Polinovac u Kaštel Novom, odnosno kako će biti uređen prometni režim, a pročelnica Marija Pelivan kratko ju je informirala kako se uređuje dvosmjerna ulica s uzdužnim parking mjestima te nogostupom.

SDP-ovce Dražena Đakovića i Marina Šalova, između ostalog zanimalo je je li tvrtka Zeleno i modro spremna na preuzimanje dijela djelatnosti od splitske Čistoće,  zbog čega se na dnevnom redu ove sjednice nije našla odluka o paušalnom porezu za iznajmljivače, je li Grad dobio na uvid ugovor o prodaji hotela Palace, što su SDP-ovci tražili na jednoj od prethodnih sjednica kao i pitanje o potpisivanju ugovora s tvrtkom Promet. Dražen Đaković ovom je prigodom ujedno kritizirao činjenicu da mu je na pitanje o utrošenim sredstvima iz EU fondova za gradske projekte u proteklih pet godina, dva puta drugačije odgovoreno.

-  Provjerit ću s nadležnim službama, a zadnji dan ove godine, kada se plate svi računi i zaključi godina imat ćemo jasniju situaciju pa ćete dobiti točan odgovor – odgovorio mu je gradonačelnik Denis Ivanović na tu kritiku.

- Vlasnici hotela Palace nekoliko su puta bili u Gradu i najavljivali pokretanje projekta ove godine. Međutim, kako smo saznali, hotel Palace je u stečaju, a stečajni upravitelj je odvjetnik iz Zagreba od kojeg tražimo detaljnije informacije o svemu.
Od Ministarstva imovine tražilo smo ugovor o prodaji Tulipan grupi na uvid, no odgovorili su nam kako su hotel prodali dioničari, a ne država - izvjestio je Ivanović o novim saznanjima vezanim uz hotel Palace.


Denis Ivanović

Prema njegovim riječima, odluka o paušalnom porezu donijet će se na idućoj sjednici Gradskog vijeća u siječnju, jer Zakon na koji se odluka vezuje stupa na snagu tek prvim danom nove godine, a na nekoj od idućih sjednica donijet će se i odluka o potpisivanju ugovora sa splitskim Prometom, za što je rok 31. ožujka. Kako je gradonačelnik izvijestio, prijedlog novog ugovora s Prometom za Kaštela bi bio čak povoljniji nego do sada jer bi donio uštedu od pola milijuna kuna na godišnjoj razini.
O spremnosti tvrtke Zeleno i modro da preuzme dio odvoza smeća u Kaštelima, gradonačelnik je informirao zainteresirane vijećnike da je s Gradom Splitom i Čistoćom sve dogovoreno, treba uslijediti potpisivanje ugovora o odlaganju otpada na Karepovac, a krajem ovog tjedna bit će otvaranje ponuda za nabavku vozila koja će se koristiti u tu svrhu. Pretpostavka je da će tvrtka Zeleno i modro krenuti s odvozom komunalnog otpada od 1. veljače.

Željan Jurlin iz HSP-a i na ovoj sjednici otvorio je pitanje formiranja Povjerenstva z praćenje stanja okoliša, kao i sastanak predstavnika kaštelanskih taksista s predstavnicima Grada i Zračne luke. Gradonačelnik mu je uglavnom ponovio odgovore izrečene na prethodnim sjednicama, uz dodatak da su za navedeni sastanak zainteresirani i nadležni u MUP-u te da se čeka da iz Zračne luke odrede termin sastanka.

Berketov vijećnik Goran Samardžić pitao je gradske čelnike zbog čega su građani dobili znatno veće račune za odvoz otpada od tvrtke Čistoća u mjesecu studenom.

- U studenom je na snagu stupio novi način obračuna odvoza otpada, koji se sastoji od fiksnog i varijabilnog dijela, a formira se, umjesto kao do sada po volumenu stambenog prostora, prema broju članova kućanstava te broju odvoza otpada što je dovelo do navedene razlike u računima pojedinih kućanstava – objasnio je Ivanović.

Samardžića je zanimalo i kada će se započeti s radovima na kanalizacijskoj mreži od ulice Koludrovac prema Resniku, a prema odgovoru nadležnih uređenje ulice Koludrovac, u sklopu čega bi se riješilo i pitanje spajanja na kanalizacijsku mrežu uslijedit će uskoro jer je upravo završen natječaj javne nabave na kojem će se izabrati izvođač radova.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij