hren

NOVA SJEDNICA
Čak 40 točaka dnevnog reda naći će se ove srijede pred kaštelanskim vijećnicima na 4. sjednici Gradskog vijeća, koja će se održati u srijedu, 13. prosinca, s početkom u 11 sati u gradskoj vijećnici u Kaštel Sućurcu.

Vijećnici će tako raspravljati i odlučivati o trećem ovogodišnjem rebalansu proračuna i u skladu s tim o izmjenama pojedinih programa javnih potreba i komunale.
Nakon što izglasaju iii odbiju prijedlog rebalansa, vijećnici će raspravljati i o planiranom proračunu Grada za slijedeću godinu koji na prihodovnoj strani iznosi 147 milijuna, a u rashodima 153 milijuna kuna.
Uz prijedlog proračuna povezani su i programi izgradnje i održavanja komunalne infrastrukture, javnih potreba u socijalnoj skrbi, financiranja javnih potreba u kulturi, predškolskom odgoju, tehničkoj kulturi, sportu i udruga građana pa su i ove teme na dnevnom redu sjednice.

Prema prijedlogu koji će se naći pred vijećnicima, kaštelanski umirovljenici , koji imaju mirovinu do 4 tisuće kuna, dobili bi za ove blagdane poklon bon, i to umirovljenici koji imaju mirovinu do 2 tisuće kuna dobili bi bon od 200, a oni koji imaju od 2 tisueć do 4 tisuće kuna, bon vrijednosti 100 kuna. Poklon bon od 200 kuna dobili bi svi nezaposleni u evidenciji HZZ-a, prijavljeni do kraja studenog ove godine.
Ako vijećnici usvoje prijedlog, roditelji poginulih branitelja i ove bi godine dobili jednkratnu novčanu pomoć povodom blagdana, u iznosu od 500 kuna.

Prije završetka ove kalendarske godine vijećnici će odlučivati i zabrani izvođenja građevinskih radova u slijedećoj godini, kao i o izmjenama odluka o autotaksi prijevozu te organizaciji parkiranja.
Reklamiranje, civilna zaštita, Savjet mladih, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova i socijalna skrb još su neke od tema sazvane sjednice, za koju je predsjednik Gradskog vijeća Ivan udovičić, najavio kako je, ako ne dođe do nepredviđenih okolnosti, posljednja sjednica u ovoj godini.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij