hren

BEZ RASPRAVA
U svrhu određivanja dugoročnih ciljeva  i smjernica kulturnog razvoja grada, izrađena je Strategija kulturnog razvitka grada Kaštela, koju su vijećnici , bez posebnih primjedbi, usvojili na ovotjednoj sjednici Gradskog vijeća, a bez većih primjedbi prihvatili su i izvješća o radu i financijska izvješća gradskih ustanova.

Strategiju kulturnog razvitka Kaštela izradila je tvrtka Urbanex iz Splita, a izrada je trajala nešto duže od planiranog roka.
U izradi Strategije, koja će biti i jedan od ključnih elemenata u privlačenju sredstava iz EU, kroz javnu raspravu, fokus grupe, obradu brojnih podataka što je činilo savjetovanje s javnošću, sudjelovali su i predstavnici javnog i civilnog sektora, poput ustanova u kulturi te udruga i pojedinaca koji se bave ovom djelatnošću.
Strategija donosi i financijske parametre, a utvrđeni su i strateški projekti, važni za njenu realizaciju, a odnosi se na period od 2017. do 2023. godine.

Izvješća o radu i financijske izvještaje za 2016. godinu ustanova kojima su na čelu, Gradskom vijeću na ovoj sjednici podnijeli su ravnatelj Muzeja grada Kaštela, Ivan Šuta, ravnateljica Gradske knjižnice, Renata Dobrić, ravnateljica Dječjeg vrtića Kaštela, Ivanka Vučica te ravnatelj javne ustanove Športski objekti, Ante Šiškov.

Iz njihovih izlaganja moglo se zaključiti da su gradske ustanove poslovale u skladu sa svojim mogućnostima, posebno financijskim i prostornim
Vijećnici su izlagateljima uputili nekoliko tehničkih primjedbi, a  ravnateljici vrtića, Ivanki Vučici, bilo je postavljeno pitanje o broju necijepljene djece u vrtićima, na što je odgovorila kako su u vrtićima tijekom izvještajnog razdoblja imali šestero djece čiji roditelji djecu nisu željeli cijepiti te sedmero djece koja nisu cijepljena iz zdravstvenih razloga te kako se DV Kaštela po tom pitanju ponaša u skladu s naputcima resornog Ministarstva.
Josip Berket uputio je primjedbu i prijedlog ravnatelju Športskih objekata, da ova gradska ustanova treba voditi računa i o ostalim sportskim objektima u vlasništvu Grada o kojima trenutno upravljaju klubovi i udruge te i o njima podnositi izvješća, a ne samo o dvije sportske dvorane kako je to do sada bila praksa.
Dražena Đakovića zanimalo je, je li dvorana u Kaštel Sućurcu dobila, nakon privremene, stalnu uporabnu dozvolu, na što je ravnatelj Šiškov odgovorio kako dvorana ima uporabnu dozvolu no pravomoćnu dozvolu još nema pristupna cesta.

Raspravu o strategiji i izvješćima poslušajte na linku ispod...


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij