hren
 

ĐAKOVIĆ KAO DON QUIJOTE
Na ovotjednoj sjednici Gradskog vijeća Kaštela, postavljen je mali broj vijećničkih pitanja, u kojima nije sudjelovala većina vijećnika s liste Josipa Berketa, koji su jučerašnji dan posvetili, kako kažu, molitvi za ispravnu odluku saborskih zastupnika MOST-a.  Iz istog razloga Berketovi vijećnici nisu sudjelovali niti u raspravama o rebalansu proračuna kao i u raspravi o proračunu za slijedeću godinu, a primjedbe je tek iznio jedini SDP-ovac nazočan na početku sjednice, Dražen Đaković.

Prema rebalansu proračuna, za 2,1 milijun kuna smanjuju se i prihodi i rashodi. Kako je obazložila Matija Marija Đikić, pročelnica za financije do izmjene u prihodima došlo je zbog uvedenih poreznih reformi, promjene financijskih planova proračunskih korisnika, uplate Zavoda za zapošljavanje za radnike na javnim radovima i drugih razlika u planiranju i ostvarenju. I dio rashoda se povećava, a dio smanjuje, a do korekcije je došlo zbog prijenosa planiranih radova na zgradi Gradske uprave, smanjenje kapitalnih radova Vodovodu i kanalizaciji, radova na vodoopskrbi i drugih manjih izmjena.
U skladu s izmjenama proračuna  odlučivalo se i o izmjenama Programa održavanja komunalne infrastrukture.


Marija Matija Đikić

Dražen Đaković u svojim primjedbama naveo je kako vijećnici nisu odlučivali niti upoznati s izmjenama pojedinih programa javnih potreba, a iz rebalansa je vidljivo da su za neke programe izdvojena sredstva veća od planiranih. Iako je pročelnica Sandra Zokić pokušala objasniti zbog čega je došlo do izmjena, odnosno o troškovima zdravstvenih pregleda sportaša, financiranja pojedinih projekata koji se nisu našli u programima i slično, Đaković je rebalans ocijenio netransparentnim.
Slične primjedbe Đaković je imao i na Program održavanja komunalne infrastrukture, a nadležni službenik Antonio Bartulović, između ostalog, objasnio je kako se pri donošenju Programa ne zna što se sve može dogoditi tijekom godine, pa je kao primjer naveo ovogodišnju buru koja je donijela značajnu štetu i dodatne, neplanirane troškove.
Đaković je glasao protiv izmjena proračuna i programa održavanja komunalne infrastrukture, dok su Berketovi vijećnici ostali suzdržani, a HDZ-ovci su bili za.


Dražen Đaković

Isti ishod glasanja bio je i na temu prijedloga proračuna za slijedeću godinu, koji će na prihodovnoj strani težiti oko 143 milijuna, a na rashodovnoj strani oko 135  milijuna kuna.
Đaković ovom prilikom nije želio obrazlagati razloge protiv proračuna već je samo naveo kako će razlozi zbog kojih SDP ne podržava prijedlog proračuna, biti jasni nakon rasprava o pojedinim programima javnih potreba i ostalog.


KOMENTARI:

Stari Komentari (7)

 • slabo upućeni (Gost_97)

  jema li kojizi još prostor od ex dalme za otvorit butigu? pa da ija buden barenko " "krema" naši lipi sedan seli. pa nek pričaju jojme kako samo triba znat!

  oko 4 godina prije
 • još slabije upućeni (Gost_7228)

  jema li kojizi još prostor od ex mesoprometa za otvorit butigu? pa da ija buden barenko " "meso" naši lipi sedam seli. pa nek pričaju kome kako samo triba znat!

  oko 4 godina prije
 • (Gost_1945)

  Moras bit podobam za to dobit

  oko 4 godina prije
 • 13 (Gost_97)

  poplaškane rvacke

  oko 4 godina prije
 • (Gost_5165)

  Gospođo Parčina, svaka Vam čast i poklon do zemlje, niste sudijelovali u cirkusu "vjeću", jer Vi ste jedina prava oporba, poznajete najbolje proračun i probleme komunale.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_1237)

  madraci su nista..spram ovi..veliki kolicina mozgova..;)

  oko 4 godina prije
 • (Gost_8219)

  PETROV JOŠ SANJA VELIKO ZAJEDNIŠTVO 'Neću davati nikakve ocjene, glavno je da nas nitko nije odbio, nitko nije zatvorio vrata za suradnju..

  smrdi li ovo na jednoumlje

  oko 4 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij